baka.

ja sam bila u tvojoj dilemi prosle godine. upisali smo ga u jaslice i dogovorili da ce bit do spavanja, a onda preuzima baka.

spletom okolnosti ispalo je da su ga cijeli godinu cuvali baka i dida u njihovoj kuci.

sad kad pogledam unazad neopisivo sam sretna sto je ispalo tako i mislim da je bilo dobar izbor.

zasto?

najprije jer je bio premali za u jaslice. dida i baka su mu bili poznati ljudi s kojima je provodio vrijeme i prije mog polaska na posao, u njihova kuca je isto bila poznato okruzenje u kojem je i prije boravio i osijecao se dobro, kad bi ga ostavila kod njih nije uopce plakao jer bi tu bila baka i dida koji ga vole i s njima se osijecao sigurno. znao je da mi idemo radit i da cemo doc po njega.

njihova briga za njega je stvarno jako dobra, ima svoj red, ritam koji je prilagodjen potrebama, setaju se, igraju, igraju i sa drugom djecom iz susjedstva, puno pricaju i stvarno mislim da je to bio dobar izbor.

naravno bilo je i stvari oko kojih se nismo sveki i ja uvijek slozile, i stvari koje je napravila, a da su me i naljutile, ali smatram da je to normalan dio takve situacije i da se nikad necemo apsolutno u svemu slozit ali da je vazno da to mozemo dobro iskomunicirat ko sto smo mogle.

cijela situacija je pomogla svima nama da se jos vise zblizimo, da dida i baka sudjeluju u njegovom zivotu koliko zele i da budu vazni koliko i jesu.

nama je financijski i na sve moguce druge nacine bilo ogromno olaksanje, najvise olaksanje sam osijecala ja koja bi mirna otisla na posao jer sam znala da mi je dijete u dobrim i pouzdanim rukama.

ne znam kakav odnos imas sa sveki ali ja bi na tvom mjestu ipak pokusala sa tom opcijom sa bakom. sigurno da ce bit stvari koje ce ti ic na zivce ali ako se postavite tako da mozete to ok rijesit i ic dalje mislim da ce bit to donbro rjesenje za svih.

i da, malo je onih koji se zele prihavtit tako velike obaveze cuvanja djeteta i sreca je imat takvu sveki/mamu.