Results 1 to 42 of 42

Thread: kupi jeftinije i zamrzni - kako?

  1. #1
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default kupi jeftinije i zamrzni - kako?

    Čitam savjete na antirecesijkom topicu, i jedan od njih je da kupimo povrće koje je sada jeftino i stavimo ga u zamrzivač.

    Tražim savjet: što se može spremiti u zamrzivač? Na koji način?
    Recimo, znam da mahune moram blanširati. A što napraviti s karfiolom, paprikom itd?

  2. #2
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    mrkva, karfiol, brokula, prokulica, kelj - sve blanširam.
    zelenjavu za juhu (peršin, celer, koraba) ne blanširam.

  3. #3

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    632

    Default

    ja ne blansiram nista

  4. #4
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    Quote Originally Posted by frost
    ja ne blansiram nista
    onda bude gumeno kad skuhaš :/

  5. #5

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,752

    Default

    a paprika?
    rajčica?

  6. #6
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    ja dio paprike zamrznem sa povrćem za juhu . ne blanširam.
    rajčice skuham u šalšu i zamrznem, i još napravim u ulju-pelati, i pire - to ne zamrzavam. dio paprike ispečem pa tako zamrznerm

  7. #7
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Ja lično ne blanširam. Blanširala sam, ali sam skontala da mi nema nekog drugog okusa - svejedno se osjeti da nije svježe

    Ne zamrzavam gljive i mrkvu - jer su mi stvarno bljak...

    Ostalo operem, pripremim, tj. karfiol na cvjetiće raskomadam, tikvice izreckam na komade kolike želim (i mogu se koristiti samo kao varivo, jer inače su mljecave) i poslažem ili u kesice po jelima (meso, npr. tikvice i takve stvari koje se sljepe u zamrzivaču), a grašak, mahune i ostalo samo ubacim u veliku kesu za zamrzavanje i onda vadim po potrebi.

    Ono što je meni bitno je da prilikom kuhanja kuham na slijedeći način - uzet ću za primjer mahune:
    luk isjeckam (čak i njega znam zamrzavati) i prepržim, na njega stavim direktno iz zamrzivača mahune, poklopim - NE dodajem odmah vodu, nego ih tako ostavim da se otope i izdinstaju u toj vodi i soku. Tek kada omekšaju onda dodajem vodu.

    Karfiol koristim za juhe...

    Svježi peršun isto zamrzavam....

    Patlidžan, ako jedete pohovani, onda ga ispohujem u velikim količinama, slažem na tacnu ili neku ravnu površinu i ubacim ih u zamrzivač da se zamrznu. Kada se zamrznu odvajam ih i ubacim u kesu veliku i po potrebi zamrznute pečem na vrućem ulju. Budu kao svježi... I tu se može puno uštediti sada kada je patlidžan 4kn npr.

    Kupovinu vršiti na veliko, na zelenim pijacama, samo voditi računa da imate veliki zamrzivač.

    Špinat: operem, skuham, izrežem, podjelim u kesice po obrocima.

    Ako se još čega sjetim, dodat ću...

  8. #8
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    ja blansiram vecinu- graska mahune mladi grah...nisam do sad cvjetacu i brokule ali mislim da su bolje kad ih se blnsira - sto sorcie kaze ako ih ne blansriam budu gumeni

    kako zamrzavate tikvice?

    ja tikvu ( bucu) ne blasiram- ali nisam sigurna sto bi se desilo s tikvicama?

  9. #9
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    ja tikvice ne blanširam, narežem ih na kockice, izvadim koštice prije i smrznem po porcijama, a koristim ih za variva i rižot.

  10. #10
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja buču naribam i tako spremim u vrećice, za kuhanje variva isključivo.

    Papriku narežem na velike komade pa zamrznem u vrećice, isječem na komadiće po potrebi za neka jela. Ili ju izdubim i očistim od sjemenki pa zamrznem cijele po porcijama- za punjene paprike ili onako za kad ribam sir i krompir u njih.

    Gljive, šampinjone isto nekad zamrznem ali ih prethodno isječem na tanke fete. To mi je za picu ili za neki saftić.

    Blitva se isto može blanširati pa zamrznuti. Ali onda bude fina jedino za popečke.

    Ako se još šta sjetim, napišem.

  11. #11
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    paprika i paradajz se ne treba blanširati.
    paradajz samo operem, papriku izdubim i onako u komadima zamrznem.
    grašak isto ne blanširam.
    grah isto ide u zamrzivač.

    mahune i blitvu blanširam.

    napravim i mix od ribane mrkve, peršina i celera. samo zamrznem bez blanširanja pa dodajem u sva variva i gulaše.

  12. #12
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

    Default

    Ja sam MMa nagovorila u petak da pravi sataraš.
    Imali smo zaista puno povrća iz vrta (otprilike kantu paprike i kantu i pol rajčice).
    Nagovorila sam ga da to sve u velikom loncu skuha, dio smo ručali, a dio sam kad se ohladilo zagrabila u vrećice i u zamrzivač.

    Takav gotovi sataraš je super za prilog tijekom zime uz pire krumpir i neko pečno meso. A može i kao samostalno jelo.

    Puno mi je bolje kad se smrzne pripremljeno, nego svježe povrće.

    Dakle, kad kuhate takva jela, napravite veću količinu, pa dio smrznete.

  13. #13
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    dok sam smjela jesti papriku - ispekla sam ju, ogulila i dobro očistila, i tako spremala. koristila sam ju za salatu, ali može i za musaku od paprika.

    šampinjone očistim, narežem na ploškice (za pizzu), ili na komadiće (volim ih na sve načine). tako smrznem.

    paradajz sam smrzavala samo za juhu, i to su obično bili manji cijeli paradajzi, samo dobro oprani.

    mrkvu izrežem na kolutiće, i tako blanširam. to koristim za čušpajz, ili kad imam kuhano povrće za prilog. u juhu stavljam isključivo svježu mrkvu.

    kelj očistim, narežem na komadiće i tako blanširam. stavim u vrećice, i kad radim čušpajz - samo istresem.

  14. #14
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Danas sam bas zamrzivala one plave sljive, izvadim kosticu, poslazem na nes ravno tak zamrzem i onda to u vrecice potrpam. To ce mi bit za one kolace s jogurt biskvitom. Tak sam i ribizl i borovnice zamrznula.

  15. #15

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    632

    Default

    meni sve ima isti ukus.
    paradajz stavljam svez, ceo za kuvanje u nekom jelu i iseckan na kolutove za slaganje po pizzi

    papriku pecenu za salatu (neoljustenu), svezu na stapice za kuvanje i na kolutove za slaganje po pizzi

    boraniju, mlad pasulj ne blansiram, super bude

    brokoli, karfiol na sitne cvetice u kesu bez blansiranja. stavljam zaledjeno u kljucalu vodu pa dalje radim sta hocu vec

    voce na pola bez koscice i u zamrzivac odmah. (breskve, kajsije, sljive)

    jedino patlidzan ispecem u rerni pa ga oljustim i izgnjecim viljuskom pa u kesu i u zamrzivac.
    od njega pravim babaganus ili dodajem u djuvec pa mi odgovara takav

    tikvice rezem na kolutice i ledim odmah

    ne znam, nista mi ne bude gumeno.

    ne volim da blansiram jer ne podgrevam jela pa sve mislim da je ovo 2 puta kuvano tj. izlagano nekom vidu kuvanja

  16. #16
    Gabi's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Varaždin
    Posts
    1,335

    Default

    http://www.coolinarika.com/clanak/te...zavanja-povrca

    Upravo je blanširanje najbitnije kod zamrzavanja povrća. Ne blanširam samo mladi grah, tikvice, šljive, peršin, papriku.
    Grašak OBAVEZNO blanširam jer onda ne dobije onaj čudan miris i zadrži svoju lijepu zelenu boju.
    Špinat prokuham i štapnim mikserom izmiksam i spremam u posudice po cca 0,5 l.
    Šljive očistim od koštica, poslažem na neku ravnu podlogu, omotam folijom, i kad se smzne istresem u vrećicu. Isto tako znam napraviti i knedle od šljiva pa mi je to onda brzo gotovo kad sam u žurbi.
    Mahune i kelj blanširam zajedno s mrkvom isto zato da si ubrzam pripremu ručka (nešto mahuna ostavim bez mrkve, za salatu).
    Tikvice samo naribam i pakiram u vrećice.
    Paprika - dio izrežem na manje kockice, nešto malo ispečem, a dio ostavim za punjenje (čak ih znam odmah i napuniti - da mi ne zauzima posebno mjesto meso, a posebno paprika). Isto tako znam i sarmu napraviti (kupim 2-3 glavice zelja, napravim sarme, dodam u svaku većicu malo ribanog zelja ... kiselo zelje treba staviti u više vrećica zbog mirisa).
    Volim imati u škrinji već napola pripremljeno jelo (npr. sarma, punjena paprika, knedli sa šljivama, štrukli,...) ili baš gotovo (bolonjez, kisela repa, sarma,...)

    Kad pakiram u vrećice pazim da mi sve bude složeno kao "ciglica" tako da mi zauzima što manje mjesta u škrinji. A urednije je i preglednije.

  17. #17
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Mi ne blanširamo skoro ništa. Mahune, grašak, grah samo ubacim u največu vrečicu i vadim koliko mi treba. Paradajz smrzavam cijeli, to mi je za saftove i čuspajze. Izvadim ga iz škrinje, ubacim u vruču vodu, ogulim i narežem u saft/čuspajz. Papriku očistim i dio smrznem cijelu za punjenu papriku, dio na šnite (isto za saft i čuspaze). Smrzavam i bobičasto voće (maline, ribizle, kupine, jagode), malo su gnjecasti kad se odmrznu, ali su ipak ok za pojesti. Tikvice narežem na kockice i smrznem.
    Da se razumijemo, ne radim to sve ja, veeeeeliki dio radi moja mama. Špinat jedino blanširam i sa štapnim mikserom izmiksam i smrznem u jogurticama, poslije ga samo bacim na malo ulja, češnjaka, i ubacim u njega kruh namočen u mlijeku i odličan je.

  18. #18
    Gabi's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Varaždin
    Posts
    1,335

    Default

    Citat:

    "Blanširanje povrća prije zamrzavanja osobito je važno za očuvanje kakvoće tijekom skladištenja te se u pravilu provodi, uz rijetke iznimke, u svih vrsta povrća.Ne zamrzava se samo ono povrće koje se troši u svježem stanju za pripremu salata ili deserta. Blanširanje je obrada povrća kipućom vodom ili strujom zasićene pare čime se inaktiviraju enzimi koji kataliziraju reakcije degradacije, odstranjuje zrak iz staničnog tkiva, mijenja konzistencija povrća te se uklanjaju nosioci nepoželjnog mirisa i okusa."

  19. #19
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    mene jako zanima sljedece: moze li se zamrzavati pite?

    sad imam puno sljiva i ja bih napravila tih pita nekoliko, i zamrznula ih da imam kao neki polugotoi proizvod, npr kao sto ledo ima one ledolete i sl.
    znaci nesto da direktno iz zamrzivacagurnem i pecnicu i imam finu svjezu domacu hrskavu pitu od sljiva.
    kako bi se to moglo napraviti? da prvo napola ispecem? da zamrznem sirovo? sta ce se desiti sa nadjevom od sljiva?

    ima li tko iskustva?

  20. #20
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    Lu, moja mama zamrzava pite u jufkama. Ne pece ih samo izvadi i u rernu.

    A ako mislis na kroaste s tim nemam iskustva ali ne vidim zasto ne bi i one mogle u zamrzivac - jer znam da dosta ljudi zamrzava gotove i polugotove kolace.

    Ja sam juce spremial cherry rajcice u frizer- domace iz naseg vrta- slijedece sedmice cu tikvice i normalne rajcice a paprike sam preskocila par godina ove godine ne bih trebala fale mi po zimi

  21. #21
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by Lu
    mene jako zanima sljedece: moze li se zamrzavati pite?

    sad imam puno sljiva i ja bih napravila tih pita nekoliko, i zamrznula ih da imam kao neki polugotoi proizvod, npr kao sto ledo ima one ledolete i sl.
    znaci nesto da direktno iz zamrzivacagurnem i pecnicu i imam finu svjezu domacu hrskavu pitu od sljiva.
    kako bi se to moglo napraviti? da prvo napola ispecem? da zamrznem sirovo? sta ce se desiti sa nadjevom od sljiva?

    ima li tko iskustva?
    Možeš zamrznuti pitu s prhkim tijestom. Samo kad je ideš peći, moraš je zamrznutu staviti u vruću pećnicu kako bi nadjev bio što sličniji svježe napravljenom.

  22. #22
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    ja sam zamrzavala burek

  23. #23

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,187

    Default

    joj, ja se još uvijek nekako ne mogu opustiti s tim zamrzavanjem, radi onog da se ipak gubi značajni dio energije hrane :/
    A opet, žao mi je ne zamrznuti neke domaće, nešpricane stvari koje sad imam, a poslije kupovati špricano.

    inače, u frizeru imam samo zamrznuti grašak, a sad, u sezoni, ipak zamrznem i mahune, koje blanširam te buču (naribanu) i grah. blitvu sam imala pa sam na kraju dio bacila, nekak mi to nije to :/
    ostalo baš ne smrzavam.
    E da, još zamrznem šljive i trešnje


    Ove godine sm od frendice na moru dobila cijelu vreću zamrznutih paradajza. U komadu. To nisam nikad vidjela, a čini mi se baš super. Ona ih samo opere i takve, cijele, zamrzne. Kad joj treba za umak, varivo, nešto, samo ih otopi ili ako zaboravi ranije, stavi u kipuću vodu. fora!

  24. #24
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    hval ana odgovorima, i pase mi da zamrznuo stavim u pec

    ja npr nikad ne kupujem zamrznuto povrce, ali mi je glupo ne zamrzavati sad kad imam puno toga :/ bez obzira ima li to nutritivnu vrijednost nikakvu ili nekakvu.
    od kad sam na selu imam puno toga, najvise od susjede a nesto i svoga. tako ove godine imam zamrznutog graska jer mi je sjajno rodio, dobila sam punu kantu nespricanih visanja, imam dosta mahuna i sl.
    sta cu, ne mogu sve potrositi a steta mi je ostaviti da propadne.
    kvalitetnije je pripremati zimnicu tipa kuhati dzemove, mahune u ulju, kiseljenje i sl, ali mislim da je i zamrzivac sasvim u redu rjesenje.

    prosle godine sam npr ukuhavala jabuke i nisu se bas trosile ali sigurna sam da kad ove godine napravim pite i zamrznem da ce se itekako potrositi. da ne govorim da cu uvijek imati domaci desert za 10ak minuta

  25. #25
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    meni je bebić započinjao sa dohranom u pol zime, pa sam mu brdo toga zamrzla u male vrećice (tipa 10 kupina u jednu). Bilo je tu malina, borovnica, one krasne domaće kruške bih izrezala na kockice i malo ih skuhala i zamrzla. uglavnom grozim se voća zimi, sve mi izgleda umjetno, a o skupoći da ne govorim

  26. #26
    RozaGroza's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5,601

    Default

    U prolječe obarim divlje šparoge pa ih zaledim da ima i po ljeti i ako ostane do jeseni...ludi smo za šparogama

    Najdraže mi je da jedemo iz stađona pa baš voće nikad ne ledim...

  27. #27
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    Quote Originally Posted by RozaGroza
    U prolječe obarim divlje šparoge pa ih zaledim da ima i po ljeti i ako ostane do jeseni...ludi smo za šparogama

    Najdraže mi je da jedemo iz stađona pa baš voće nikad ne ledim...
    e, to i mi radimo, očistimo ih i nakidamo na male komadiće..

  28. #28
    Snjeska's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Posts
    1,493

    Default

    Quote Originally Posted by Maslačkica

    Patlidžan, ako jedete pohovani, onda ga ispohujem u velikim količinama, slažem na tacnu ili neku ravnu površinu i ubacim ih u zamrzivač da se zamrznu. Kada se zamrznu odvajam ih i ubacim u kesu veliku i po potrebi zamrznute pečem na vrućem ulju. Budu kao svježi... I tu se može puno uštediti sada kada je patlidžan 4kn npr.
    .
    Pohaš ga sa jajima?
    Kako jaje podnosi zamrzavanje? Neće se pokvariti?

  29. #29
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    ja si nekad napravim bečke i smrznem. isto s jajima. i ništa se ne dogodi.

  30. #30
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Quote Originally Posted by Snjeska
    Quote Originally Posted by Maslačkica

    Patlidžan, ako jedete pohovani, onda ga ispohujem u velikim količinama, slažem na tacnu ili neku ravnu površinu i ubacim ih u zamrzivač da se zamrznu. Kada se zamrznu odvajam ih i ubacim u kesu veliku i po potrebi zamrznute pečem na vrućem ulju. Budu kao svježi... I tu se može puno uštediti sada kada je patlidžan 4kn npr.
    .
    Pohaš ga sa jajima?
    Kako jaje podnosi zamrzavanje? Neće se pokvariti?
    S jajima da...
    Pa kako zamrznu pohovano nešto u industriji? I tamo ima jaja...
    A ima ovdje na receptima da se mogu zamrznuti bjelanci i poslije napraviti ono sa jagodama, Anin recept...

    Ukratko, nema problema što su jaja...

  31. #31
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    i mi imamo gomilu divljih šparoga u ledu, ali ih ne blanširam, samo očistim, narežem ne komadiće i u led.

    obavezno kad poham šnicle napoham više i spremim barem za još jedan obrok ili da mala može speći sama kad dođe iz škole.
    isto radim i s faširancima.

  32. #32
    traktorka's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    A5 - Land Of Shit
    Posts
    3,874

    Default

    Ček..fakat se paradajz samo opere i zamrzne? Čitav,bez nekog kuhanja ili nešto?

    Imam ga jako puno pa bi mi to super došlo,samo što je full zrel,jel to bed ili...?

  33. #33
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Quote Originally Posted by traktorka
    Ček..fakat se paradajz samo opere i zamrzne? Čitav,bez nekog kuhanja ili nešto?

    Imam ga jako puno pa bi mi to super došlo,samo što je full zrel,jel to bed ili...?
    Možeš bez problema. Kad ga izvadiš, ubaciš ga na kratko u vrelu vodu i oguliš kožicu.

  34. #34
    traktorka's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    A5 - Land Of Shit
    Posts
    3,874

    Default

    Hvala ti

  35. #35
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    Quote Originally Posted by traktorka
    Ček..fakat se paradajz samo opere i zamrzne? Čitav,bez nekog kuhanja ili nešto?

    Imam ga jako puno pa bi mi to super došlo,samo što je full zrel,jel to bed ili...?
    ja sam taj zreli kuhala s malo soli, spasirala - i tako zamrznula u plastične čaše. koristila sam ga kao sok (bio je super fini).

  36. #36

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,187

    Default

    I moja mama ga tako skuha i zamrzne.
    Ali meni je baš fora ovo, samo ga opereš i zamrzneš tako u komadu. Em mi se čini brže i jednostavnije, em manje obrađeno. Ne znam, možda ostane koji sastojak više. Iako sam neki dan čitala da se količina likopena u paradajzu kuhanjem ne smanjuje nego čak povećava.
    A i logično mi je da bude zreo, da bude bolji kasnije kad ge odmrzneš

  37. #37
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Paradajiz...

    Zaleđavam svjež. Operem, ubacim u kese i vadim po potrebi.
    Kada ga pripremam, rezuckam ga i pripremam kada je na pola, tj. još zaleđen, jer se onda lakše radi s njim, jer kada se odledi onda postane skroz mljecav i vodenast.

    S takvim paradajizom sam pravila i sataraš - nije bilo razlike.
    tj. sataraš sam pravila sa zaleđenom paprikom i zaleđenim paradajizom i bio je super.

  38. #38
    Ines's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,593

    Default

    potaknuta ovim topicom koji je odusevio lijenu kuharicu u meni - smrznula sam samo tako paradajz (oprala ga i hop) i papriku (ajd, pomucila sam se pa sam ju izrezala na kockice )

    mamine sljive ove godine podbacile :/ tak da nis od pekmeza (ne, ne radim ja nego mama), ak uspijem koji komad spasit od djece bum i to smrznula.

    obzirom da imam i par paketica vec prije smrznutih mahuna - to bi bilo sve sto moja 'skrinja' (ladicica iznad frizidera) moze podnijeti

  39. #39
    Snjeska's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Posts
    1,493

    Default

    Quote Originally Posted by Maslačkica
    Quote Originally Posted by Snjeska
    Quote Originally Posted by Maslačkica

    Patlidžan, ako jedete pohovani, onda ga ispohujem u velikim količinama, slažem na tacnu ili neku ravnu površinu i ubacim ih u zamrzivač da se zamrznu. Kada se zamrznu odvajam ih i ubacim u kesu veliku i po potrebi zamrznute pečem na vrućem ulju. Budu kao svježi... I tu se može puno uštediti sada kada je patlidžan 4kn npr.
    .
    Pohaš ga sa jajima?
    Kako jaje podnosi zamrzavanje? Neće se pokvariti?
    S jajima da...
    Pa kako zamrznu pohovano nešto u industriji? I tamo ima jaja...
    A ima ovdje na receptima da se mogu zamrznuti bjelanci i poslije napraviti ono sa jagodama, Anin recept...

    Ukratko, nema problema što su jaja...
    Super. To ću danas raditi.
    Jučer sam kod mame pekla džem od šjliva

  40. #40
    M.a.r.t.a's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,032

    Default

    koliko dugo može stajati povrće, a koliko meso u zamrzivaču?

  41. #41
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Quote Originally Posted by M.a.r.t.a
    koliko dugo može stajati povrće, a koliko meso u zamrzivaču?
    Pogledaj ovdje. Iako ja moram reći da ja držim skoro sve oko 12 mjeseci. Preporuka se držim za djecu...

  42. #42
    M.a.r.t.a's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,032

    Default

    Quote Originally Posted by Maslačkica
    Quote Originally Posted by M.a.r.t.a
    koliko dugo može stajati povrće, a koliko meso u zamrzivaču?
    Pogledaj ovdje. Iako ja moram reći da ja držim skoro sve oko 12 mjeseci. Preporuka se držim za djecu...
    hvala

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •