Vidi rezultate ankete: koliko je maminog mlijeka dovoljno jednomjesecnoj bebi

Glasači
9. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • 450 ml

3 33.33%
  • 500ml

3 33.33%
  • 550ml

0 0%
  • 600ml

0 0%
  • 650ml

0 0%
  • 700 ml

1 11.11%
  • 750ml

2 22.22%
Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: koliko je dovoljno :( ?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno koliko je dovoljno :( ?

nova sma na forumu(po registraciji mada dugo čitam) i moram se obratiti za pomoć.Rodila sma prije 20 dana ali je beba prvih 14 dana bila odvojena od mene zbog prijevremenog rođenja.svo to vrijeme sam izdajala i tim mlijekom su uglavnom hranili bebu na neonatologiji.Sad smo doma i bebica nedoji još iako se trudimo a ja i dalje izdajam ali me brine jeli to za babu dovoljno(dnevno sada pojede oko 400-450 ml.
    koliko je izdojenog potrebno bebi od 20 dana a koliko dalje od mjesec ,dva.

iskreno se nadam da će moja bebica prihvatiti dojenje ali dotad strahujem jeli joj dovoljno ovo izdojeno :?

koliko treba bebi mlijeka odprilike da je sita da se mogu orjentirati i za dalje ako neuspijemo

pročitala sma textove i pise od 570-900 ali mi s eto čini nemoguće da beba pojede od 20 dana.
    Molim iskusne mame da pomognu da bar ostanemo na maminom mlijeku ako već nedojimo sada

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zelim vam snage, volje i nadam se da uspjeh nece izostati!

Vjerujem da cete uspjesno poceti uzuvati u dojenju!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Puno je tu faktora o kojima ovisi koliko je dovoljno. Važno je i koliko beba ima kg. Za AD se uzima neki prosjek 150 ml po kg na dan. Dakle beba od 3 kg 450 ml na dan.
    Ali, to je AD, to je prosjek, dakle uvijek su moguća odstupanja i to vjerojatno velika.
    A ako je beba zadovoljna i ima dovoljno popišanih i pokakanih pelena, onda joj je sigurno dovoljno toliko koliko dobiva.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

alesandra3 dobro došla.

Moj ti je topli savjet da nazoveš SOS telefon za dojenje http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=61
    sigurno ćeš dobiti sve potrebne savjete i podršku.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam pitala ped za moju bebu (jer cemo mozda isto trebati papati izdojeno), rekao je da ako ima 5kg treba oko 700ml dnevno (ali, znamo se vec dugo i rekao je da zna da sam pametna i da mi je jasno da svako dijete treba drugacije i da zna da cu pratiti potrebe djeteta, bez obzira sto on kaze ). al mi je spomenuo stvar koju nisam znala, a to je da ako beba prije izdojeno na bocicu, da joj takodjer treba nuditi i vodu. iako je najvjerojatnije nece piti, ali je pitanje kakvo je bilo vrijeme kada si izdajala (ako je bilo hladnije, mozda nije dosta vodenasto za ove vrucine, pa zato teba nuditi i vodu).

ali je definitvno pametan savjet nazvati SOS tel.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

vala.telefon mi bas nije zgodno zvati jer nisam iz Hrvatske .
    imamo 3900(juče vaganje) pa mislim da je 500ml ipak dovoljno plus ono sto beba doji ali to neznam količinu.
    još jedno pitanje za iskusne .kad nakon dojenje pokusam izdojiti dojku neide mlijeko na izdajalicu dok na drugoj cici dobijemo 70 ml nekad i 80 čak.znači li to da je beba uzela sebi isto toliko ili približno iz druge cice.
    sorry na neupućenosti

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A ja mislim da to sve zavisi!
    Meni npr. u desnoj ima duplo vise mlijeka nego u ljevoj zato sto moj bebeli puno vise papa(voli) desnu nego ljevu!!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj alesandra3 prvotno napisa
    .kad nakon dojenje pokusam izdojiti dojku neide mlijeko na izdajalicu dok na drugoj cici dobijemo 70 ml nekad i 80 čak.znači li to da je beba uzela sebi isto toliko ili približno iz druge cice.
    ne znaci. beba cicanjem potice proizvodnju mlijeka, tako da dok god beba doji, mlijeko se stvara. kada izdajas, to je mehanicki podrazaj, i normalno je da neces uspjeti izdojiti onoliku kolicinu koliko ti beba uspije izvuci dojenjem.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

pomoć...negdje sam pročitala na Rodinim textovima da beba nakon 6 tjedna nemora kakati svaki dan i sad nemogu naći taj text.mi imamo 46 dana i već 2 dana nemamo stolicu pa bi da to pročitam da vidim trebam li paničariti ali smotana sam i nemogu naći text

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    pomoć...negdje sam pročitala na Rodinim textovima da beba nakon 6 tjedna nemora kakati svaki dan i sad nemogu naći taj text.mi imamo 46 dana i već 2 dana nemamo stolicu pa bi da to pročitam da vidim trebam li paničariti ali smotana sam i nemogu naći text
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890
    U periodu od 4. dana života do kraja 1. tjedna, beba bi trebala postepeno povećavati broj pokakanih pelena, te bi od 1. do 6. tjedna života trebala imati barem 3-4 stolice dnevno. Mnoge bebe će se pokakati odmah poslije ili čak tijekom svakog podoja. Ako beba mlađa od 6 tjedana, tijekom 24 sata nema barem 3 pokakane pelene, to može biti znak da ne prima dovoljno zadnjeg, hranjivijeg mlijeka te bi bilo dobro provjeriti dobitak na težini, a ako je on premalen, vidjeti zašto dojenje ne funkcionira kako treba. Većina isključivo dojenih beba nakon 6. tjedna od rođenja naglo promijene broj pokakanih pelena: neke kakaju i više puta dnevno, neke jednom dnevno, a neke svaka tri dana ili čak i rjeđe. Kod nekih beba će proći i po dva tjedna dana bez stolice. Ovo stanje je normalno tako dugo dok beba dobro napreduje u težini, općenito izgleda dobro, a stolica koja se naknadno pojavi je uobičajene konzistencije i boje. Nikakvi postupci za nasilno stimuliranje pražnjenja crijeva nisu poželjni.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

hvala ,malo sam smotana

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Laky, danas 5.dan da moja cura nema stolicu , a kako je ona dobro raspoložena i bez promjena ponašanja ne brinem. U brošuri piše da neka djeca nemaju stolicu i po 2 tjedna, a da je to normalno :shock: ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •