Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: pomicanje početka školske godine

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ok, ali gle, stručna praksa traje od min 80 do max 160 radnih sati. Svi ti srednjoškolci (čak koji i nisu te struke) rade 7 dana u tjednu. Ako bi uzeli da rade 8 sati u prosjeku, za odradu stručne prakse bi im onda trebalo max 20 dana. A oni rade puna dva mjeseca. Dakle, to je sezonski rad, a ne stručna praksa.

No, bilo kako bilo, problem je za ovu godinu odgođen za drugu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ne znam, bezveze mi je to sa najavom pomicanja škole 3 tjedna prije, ali moram skrušeno priznati, da sam se potajice radovala, ko i svi školarci.
    a što ima loše da srednjoškolac npr. pomaže roditeljima u restoranu i tako zaradi svoj đeparac?
    ima toliko mjesta koja žive samo i isključivo od turizma i ja ne vidim ništa loše ako je u tim mjestima sve podređeno turizmu, pa i škola. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma ja mislim da sve to ne smije utjecati na odgađanje školske godine u zadnji tren.
    Nisu srednjoškolci zaposleni samo u turizmu nego i na seoskim imanjima. I za razliku od ovih u turizmu nisu ništa extra plaćeni. A koja su to divna djeca... i zna se kada je sezona čega jer oni ne dolaze kada ima posla. Jer obitelj mora preživjeti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je razumljivo da možda u nekim lokalnim sredinama za lokalno stanovništvo treba postojati umjereno elastičan sustav što se ovoga pitanja tiče, ali se onda mora naći vrijeme da se satnica odradi. Besmisleno je primjenjivati takvo kemijanje na sve jer onda idemo u smjeru sustava koji potiče zapošljavanje maloljetnika, a ne potiče obrazovanje - mislim da je sama ideja da se škola odgodi zbog navedenog razloga totalno zabrinjavajuća čak i skandalozna. Ako će se kriza preživljavati na radu maloljetnika onda stvarno gdje je granica. I to još dolazi iz smjera koji bi trebao poticati mlade da ne prekidaju školovanje zbog rada - a ono odgoda nastave jer maloljetnici rade. Koja je to poruka ?! Vrlo sam razočarana. Vrlo.
    Kao da nije bio i sjajnijih i zahtjevnijih turističkih sezona .
    Bolni rezovi su jedno, a uključivanje maloljetničkog rada u pitanja obrazovne politike je ispod svake moralne razine.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ivana2, sve si rekla onak kak sam ja mislila.
    A ja sam nekad studirala filozofiju..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    uključivanje maloljetničkog rada u pitanja obrazovne politike je ispod svake moralne razine.
    X

Iako, kada smo se već i te teme dotakli... samo uključivanje djece u obiteljski posao ne smatram upitnim. E sada gdje je granica :?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    uključivanje maloljetničkog rada u pitanja obrazovne politike je ispod svake moralne razine.
    X

Iako, kada smo se već i te teme dotakli... samo uključivanje djece u obiteljski posao ne smatram upitnim. E sada gdje je granica :?
    Granica je tamo gdje doprinos prelazi u iskorištavanje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Htjedoh napisati zapravo da maloljetnici (srednjoškolci, ali ne nužno samo oni, pogotovo u gradovima) imaju PREMALO prilike za zaradu/doprinos, ali to s pomicanjem početka šk.g. i spašavanjem turističke sezone nema baš preveč veze.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •