-
zašto križa nogice?
Ne znam što da mislim...Počelo je s izvijanjem, dijagnosticiran dystoni sindrom, blage hipoksičke promjene na mozgu, vježbice na Goljaku (pokazne), vježbice kod Sabola, puno vježbanja doma i stanje se popravljalo...Izvijanje je sad puno puno rijeđe, motorički dobro napreduje (ok, neke stvari malo teže savladavamo, ali trudimo se) a sada... Unazad možda tjedan dana sam primijetila da je počela križati nogice i to baš izrazito...Npr. u ležećem položaju ona ih skroz ispruži (tako čvrsto da ih ne mogu saviti u koljenima) i prekriži stopala jedno preko drugoga...Pritom se nekako jako napne i ispusti zvuk napinjanja..ponekad se sva zacrveni u licu..To radi dosta često.Nešto rjeđe ih prekriži tako da ih u koljenima savije, prekriži a stopala skroz prema unutra savije. Isto imam dojam da je to nešto kao grč...ALi zašto se to sad pojavljuje?? Vjerojatno je povezano s dijagnozom, ali totalno me zbunjuje...Trebam li se brinuti? Ili opet bespotrebno paničarim?Već sam dosadna sama sebi..
-
Nisam sigurna, ovo mi djeluje kao protezanje. Kod distonog s. je tipično križanje nogica kad je digneš pod pazuha (normalno je da dijete ima malo savijene ali razmaknute).
-
Po opisu to nije patologija.
-
trlja ih jednu o drugu, vjerojatno. valjda je skužila da ih ima. to je u stvari dobro. I Lea je križala stopala u ležećem položaju jedno vrijeme, pa mi je tako fizijatar objasnio, i rekao da to nije "ONO" križanje nogica (patološko).
-
Moja curica (4,5 mj)isto križa nogice i kao da ih trlja,ali kada ju primim ispod pazuha drži ih razmaknute. Gdje bih mogla pročitati detaljnije o motoričkom razvoju i što je zabrinjavajuće da bi upozorila pedijatricu.
Loonalee, zašto ste upućene na te preglede ,naime naše bebe su par dana razmaka po starosti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma