-
nezaposlena majka
ja za dva mj trebam rodit nezaposlena sam izanima me kako ostvarit pravo da dobivam naknadu jeste vi čuli da se po novom nemora bit prijavljen na zavod za zapošljavanje da se sam ka se beba rodi ode na zdravstveno sa bebinim papirima i od rtoditelja papirima jel zna ko molim vas pomozite jer to me jako brine
-
Probaj postaviti pitanje na pravne savjete!
-
zašto mi niko neće pomoć očajna sam pomozite
-
mislim da imaš pravo od dana rođenja djeteta pa dok ne navrši godinu dana. koja je procedura za ostvarivanje prava, najbolje da odeš pitat na svoj hzzo.
-
-
sunca puno ti hvala malo sam čitala o tome malo si me utješila puno sam mirnija
-
Nakon prijave na općini i mupu, odeš do hzzo i predaš zahtjev za naknadu. 1660 kn mjesečno - do prve god.
Ne moraš odmah isti dan do hzzo. Mislim da je rok za podnošenje zahtjeva 6 mj. pa ako ti ne bude dobro, ne moraš žuriti. Zaostatke isplate
Na stranicama hzzo-a možeš naći obrazac za ispuniti pa si možeš isprintati i potpisati i poslati po mužu.
Trebat će rodni list djeteta, tvoja osobna, zdravstvena (mislim po novom i domovnica) i kartica tekućeg računa.
Imaš pravo na jednokratnu naknadu u iznosu od oko 2300 kn. Isto se zahtjev preda na hzzo, ali za ovo, po novom, treba imati i broj zdravstvenog osiguranja djeteta pa ćete morati prvo to riješiti pa onda naknada
(obrazac također treba biti na hzzo stranicama).
Raspitaj se da li i tvoj grad daje jednolratnu naknadu za opremu djeteta i koliko i gdje se predaje zahtjev..... dosta gradova / općina daju neku naknadu. Negdje je simbolična, a negdje poprilična.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma