Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 119

Tema: ma je li ovo moguće???

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stvarno nisam iznenađena ovim što piše u tekstu Jutarnjeg. Lijepo se dalo iščitati iz Zakona što nas čeka..

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da bi ovu temu trebalo prebaciti na pdf Građani i građanke..

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Ne, ne, ne, sorry Aenea, ali mislim da baš treba ostati ovdje..... Već smo dugo pisali u onom podforumu Građani protiv novog MPO zakona dok ovdje u ovom podforumu dobar dio nas iz MPO svijeta piše, vibra, ostavlje komentare i savjete a da ne zna ili nije svjesna što se događa oko nas.

Ako se ovako nastavi razvijati situacija s novim zakonom, ovaj podforum potpomognuta ćemo moći zatvoriti ili otvoriti topic MPO u inozemstvu jer toga u HR neće biti bar nekoliko narednih mjeseci......

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne znam što bi napisala... nemam komentara. Znam, ovo se moglo očekivati, ali opet... bilo mi je toliko nevjerojatno, nemoguće...
    Cure drage držite se, stvarno ne znam što bi vam pametnije napisala.
    Nisam sad u stanju ni pisati onoj gamadi koja je ovo osmislila, samo mi se plače. A ja svoje zlato imam, i još mi jedno evo sad lupka pod srcem. I ne mogu ni zamisliti da itko može uzeti sebi za pravo toliku sreću drugima namjerno uskraćivati.
    Ko neki ružan san...

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    Ne, ne, ne, sorry Aenea, ali mislim da baš treba ostati ovdje..... Već smo dugo pisali u onom podforumu Građani protiv novog MPO zakona dok ovdje u ovom podforumu dobar dio nas iz MPO svijeta piše, vibra, ostavlje komentare i savjete a da ne zna ili nije svjesna što se događa oko nas.

Ako se ovako nastavi razvijati situacija s novim zakonom, ovaj podforum potpomognuta ćemo moći zatvoriti ili otvoriti topic MPO u inozemstvu jer toga u HR neće biti bar nekoliko narednih mjeseci......
    Da, stvarno, imaš pravo

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tako je. Ali se, nažalost, previše ljudi kojima treba MPO ponaša kao da se to njih ne tiče.
    Srećom ima i onih kojih se ne tiče direktno i već imaju ostvareno roditeljstvo ili su u drugoj državi ili čak oboje pa se bore za nas
    eto TO mene zivcira. neki dan kad je karmen gostovala u nesjecamsekojoj emisiji, iznesen je podatak o 200 000 (???) parova (mozda ljudi??) koji moraju na mpo. a nasu peticiju potpisalo 17 000 - a ja znam bar 200 koji nemaju nikakve veze sa mpo (osim sto sam im ja frend ili rodbina) i 100 nepoznatih kojima sam tutnila peticiju na ulici a potpisali su je. di su ostali mpoovci??? side doma i prave se da njima mpo ne triba jer sta ce selo rec??
    ajme KAKO SAM LJUTA NA NJIH!! cak vise nego na zatucane seljacine koji su nam nametnuli ovaj zakon.

jer upm, kad bi se vidilo koliko nas je, a ima nas na zalost previse, onda bi skuzili da nije neplodnost - kao sto mi je jedan grozdovac na komentaru clanka vl napisao - nesto sto se dogadja osobama koje su imale promiskuitetan zivot, niz abortusa, 300 partnera min., vec je to nesto sto se dogadja i anti i mati i juri i jeri i slaveku i janezu. svima nama.

na kraju se moja poanta svodi na slicno sto sam rekla na topicu o leonardi i poznatima koji ne istupaju u javnost - i to je moje misljenje a vi se svi mozete ljutiti ili ne ljutiti, to je vase pravo - sve dok mi borbu sa neplodnoscu budemo smatrali sramotom koju nitko ne smije znati i dok je budemo krili ko zmija noge, sve dok nemamo petlje ne samo da se pojavimo na prosvjedu, vec da potpisemo peticiju (jer nedajbozemili da netko nekada vidi moje ime na peticiji i nedobog pomisli da JA imam taj problem, a imam ga) milinovic i bagra pobjedjuju.

zato smognite snage i hrabrosti, skuzite da neplodnost NIJE SRAMOTA i pocnite educirati ako ne nista, svoju obitelj, pa onda prijatelje, pa onda selo/grad. jer to je jedini put do osvjestenja naseg problema. nemojte se zavaravati da postoji neki drugi.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dok ovo pišem, moj uskoro jednogodišnji sin, pokušava se dokopati tastature, rođen je iz prvog IVF-a u Sloveniji. U mom životu ne postoji ništa važnije od mog sina.

Odlučili da ne iskoristimo svoje pravo na tri postupka u Hrvatskoj, također smo nakon trudnoće s velikim brojem komplikacija odlučili da više nećemo imati djece, međutim navedeno me ne čini nimalo manjim borcem za prava građana ove države da imaju potomstvo.

Mislim da je ključno senzibilirati javnost i ne dopustiti da se na MPO gledna na način kako se gleda na gladnu djecu u Africi, u jednom trenutku pomislite to je grozno ali to se srećom ne događa meni i priča je već u sljedećem trenutku završena i život ide dalje. Većini građana koji su imali sreće pa se ni u putu nisu susreli s problemima neplodnosti ta problematika je potpuno strana i u vrtlogu svakodnevnog života samo je još jedan od problema s kojima se susreće netko drugi, a svi svojih problema imamo i više nego dovoljno. Roda kao udruga građana čini mnogo, međutim mislim da svako od nas ko se pobliže susreo s MPO-om treba širiti svijest među ljudima s kojima se susreće jer samo na taj način možemo se izboriti za zakon dostojan ljudskog bića koje živi u XXI stoljeću na nazovimo to tako rubnom području EU.

Nažalost nema kod nas demokratske kulture pa da pišemo svom saborskom zastupniku o svojim problemima i neslaganjima sa zakonom, mislim mogli bismo pisati ali šteta papira i markice jer ne vjerujem da bi to itko pročitao. Jer da ima zrele demokracije s pozicijom i opozicijom zakon nebi bio niti donesen u jednoj sekularnoj državi kao što je Hrvatska. Nažalost niti jedan političar se nije sjetio da se na ovakvom zakonu skupljaju birački bodovi i postoji već dvoznamenkast procenat birača kojima je MPO svakodnevica. Stoga se moramo uzdati u se i u svoje kljuse, pa na javnom prosvjedu tražiti rušenje zakona. A na prosvjed povesti sve one koji dio našeg života i djedove i bake jer bez MPO-a ne bi bilo njihove unučadi, prijatelje jer danas nažalost nikad ne znaš da li će i tebi sutra trebati MPO. Jer žalosno bi bilo da ne skupimo više ljudi, na braniku osnovnog ljudskog prava na potomstvo, nego na otvaranju nekog trgovačkog centa.

Off topic baš me zanima koliko bi se ljudi skupilo na prosvjedu protiv recimo zabrane shoppinga.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

allegra, nije bas istina - ljudi s ovog foruma JESU pisali u sabor, i predsjedniku i MZ - i to je jedan od razloga zasto je cijela opozicija bila protiv ovog zakona i da nije bilo licemjernih HSS-ovaca, zakon nikad ne bi prosao.

Osim toga, ako napises zahtjev i sabor preporuceno s povratnicom, oni MORAJU odgovoriti na tvoje pismo.

Sjetili su se oni da ima MPO biraca, ali za HDZ su vazniji oni koji slusaju pobozno sve sto dolazi s oltara.

Po meni je skoro jednaki problem to sto se niti MPO parovi nisu uopce potrudili razumjeti sto ovaj zakon donosi, kad se pocinje primjenjivati, pa kako bi onda to napravila i opca populacija.

Na javnom prosjedu se skupilo 250 ljudi... od kojih puno simpatizera. Ni svi MPOovci se nisu potrudili doci, iako je to bilo vrlo vazno - pokazati KOLIKO ljudi to dira. Recimo, ja sam vec izbrojala 400 ljudi samo na ovom podforumu (a nisam dosla ni do pola), puta 2 (muz i zena) je 800; plus rodbina - moglo je biti barem 1,000 ljudi na prosvjedu u ZG, bez neke muke, da su se svi odazvali. Ali nisu.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pino, sve dok imamo tebe ne bojimo se. ti vridis bar za 1000-2000 lavice nasa

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajmo se bolje fokusirati na sto se moze napraviti.

ono sto mogu napraviti jest da kontaktiram par osoba iz PRa i medija koje bi mi mogle reci sto bi bilo najucinkovitije napraviti kako bi se alarmirala javnost o ovom zakonu.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo sto svaki od nas moze napraviti:

- ako ste uspjeli, ispricajte svoju pricu, (kao da ju pricate onima oko sebe, ne neplodnima) i posaljite ini33 ili Pcelici Mari; ako ju ne znate sami ispricati, javite se MalenojMM koja to moze umjesto vas

- sudjelujte na temama poput mnogo lica neplodnosti, pozadina IVF-a, kako ste se osjecale , i na temama koje skupljaju statistike oko neplodnosti

- kad budemo imali listice (ima Rodin za sada, ali jos jedan je skoro gotov), stampajte ga, kopirajte u 50-tak komada i odnesite u dom zdravlja, postu, banku, gdje god se normalno krecete

- Nabavite si majicu s protesta i ponosno ju svuda nosite

- djelujte u svojoj blizoj okolini - objasnite kolegici, prijateljici i kumi zasto je ovo los zakon i tko ga je donio (jedna stranka, "zna se", i licemjeri iz HSS-a) i tko je postavio prepreke za preskakanje (Hebrang u odboru za zdravstvo) - ako se opeku na izborima zbog ovoga, to ce biti poruka politicarima da se ne mogu igrati s nasim jajnicima

- stampajte naljepnice za auto protiv zakona - 2kn po komadu, podijelite i drugima, ili ih polijepite po gradu

- ako ste vjernici, zapalite svjecicu u crkvi i ostavite porukicu da je to zato da uspijete na MPO-u - da i oni znaju da ima puno vjernika koji idu na MPO, jer onaj tko pomaze sebi, i njemu Bog pomogne

- javite se ivarici za bazu parova koji su spremni istupiti u medije - to se moze i anonimno, ali cesto treba ljudi koji ce ispricati svoj jedinstveni put do djeteta i probleme na koji nailazite

- posaljite email na protivmpozakona@gmail.com (anonimnost vasih adresa je zagarantirana, ali ako niste sigurni, otvorite anonimne), na kojem periodicki saljemo materijale za razdijeliti tipa linkove na clanke, klarinu prezentaciju, osobne price.

- pridruzite se skupljanju materijala za "nase" uratke - tipa, ima tema http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=80169 gdje bi mogli napraviti jedan youtube video o neplodnosti, samo nam fali materijala - ne moze par ljudi snimiti sve

- pratite i ovaj drugi forum protiv zakona i pridruzite se idejama, savjetima i ucestvovanjem u akcijama tipa slanja jaja u sabor i MZ ili pisanja pisama zastupnicima, novinarima, politicarima i doktorima ili podizanjem zida placa (sve ideje na temi gradjanski neposluh)

- sudjelujte u stvaranju materijala koji ce nam svima biti korisni - npr. video o samodavanju injekcija na hrvatskom, stavljanje podnaslova na one filmice sto je nasla Pinky, oblikovanje informativnih listica o zakonu za same pacijente, vodicu kroz strane klinike sto ce izgleda puno njih trebati

- informirajte se o najboljim argumentima protiv ovog zakona

- djelujte na drugim forumima ili komentarima clanaka u medijima na internetu

- saljite svoje price novinarima

- informirajte zene s kojima cekate po cekaonicama da postoji ovaj forum i ova inicijativa

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Htjela bih samo reći, budući se osjećam prozvanom, mi koji nismo blizu Zagreba, teško nam je dolaziti na prosvjede. Ali, bez obzirom na to svatko treba pridonijeti na način na koji misli da može. Kao što je napisla moja prethodnica, treba prvenstveno raditi na osvještivanju ljudi oko sebe. Ja sam krenula na VV tek početkom ove godine (i bila 2 puta na IVF) i dok nisam krenula u postupke, o njima i ljudima koji imaju probleme o neplodnosti nisam imala pojma. Tek kad sam ja počela pričati o tome, neki ljudi su mi se povjerili, što mi je bilo totalno nevjerojatno da se o tome šuti kao da je to neka sramota. Isto tako, netko je za prosvjede a netko nije taj tip, ali ipak svatko treba učiniti koliko je u njegovoj domeni (zbog svoje savjesti). Nisam upoznata sa točnim sadržajem podnesenih ustavnih tužbi, ali sam uvjerena da su tu uključne naše suborke, koje nisu nužno korisnice ovog foruma. Hoću reći, optimist sam bez obzira na ovu situaciju. Nadam se da će i sami f*hadezeoci izmjeniti neke ridikulozne odredbe kad budu pisali pravilnik (ne bi bilo prvi puta). Samo se nadam da neće sve ići tako f*sporo. Isto tako, nadam se da shvaćaju da izmjena zakona neposredno prije izbora IM NEĆE POMOĆI.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

amariya, da svatko od nas učini bar nešto (vidi post iznad svoga) - to je već puno i ne mora se nužno biti blizu Zagreba..vidi primjerice, pino - žena je preko bare, a mislim da ne postoji način da učini više nego što čini

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

amariya, da svatko od nas učini bar nešto (vidi post iznad svoga) - to je već puno i ne mora se nužno biti blizu Zagreba..vidi primjerice, pino - žena je preko bare, a mislim da ne postoji način da učini više nego što čini
    slažem se, moram reći pino svaka čast
    Pčelica Mara, Kadauna, aenea...ma nema smisla nabrajati...djevojke hvala vam
    gori nam pod petama, moramo dati sve od sebe

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Draga, nemoj se osjecat prozvanom. Nije mi to bila namjera. Naravno da ima onih koji su daleko ili su poslovno sprijeceni ili na zbog nekog drugog razloga ne mogu sudjelovati. A svi ti mogu sudjelovati i na druge nacine. Ja isto ne mogu doc preko bare samo tak, cak niti svake godine. Ali ostaje problem toga da jedan dobar dio MPO parova, ne znam, ovo uopce ne dira... ne toliko da se inkomdiraju.

Cuj, recimo ja sam se ukljucila, s drugog kontinenta, iako imam dvoje djece i nikad nisam bila na MPO u Hrvatskoj niti cu ici i ovaj zakon me nikad osobno nece zahvatiti (a moju sestricnu vjerojatno hoce, a nju je zivo bilo briga ici na protest iako joj je pol sata daleko). Ukljucila sam se yato jer me dira nepravda i zato jer ne mogu vjerovati da je to moja Hrvatska u kojoj sam odrasla, i zato sto mi je beskrajno zao za zene koje moraju proci jos gori put od onoga koji sam prosla ja.

A mislim da ipak malo preoptimisticno gledas na to sto se sad moze napraviti. Pravilnik ne moze popraviti najvecu stetu koju je zakon napravio a to je da je ogranicio broj js. za oplodnju na 3 i zabranio zamrzavanje embrija. Niti ne moze opozvati potrebu za p&p potvrdom ili ponistiti drakonske kazne koje su propisane. Ja mislim da bas hoce ici tako sporo - ova procjena da ce tek najranije u travnju donijeti odluku mi se cini vrlo logicna. Pravilnik ce po mom misljenju samo donijeti uvjete ovlastenja ivf laboratorija i obrasce za potvrde, nikakve olaksice.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da nije toliko u redu da se napadaju ljudi koji se nisu odazvali na prosvjede. Ne koriste svi ljudi internet, ne zalaze na forume i slično. Npr. ja sam za prvi prosvjed morala strogo mirovati, dok za drugi nisam ni znala dok nije održan. Žalosno, ali istinito. Napravljen je nabrzinu, većina informacija širila se preko neta, ja u to vrijeme, iako sam stvarno informatizirana do krajnjih granica, jednostavno nisam bila u mogućnosti izaći na net, a bilo je djelomično i stvar u nedostatku vremena. Možda nisu neke isprike za mene, ali je tako bilo. A i znam i za neke osobe koje su u MPO postupcima, a koje stvarno nikad ne zalaze na forume i ne zanimaju ih takve vrste druženja i razmjena informacija. Ne velim da ima ljudi koji nikad ne bi izašli na prosvjede, ali tako je u svemu, nismo svi isti, različiti smo. Razumijem vas koje ste ljute na takav dio populacije, ali jednostavno treba raznim informacijama pokušati utjecati na njih da promjene svoje stavove, strah od javnog izlaganja i izlaska na prosvjede, jer to je još uvijek dio našeg balkanskog mentaliteta koji je naučen šutjeti i trpjeti pa kako bude. Ali velim, treba dati više vremena kod organiziranja prosvjeda ili sličnih aktivnosti da se ljudi bolje informiraju iz što više različitih medija, jer samo net nije dovoljan, kao i tu i tamo koja informacija u tiskanom izdanju, a da ne spominjem tv vijesti u kojima sve ide na kapaljku, na žalost, sve je to politika i tako treba i pristupati tome.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja nisam bila na prosvjedu jer sam bila na moru, ali sam bila na peticiji i sad sam im takav mail sprasila da mi je dan opet divan
    Svatko daje od sebe koliko moze, a zajedno smo jaci!

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da, to i ja kazem - trebamo npr. tiskati letke o zakonu (a i o forumu) i dijeliti ih po cekaonicama MPO klinika (kad prorade), i imati redovne kavice na koje mogu doci i oni koji ne koriste internet. Da je forum jos bolji izvor informacija, mozda bi privukli i vise ljudi, znaci ajmo forum uciniti sto primamljivijim. Mozda puno ljudi niti ne zna za njega. Npr. ja prolazim kroz svih 37 stranica tema na forumu birajuci one najbolje i najinformativnije, mislim da bi to moglo biti korisno pacijenticama.

tinaka, da li bi bila zainteresirana za tako nesto (dijeliti letke po cekaonicama, ili barem odnijeti ih tamo)? Jel uopce vise ides po tim dijelovima?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tinaka, meni nije bila namjera nikoga napadati..mislim da ni jedna od nas ne govori o ljudima kojima informacije nisu dostupne. Bar ja ne. I vjerujem da ima i ljudi koji pokušavaju nešto učiniti, a nisu na forumu ili ne govore o tome. Sama govorim o tome ovdje isključivo iz razloga da bar pokušam druge potaknuti da i oni nešto učine. Bar jedan mail neka upute..Super je skakutati, vibrati, čestitati, suosjećati i biti podrška, ali ako ne djelujemo, bojim se da nećemo više imati za koga to činiti..

Osobno znam 2 para - jedan par ima dijete iz MPO i misle ići i na drugo, imaju pristup internetu, ali jedva da su peticiju potpisali. Drugi par su mi znanci preko frendova, trebaju sad krenuti u postupak, dostupne su im info, također, ne znam čak ni da li su potpisali peticiju - oni su mislili da to neće proć. Da, ljuti me to i reći ću to na glas. Ako nije važno nama kojih se to direktno tiče, kako možemo očekivati da ikom drugom bude važno?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, ljuti me to i reći ću to na glas. Ako nije važno nama kojih se to direktno tiče, kako možemo očekivati da ikom drugom bude važno?
    Ovako (se) i ja osjećam jer poznajem isto bliske ljude koji nisu došli na prosvjede a očekuju ih uskoro postupci (a mogli su), a neki čak nisu niti do danas pročitali novi Zakon - zašto? nisam imala volje dalje od toga niti ja onda pitati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jutro cure,

vidim da su opet uzburkane strasti i mislim da je to dobro, bar će nas potaknuti na daljnje akcije ukoliko budu potrebne. Nije uopće bitno koliko i da li sam se ja uključila, ali mi je nedopustivo da netko nakon jučerašnjeg članka u novinama (17.08.) kaže nešto u stilu "ajme, nisam ni znala/znao što će ovaj zakon značiti, pa ja ne mogu ići u postupke". Prije gotovo mjesec dana se cijela drama razvijala, novine, časopisi, TV, svudgje se pisalo o tome. Ako mi koji jesmo dio MPO ne čitamo, sebe ne informiramo, onda ne znam tko će umjesto nas.

Svi se mi borimo i zalažemo na svoj način i jedna je Pino koja stvarno neumorno kao lavica koordinira stvari i to iz SAD- i to unatoč tome što neće na IVF u Hrvatskoj, onda se mi možemo bar partly uključiti, from time to time.

Ono što ja cijelo vrijeme želim reći je da mi nažalost kao Hrvati nemamo u sebi duha Francuza koji bi na masu promjena, na uvođenje raznih reformi već bili na ulicama, prosvjedovali bi.... no mi očito nemamo vjere u to da se prosvjedima, protivljenjem nešto može promijeniti.

Ja nisam ljuta, uopće nisam ljuta, nego sam beskrajno tužna......

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ono što ja cijelo vrijeme želim reći je da mi nažalost kao Hrvati nemamo u sebi duha Francuza koji bi na masu promjena, na uvođenje raznih reformi već bili na ulicama, prosvjedovali bi.... no mi očito nemamo vjere u to da se prosvjedima, protivljenjem nešto može promijeniti.
    Potpisujem. Žalosno je da polupismeni i neinformirani ili potpuno pogrešno informirani uglavnom redovito idu na izbore, glasaju, postaju ....
    Znam toliko ogorčenih ljudi (političarima, situacijom, ovim ili onim zakonom, propisom, porezom, zabranom...) a odbijaju glasati ili bilo što učiniti jer je sve ionako unaprijed riješeno i uzaludno. Mislim, u kojoj zatrovanoj sredini živimo, to više nije noormalno. Svi ko zombiji... bolje da šutim, digla sam se na krivu nogu jutros.

Pino - svaka ti čast!! Da ovdje ima više pozitivnih i angažiranih ljudi poput tebe Hrvatska bi bio puno ljepše mjesto. Trenutno je "moja domovina" moja sramota.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj drndalica prvotno napisa
    Žalosno je da polupismeni i neinformirani ili potpuno pogrešno informirani uglavnom redovito idu na izbore, glasaju, postaju ....
    Znam toliko ogorčenih ljudi (političarima, situacijom, ovim ili onim zakonom, propisom, porezom, zabranom...) a odbijaju glasati ili bilo što učiniti jer je sve ionako unaprijed riješeno i uzaludno. Mislim, u kojoj zatrovanoj sredini živimo, to više nije noormalno. Svi ko zombiji... bolje da šutim, digla sam se na krivu nogu jutros.

Pino - svaka ti čast!! Da ovdje ima više pozitivnih i angažiranih ljudi poput tebe Hrvatska bi bio puno ljepše mjesto. Trenutno je "moja domovina" moja sramota.
    Istina ... poznajem dosta takvih koji kažu da ne idu na izbore jer ionako ne mogu ništa promijeniti ... ali se svim silama trudim uvjeriti ih da ipak nije tako. Da nije bilo takvih koji su prekriženih ruku uživali u toplini svoga doma mi danas sigurno ne bi imali izglasan ovakav Zakon o MPO-u.

... ali mi je nedopustivo da netko nakon jučerašnjeg članka u novinama (17.08.) kaže nešto u stilu "ajme, nisam ni znala/znao što će ovaj zakon značiti, pa ja ne mogu ići u postupke". Prije gotovo mjesec dana se cijela drama razvijala, novine, časopisi, TV, svudgje se pisalo o tome. Ako mi koji jesmo dio MPO ne čitamo, sebe ne informiramo, onda ne znam tko će umjesto nas.

Svi se mi borimo i zalažemo na svoj način i jedna je Pino koja stvarno neumorno kao lavica koordinira stvari i to iz SAD- i to unatoč tome što neće na IVF u Hrvatskoj, onda se mi možemo bar partly uključiti, from time to time.
    I ja sam jučer ostala :shock: kad sam vidjela da neke od nas čak nisu znale niti da je zakon izglasan :? Nemam riječi.

Ali ... moramo znati, isto tako, da postoje i one cure koje poduzimaju sve šta je u njihovoj moći ali ne dođu nam odmah ovdje objaviti "ja sam napravila to i to". Nadam se da takvih ima više nego onih neinformiranih ili inertnih.

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jutro cure,

vidim da su opet uzburkane strasti i mislim da je to dobro, bar će nas potaknuti na daljnje akcije ukoliko budu potrebne. Nije uopće bitno koliko i da li sam se ja uključila, ali mi je nedopustivo da netko nakon jučerašnjeg članka u novinama (17.08.) kaže nešto u stilu "ajme, nisam ni znala/znao što će ovaj zakon značiti, pa ja ne mogu ići u postupke". Prije gotovo mjesec dana se cijela drama razvijala, novine, časopisi, TV, svudgje se pisalo o tome. Ako mi koji jesmo dio MPO ne čitamo, sebe ne informiramo, onda ne znam tko će umjesto nas.

Ja nisam ljuta, uopće nisam ljuta, nego sam beskrajno tužna......
    X
    pisala sam nekoliko puta o tome da tu na forumu znamo filozofirat do besvijesti iza nekakvih imena, a kad se trazi osoba,par koji bih javno progovorio o svom(nasem problemu) onda nema nikoga! Javno sam progovorila zajedno sa svojim partnerom o tome i opet bih...ali zar sam ja jedina
    kako mozemo ocekivat razumjevanje drugih,bolju informiranost ako sami ne cinimo nista po tom pitanju. ni ja nisam nista znala o tome kad sam krenula u postupak,net mi je bio apstrakcija ali sam znala da najvise i najbrze tamo mogu saznat nesto o ovome sto me snaslo! hej pa 21 stoljece je...ne mozete mi reci da se nemate kako informirat i gdje! na kraju krajeva govorim najvise o onima koji su tu na netu bore sa sa neplodnoscu, svakodnevno komentiraju svaki krivi istup u medijima a javno sami istupit...no no,boze sacuvaj!

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da i zaboravila reci da sam bila napadnuta zbog toga sto sam pisala o tome kako se mnogi skrivaju iza svojih nika a filozofiraju non-stop! e pa sad ti isti imaju ovi lipi zakon koji ce im omoguciti da jos vise filozofiraju i nadam se mozda ipak ponukat da se sto prije ukljuce u prosvjede i javne istupe ,jer svi mi ostali a jako nas je malo smo to odavno cinili!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo drage cure, za početak se možete naravno samo ako hoćete upisati na:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0

a inače kao što je već nekoliko puta rečeno, bilo bi dobro sve ljude oko sebe informiramo o neplodnosti, objasniti im zašto je ovaj zakon drama za sve nas koji smo direktno pogođeni ali i sve one koji će danas sutra trebat potpomognutu oplodnju......

Mislim da se može ovaj zakon rušiti, no zato treba snaga svih nas zajedno pa onda i naših baka i mama i sestara, braće, susjeda, etc. Ovaj zakon se tiče 20% populacije u fertilnoj dobi.....

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jeste razmisljale da se mozda nekako pokusamo uklopiti u ove prosvjede sto krecu 07. rujna :?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

tikica-69 mislim da su najavljeni prosvjedi indikativni za cijelokupno stanje u HR i nisu iskljucivo vezane uz ekonomsko stanje.

Hrvatice i hrvatice konacno imaju sansu da izraze svoje nezadovoljstvo opcim radom ove Vlade, nesmijemo propustiti priliku da im to kontacno pokazemo i promjenimo situaciju na bolje! YES WE CAN!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno zbunjena

ovak, imam 39g. i sad sam naručena u 9 mjesecu za terapiju menopurom.kaj sad se stvarno sve stopira ili.... :?

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hrvatice i hrvatice konacno imaju sansu da izraze svoje nezadovoljstvo opcim radom ove Vlade, nesmijemo propustiti priliku da im to kontacno pokazemo i promjenimo situaciju na bolje! YES WE CAN![/quote]

YES WE CAN![/

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa kad već pričamo o tome...
    Npr. na prosvjedu u Dbk se okupila šačica ljudi i svi smo došli s djecom. Meni je također pretužno da ljudi s problemima i dalje javno šute, nije mi jasno, pa bolest nije sramota

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

MM i ja smo neanonimno pisali desetak mailova političarima, tražili vanjske studije i članke, ja sam svim svojim kolegama, uključujući šeficu, poslala mail, sakupljala sam potpise za peticiju kod rodinog štanda, puhali smo balončiće, nosili smo majice na kegliću, dala sam interview za novuTV, višeput sam se javila u eter radija 101, objašnjavam svima u čemu je problem, na žalost zakazala sam kod prijevoda Zakona na njemački prevevši niti puna 2 članka i jako mi je neuodno zbog toga. Vidim ipak ima ljudi kojih se taj zakon do jučer nije ticao i nisu nam se pridružili, a danas se čude i žao mi je što je većina takva da ne reagiraju dok ih se ne počne ticati, a najčešće niti tada, već se samo snužde. Slično kao Kadaunu, ni mene se ne tiče ovaj Zakon, ali ga ne želim prihvatiti jer me je sram kamo nas vode očito najutjecajniji ljudi u zemlji, Bozanić i moralisti s Kaptola. Obrazovanju se pretpostavlja rad djece, kao da smo u Bangladešu (srećom je ta besmislilca o odgađanju početka šk. godine propala), ma jooooj...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: zbunjena

Citiraj romanica prvotno napisa
    ovak, imam 39g. i sad sam naručena u 9 mjesecu za terapiju menopurom.kaj sad se stvarno sve stopira ili.... :?
    Čini se No ja se nadam da će se brzo pronaći neki kompromis, odnosno da će dobiti zeleno svjetlo i barem osnovne naputke zbog cura kojima su godine ionako ograničavajući faktor, tj. nemaju previše vremena.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mvrcelj prvotno napisa

pisala sam nekoliko puta o tome da tu na forumu znamo filozofirat do besvijesti iza nekakvih imena, a kad se trazi osoba,par koji bih javno progovorio o svom(nasem problemu) onda nema nikoga! Javno sam progovorila zajedno sa svojim partnerom o tome i opet bih...ali zar sam ja jedina
    kako mozemo ocekivat razumjevanje drugih,bolju informiranost ako sami ne cinimo nista po tom pitanju. ni ja nisam nista znala o tome kad sam krenula u postupak,net mi je bio apstrakcija ali sam znala da najvise i najbrze tamo mogu saznat nesto o ovome sto me snaslo! hej pa 21 stoljece je...ne mozete mi reci da se nemate kako informirat i gdje! na kraju krajeva govorim najvise o onima koji su tu na netu bore sa sa neplodnoscu, svakodnevno komentiraju svaki krivi istup u medijima a javno sami istupit...no no,boze sacuvaj!
    Slazem se....svojevremeno smo Gost1, daria i ja bile jedina koje smo se pojavljivale u medijima i na nasu stetu, izgledalo je kao da se samo nas tri borimo sa time.
    Drago mi je da se situacija malo pomakla na bolje, pa vidim i puno cura ovdje koje su se ipak ukljucile u tu pricu i zasle u javnost i medije - hvala vam - ali nema nas dovoljno takvih.
    Treba svaki dan u medijima izaci jedna druga, da Hrvatska prepozna stvarnu velicinu problema. 18% stanovnistva generalno ne izgleda puno ako razmisljas na nacin da 82% nema problema, zar ne?! Trebamo sve zajedno izaci na jedno mjesto, da ljudi vide koja je to masa...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Ocjene ustavnosti zakona najranije za 6 mjeseci

Ocjene ustavnosti zakona najranije za 6 mjeseci

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...6-mjeseci.html

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa ja sam sinoć slušala njezinu izjavu za Dnevnik Nove TV i rekla je najkasnije za šest mjeseci, a najranije za nekoliko tjedana, i to oba zakona ("Mesićeva", krizni porez i MPO). Ne kužim.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

vikki, jesi sigurna da ona nije govorila o POCETKU procesa za najranije tri tjedna i najkasnije 6 mjeseci? U tri tjedna nece ni prikupit sve tuzbe, a kamoli kretati u proces. Sigurno odluka ne moze biti u tri tjedna, posebno ova o ogranicenju na 3 j.s. i zamrzavanju embrija, to zahtijeva opseznu dokumentaciju i duboko poznavanje podrucja (za koje znamo da ih ni ginekolozi nemaju).

cure, zamolila bi vas da pogledate novu temu na gradjanima - sta cemo stavit na internet, trebamo jos ideja.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma nije bila riječ o tri tjedna. Čula sam (e sad je li to bio komentar novinara ili njezina izjava, ne mogu se sjetiti, trebalo bi naći link na prilog Nove, ako ga ima na netu).
    Rečeno je da će početkom idućega mjeseca Ustavni sud početi razmatrati ta dva zakona i da će biti riješeni u periodu od nekoliko tjedana do najviše šest mjeseci! Sigurna sam da sam dobro čula.
    Tako sam sinoć minutu nakon što sam čula napisala na temi http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...155096#2155096

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo: http://webtv.novatv.hr/ Ovdje vidim Jasnu Omejec i nešto govori, ali sam na poslu pa ne smijem pustiti zvuk (šef pored otvorenih vrata ), dajte provjerite tko može.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da je naslov on line izdanja vijesti "Predsjedniku prioritet".

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

današnje vijesti podne:

Jasna Omejec, predsjednica Ustavnog suda se neizmjerno ljuti na medije jer ih požuruju u postupku projene ustvnosti Zakona o MPO-u i Kriznom porezu

ne može procijeniti koliko će njihova procedura trajati

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tj. klik na Vijesti, pa Hrvatska pa Predsjedniku prioritet.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne, nije to vijest od sinoć, ne znam gdje je iskopati

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cure sad je na in magazinu medju ostalima i ta tema, pa pogledajte, ne znam koliko ce nam biti informacija buduci da je to ipak showbizz emisija, al lijepo da se i to tome brinu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rečeno je samo do 6 mjeseci, tih par tjedana nije spominjano , koliko go da bi mi to htjeli...

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma nisam nista shvatila, rekao je da ce se oni koji su u postupku nastaviti po starom, a novi postupci po novom zakonu. sta to znaci? ja sam vec imala postupak, jesam ja po starom, a pacijenti koji jos nisu imali nijedan postupak gore, tj novi pacijenti po novom? tek sredinom 9 mj je rekao da ce se vise znati o obustavljanju postupka, majko mila, 6 mjeseci ne bi po tome bilo postupaka, to je prestrasno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

spremite se za najgore, to je moj savjet (ja sam uvijek pesimist). a ako se dogodi ranije, samo cemo biti ugodno iznenadjeni.

btw nakaradnost od zakona je stupila na snagu na moj rodjendan mamicu im

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mene zanima sta znaci to po starom i po novom?

da li to znaci da samo oni USRED postupka nastavljaju?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    i mene zanima sta znaci to po starom i po novom?

da li to znaci da samo oni USRED postupka nastavljaju?
    mislim da je tako
    oni koji su usred nekog postupka

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne mogu vjerovati da nema neka pravna fora da Zakon ne može stupiti na snagu dok ne postoje uvjeti za njegovo ispunjavanje. To mi je kao da uvedu da se na hrvatskim semaforima ne smije više proći na zeleno, nego samo na plavo svjetlo, a ne promijene infrastrukturu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •