Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Kako nas je porod uspio iznenaditi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako nas je porod uspio iznenaditi

Ovo je moja prica kako je prije 3 tjedna, u nedjelju ujutro dosla Sofija.

7 ujutro digla sam se sa sarafima u trbuhu, nis neobicno, kao i svih ovih zadnjih dana…
    Jucer smo malo opet stanove gledali i vozikali se autom, a prije toga setali u podnozju Sljemena… mozda je od toga…
    Ubrzo shvacam da je sarafljenje relativno pravilno i da bi to moglo biti to. AL ne dizem paniku, na pocetku smo price, osjecam se dobro, smireno i odlucna sam da necu juriti u bolnicu na prvi mig i tam provest beskorisne sate u radjaoni.
    Dize se Mikson, citamo slikovnicu, pricamo, zezamo. Kuham kavu , njemu kakao… On ode malo do bake, ja vjesam ves i osjecam trudove. Idem po Miku da doruckujemo, jos nis ne prijavljujem, a i nije tak jako da bi se primjetilo…
    Doruckujemo. TJ. Mika, ja nekako disciplinirano krisom maznem komad peciva i odlucim da necu jesti.
    Budim MMa rijecima: Duso, digni se, nije frka, al uskoro cemo na brijeg, pa se polako razbudi i spremi. To se sve dogadja do nekih 8 i 15. Ja cijelo vrijeme hodam.
    Jedan dobar trud koristim za klistir i saljem Nedi (frendici koja je takodjer u terminu - kasnije ce se dogoditi da rodi i ona isti dan) poruku .
    S obzirom da nikako ne mogu skuzit ucestalost trudova (a nekako mi se cini da su se malo precesto poceli javljati), jer svaki put zaboravim kad je zapravo bio onaj prethodni – zaduzujem MMa da prati na sat, i polako se krenem tusirati. Nakon tusiranja mazem se s kremom protiv strija – disciplina u prvom planu, nista te ne smije sprijeciti da mislis na svoju kozu i posljedice, pa cak ni porod pred vratima!

MMovo brojanje: 8.24…. 8.26…. (ma seres, nemre bit, krivo si vidio), 8.30… ups. Hm. Nije li to nekako precesto? Al dobro, idemo sad, pa cemo vidjeti…
    Oprostaj s Mikom, objasnjavanje, on odlazi satronezainteresiran baki, ja skupljam cetkicu za zube, punjac mobitela i razmisljam da MM ipak putem u ducanu kupi rezervne baterije za digitalac. Htjela sam ja praznit memorijsku karticu, al me MM uvjerio da nema potrebe bas sad, nece valjda tolko slikat… i da, oblacim se. Sad vec nekako osjecam da je malko frka jer trudove ne mogu prehodat i sve teze ih podnosim i nekako mi se cini da su dugacki.
    Al ja sam cool.
    Spremna sam na sate muke i bolova. I hrabro krecemo u lift.
    Ivan ide po auto i dolazi u rikverc pred ulaz, tu me vec jedva skuplja na cesti, sjedam, krecemo.
    Sad je nekih 8.45.
    Vozimo se kroz pusti grad, on se trudi bit njezan, al ceste su okrutne, pune rupa i radova… Penjuci se prema SDu, ja zakljucim da ne znam dal radi glavna porta, bolje da ide na straznju (Hitna) koja je uvijek otvorena… ionak mislim da mi je predaleko pjesacit od bolnickog parkinga do ulaza. On bi produzio ravno (prekrsaj), a ja disciplinirano kazem – radi krug, ne smije se ravno, pa nema veze za 2 minute.
    Jesam li vam rekla da sam tu na minutu i da traje minutu?
    Dakle, radimo taj krug (da ne bi napravili prekrsaj) a ja vec imam osjecaj da radjam. Ne dizem paniku (na glas) al sam vec luda. Zadnji zavoj, zmigavac, ja vicem desno mozes desno mozes, ****teroditcu vozi!!!! On uletava na portu Hitne, ja otvaram vrata al ne mogu izaci. Izlazi portir, stari cica i prima me. Vice – gospodjo, dajte idemo, vi parkirajte auto tu sa strane (da oslobodi ulaz u Hitnu). Ja govorim «Treba mi torba, nutra su mi dokumenti», a cica govori «Ma kakva torba, pustite torbu « i sav je jadan prestrasen. Ulazimo unutra, oce me posjest u kolica, a ja velim: «Nemrem sad sjest, hodat cu». I tako jos 2 metra i onda vise nemrem ni hodat. On ulovi lezeca kolica, dere se i dolazi neki tehnicar i guraju mene na kolicima prema liftu (ne bi cica mogo sam), MM s torbom dojuri i nas troje- cica, MM i ja na kolicima uletimo u lift i na drugi kat u radjaonu.
    Moram pohvalit lift koji je radio! Jer 15 minuta kasnije NIJE radio.
    Izlazimo iz lifta prilicno teatralno i cica zvoni na radjaonu. Otvara dr. PRKA i pita: Izvolite.
    Ja (lezecki) kazem: «Pa, ja bi rodila ak moze kod vas».
    (dva oca sjede sa strane i gledaju zbunjeno). Uvode me unutra, MM ceka vani. Babica me vodi prema stolu za pregled i umiruje «Polako gdjo. Bez straha gdjo. Moramo vas pregledat, polako, CTG napravit da vidimo di ste…. I sve ona smireno a ja se rusim i objasnjavam da ne mogu vise. Uglavnom, ukrca ona mene na stol, dodje Prka, unidje di treba i kaze: Ovo je ful otvoreno, ajmo u boks, busi vodenjak, radja…
    A ja: «Muz je vani, dajte ga pozovite, ocu muza kraj sebe»… babica me umiruje – lako za muza, dajte da vas do boksa dovedemo (tu sam mislila da cu na hodniku rodit)… i strpaju me u boks, babica stavi ctg na 20 sekundi cisto da cuje jel ima sta… al skida ga jer nema vremena… Prka busi vodenjak, ja vicem «Nemojte me rezat molim vas, imam traume iz djetinjstva!»
    I uletava MM koji se presvlacio u bolnicko, sreca moja izbezumljena, al smirena , sa pumpicom za vodu (s kojom me na prvom porodu osvjezavao u satima i satima trudova), prima me za ruku, a babica uzela stolac, sjela uz moje medjunozje i masira, gleda, i govori: Ajmo, tiskaj kad krene.
    (necu sad o boli, ocaju, o snazi koju nisam mogla naci u sebi jer je sve tako naglo i neocekivano doslo da se nisam mogla pripremiti… idemo dalje!)
    I tiskala ja . Jednom, pa drugi put. U pauzi me MM sprica, usput posprica pomocnu babicu koja je stajala kraj mene….
    Pa se ljuti babica: Mala, ak oces svoje uvjete moras me slusat! Strogo i autoritativno. I tako ja radjajuci zatvaram oci i mantram: necu da me reze necu da me reze… i osjetim da ide… i kaze zena:Eto, gotova si.
    Ja u soku. Nemrem vjerovat. Porodi posteljicu, uzme malu, pred nama ju opere, izvaze, pogleda, i da mi na prsa. Mi ju ljubimo i mazimo, al ja u soku. Ne kuzim di sam, zasto sam tu, di je moj porod i sve to… bilo je 9. 05 minuta.
    Pregledaju me ona i Prka , mrvu pucnulo, ne za sivanje, ajmo, krpa medju noge i van.
    Zgurali me na hodnik (onaj isti s liftom di smo usli) skup s MMom. Oni ocevi i dalje sjede i gledaju zbunjeno. Jedan pita – jel sve u redu? Jel za radjanje? A MM:»Paaaaaaaa, rodila je». Nis im nije bilo jasno.

Malo kasnije MM zove baku koja ga pita: A, idete vi sad u bolnicu?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Wooooow, to je stvarno bilo ekspresno! :D

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super! Cestitam jos jednom

kacha36

Početno

Čestitam, to se zove posao! :D
    I meni je bio isti doktor i sreća da je bio on, jer ima simpatičan i neposredan pristup. Stvarno me nije bilo strah u svoj onoj muci!

Početno

Ova prica je IDENTICNA mom drugom porodu, koliko mogu shvatiti i ovdje se radi o drugom porodu. Isto, sve redom, i brzina kojom su se trudovi od pocetka do poroda odvijali, isto stigla u bolnicu a ne mogla hodati,isto u rekordnom roku sve proslo.....
    CESTITAM !!!!!!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hahaha odvalih od smijeha!

sve ekspresno i još bez rezanja, mrak! :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ženo, zamalo te čiča porodio!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Super!Čestitam!
    Još jednom bi rodila kad bi znala da će mi biti tako

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakav cica, bi NJM odlicno ulovio bebu, sigurna sam - a koja bi to tek onda prica bila!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Isusek, Isusek, blago tebi.
    Čestitam svima :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ha. Bila je tam zemska koja je trece dijete doma rodila - probudio ju trud prvi i jedini, glava bebe bila vec na izlazu - porodio ju muz doma (ovo sad je bila s cetvrtim, ne znam kak su stigli do rodilista).
    MM je rekao: Dobro, trece stvarno mozemo na Mljetu.
    Al ja (bar trenutno) nisam sigurna bas da cu ici na trece. Mozda - kad malo zaboravim...
    Jer - (nadam se da necu ispasti nezahvalna) - to sto je bilo tako brzo ne znaci da je bilo lako. Zapravo imam osjecaj da su mi se svi sati trudova i bolova iz prvog poroda stisli u tih pol sata, sat, i sukladno s tim toliko jace i inenzivnije je sva ta bol bila. Jedna od stvari koja me usokirala je bila i ta kolicina boli. mada - prica bolje zvuci bez toga

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cestitam ,pace, divna prica!!! Ljubi !

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovo je skoro pa identično mom drugom porodu!
    Da mi bar i treći bude takav....

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pa čestitam! I nadam se da će i meni tako expres drugi put.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pace prvotno napisa
    Jer - (nadam se da necu ispasti nezahvalna) - to sto je bilo tako brzo ne znaci da je bilo lako. Zapravo imam osjecaj da su mi se svi sati trudova i bolova iz prvog poroda stisli u tih pol sata, sat, i sukladno s tim toliko jace i inenzivnije je sva ta bol bila. Jedna od stvari koja me usokirala je bila i ta kolicina boli. mada - prica bolje zvuci bez toga
    ovo sam već čula od frendice koja je s drugom bebom (curkom od preko 4 kile) jedva stigla do rađaone. logično je da više boli kad ide tako brzo, ali ipak... nadam se da ću i ja drugi puta tako! bolnica mi je blizu, pa bumo valjda stigli na vrijeme.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pace, zavidim ti na tako brzom porodu
    i cestitam jos jednom cijeloj obitelji
    i cestitam na prisebnosti do zadnjeg casa
    ma super, super!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super :D
    tak sam slicno i ja melitu rodila, uzivancija

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je zaista bio expresan porod! Bravo Pace! :D

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Priča se čita bez daha.
    Čestitam ti još jednom!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cestitam Pace - super prica! :D Bas sam se nasmijala!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vauuuuuuuu, malo sam skakala gore dole po priči da privjerim vrijeme...
    Vaaaaaauuuuuuu....
    Nego, čestitke i pusa maloj mišici !
    I :D za doktora Prku, on je meni zakon!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super brza priča :D

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znam da te bolilo, ali bar si nas nasmijala. :D
    Stvarno super prica!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da si rodila negdje vani gdje puštaju doma isti dan, stigla bi dečkima skuhati ručak :D

i da, popeglati veš koji si objesila prije nego je krenulo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da si rodila negdje vani gdje puštaju doma isti dan, stigla bi dečkima skuhati ručak :D

i da, popeglati veš koji si objesila prije nego je krenulo

Početno

Neka brza i dobra beba, nije mucila svoju mamu dugo. Puse i cestitke i od nas

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo mi je najbolji porod koji sam pročitala na forumu, čovječe bez filozofije, bez brijanja, bez dripanja i rezanja. Pace i ekipa, samo za pohvalit. :D

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Čestitam!
    Super priča!
    Meni je tako žao što ja uopće ne znam kako je to osjetiti trudove i ići u bolnicu jer ja sam bila u bolnici i prije poroda i sve su mi umjetno napravili (i probušili vodenjak i drip) jer bila zelena plodna voda dan poslije termina. Jako sam zbog toga tužna... Ne znam hoću li prepoznati trudove drugi put (mislim jačinu i kad je početak i kad je pred kraj)... Nadam se da će mi biti kao tebi

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pace prvotno napisa
    Al ja (bar trenutno) nisam sigurna bas da cu ici na trece. Mozda - kad malo zaboravim...
    Jer - (nadam se da necu ispasti nezahvalna) - to sto je bilo tako brzo ne znaci da je bilo lako. Zapravo imam osjecaj da su mi se svi sati trudova i bolova iz prvog poroda stisli u tih pol sata, sat, i sukladno s tim toliko jace i inenzivnije je sva ta bol bila. Jedna od stvari koja me usokirala je bila i ta kolicina boli.
    zaboravlja se, draga, zaboravlja...

polako, ali se zaboravlja

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LeiA prvotno napisa
    Čestitam!
    Super priča!
    Meni je tako žao što ja uopće ne znam kako je to osjetiti trudove i ići u bolnicu jer ja sam bila u bolnici i prije poroda i sve su mi umjetno napravili (i probušili vodenjak i drip) jer bila zelena plodna voda dan poslije termina. Jako sam zbog toga tužna... Ne znam hoću li prepoznati trudove drugi put (mislim jačinu i kad je početak i kad je pred kraj)... Nadam se da će mi biti kao tebi
    Hoces, hoces, govorim iz iskustva - nis se ne brini

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam na Sofiji i ekspresnom porodu!
    Krasna priča.

ivakika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj cestitam, i meni je drugi bio exspresan, pa sam mislila da na treci necu ni stici, a kad ono trajalo cijeli dan

nisi nam rekla koje su mjere-jel i Sofija mali sumo?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Prekrasna priča. Čestitam!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iva,Sofi je sumina seka, al je ipak dama. Pa je stala na 4020 i 52 cm. Za sad. VIdit cemo uskoro kakve su joj namjere dalje........

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pravi ekspresni porod. Super priča!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Baš je bilo napeto!!! Svaka čast, super je to sve ispalo, iako vjerujem da je bilo ludo proživljavati to sve...

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam :D

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vauuu!! Super priča!! :D

Mony avatar
    Datum pristupanja