Tako se navodno zove metoda kojojm se djecu dovede u red i smiri, i pokaže im se tko je "glavni".....

Da pojasnim;
jučer sam bila kod prijateljice na kavi, došla je i njezina poznanica, bilo je 6-tero djece;
prijateljičini od 9mj, i 3g
dvije curice od 3 i 7g od poznanice
i moji od 16mj i 3g...

Prijateljičin mali ima hodalicu koja je mom malom od 16mj bila jako jako zanimljiva (pošto ju mi nismo imali) i stalno je hodao oko nje i plazio, dirao ju, gurao i tako...
I u jednom je trenu digao nogu i počeo plazit u nju, ja ga držim zaustavljam, govorim kako nemože, da je preveliki, i tako mu ja objašnjavam, i uz to ga pridržavam i udaljavam od te hodalice, ali on svejedno sili u nju...
I u jednom trenu, digne se ta poznanica i veli; hočeš vidit kak se to radi????? Ja to riješavam po kratkom postupku!!!! Došla do nas, uzela hodalicu i odnjela ju u sobu....
I gotovo.....
S time da je mali vidio kud ju je odnjela pa je otvbarao stalno vrata , i tako...

Eh, i sad mene zanima jel se može s djetetom od 16mj radit PO KRATKOM POSTUPKU?! Znači, uzet, pospremit i gotovo?
Jel sam sigurna da kad će on sljedeći put vidit tu stvar, ista priča... ili?

Nije mi zasmetalo to što je ina tu hodalicu pospremila, već to ; po kratkom postupku.....
Mislim, to mi i nije neka nauka, uzmeš i bez riječi pospremiš....
A nije opet bila neka alarmantna situacija, ono da bi on neš lomio, pravo nereda, i tako....

Što vi mislite o tome?