Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: infarkt posteljica-Zabrinuta

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno infarkt posteljica-Zabrinuta

pokusala sam naći u pretrazniku ali smo sestra i ja toliko smušene,iznenađene,zabrinute da nismo uspjeli pa se ispričavam ako tema postoji.
    Ukratko napisat ću njen problem

doktor mi je na UZV vidio tzv infarkt posteljice ,na samoj slici sto mi je pokazao je odprilike oštećenje veličine 1/5 glavine bebe .Dr kaze da nemam razloga za brigu iako sam ja uplašena .35+2 tj trudnoće sam
    Interesira me vase mišljenje trebam li na inducirani porod ranije ili neki drugi korak poduzeti.Idem na CTG 2 X tjedno ,beba napreduje ok iako zaostaje neki tjedan dana od početka .
    jeli dovoljno raditi CTG 2 puta tjedno i UZV redovito(tjedno ili u 2 tjedna) ili je ipak neophodan raniji porod???

sto ustvari znači infarkt posteljice(strašno zvuči)

imate li iskustva svako bi mi dobro doslo,bila sam kod zamjenskog dr moj je na GO do 1.7 pa mi ej bed puno i pitati šutljiv je od sebe.

Hvala vam za odgovore unaprijed

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam puno o infarktu posteljice, ali moj savjet je da se javis nekom ginekologu koji radi u bolnici, negdje na Patologiji trudnoce (ruzno zvuci ovo patologija, ali nije strasno)

Ako vec nisi, naravno. Ne znam, svakako bih potrazila jos necije misljenje.

Neki od tih lijecnika-strucnjaka za patologiju trudnoce rade i privatno. Sretno

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

anica68 vrlo rado bih vam pomogla kad bi samo znala kako, ono što se meni čini važno jest činjenica da je doktro rekao da se ne treba brinuti, iako je tvoj doktor na GO, oni su svi kolege i ne bi ti dozvolili da odeš iz bolnice već bi te zadržali da se radilo o nečem alarmantnom

čini mi se da je većina liječnika koja brine o trudnicama i malim bebama vrlo odgovorna i da bi regairali ukoliko je to potrebno

uvijek možeš do dolaska svog liječnika zatražiti i drugo mišljenje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sretna, ovo sto kazes razumno je. Potpisala bih da ne znam za slucajeve gdje je radi neznanja i neiskustva ipak doslo do problema. Ne radi se o infarktu posteljice, nego o jednoj drugoj dijagnozi.

Uglavnom, nisu svi lijecnici jednako iskusni, unatoc najboljim namjerama, radu i trudu.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    sretna, ovo sto kazes razumno je. Potpisala bih da ne znam za slucajeve gdje je radi neznanja i neiskustva ipak doslo do problema. Ne radi se o infarktu posteljice, nego o jednoj drugoj dijagnozi.

Uglavnom, nisu svi lijecnici jednako iskusni, unatoc najboljim namjerama, radu i trudu.
    slazem se kod mene je tzv rano starenje posteljice ako su dr procijenili ok .Danka o kakvoj se dijegnozi radilo da i to znamo ko zna kad moze zatrebati

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

infarkt znaci da se neka zila zacepila i da ono podrucje koje ona opskrbljuje krvlju vise nema kisika - tj. " odumre ". evo, zdravo seljacki. necu te plasit, al ja bi na tvom mjestu sigurno isla do bolnice, bar po drugo misljenje, vec si na kraju pa da nebi bilo problema... jel pusis, imas problema sa koagulacijom krvi?? nadam se da ce sve bit dobro.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nepušač sam,testovi koagulacije ok nedavno rađen test a sutra idem kod još jednog dr po mišljenje .hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ajde stvarno se nadam da je sve ok.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je sve ok!!!

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A testovi imunizacije? koji si rH faktor?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

oboje smo RH + zar to ima veze :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

rh + je ok.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj anica68 prvotno napisa
    nisam ni ja znala da ima veze RH faktor s posteljicom....da nije foruma točno bi ponekad umrla od brige nevezano za ovu temu nego općenito

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anica68 prvotno napisa
    ne, ako ste rH+ onda je sve ok. ja sam rH- i meni su rekli da je u mom slučaju rH imunizacija koja se razvila možda uzrok loših protoka kroz pupčanu vrpcu. nitko mi to nije podrobno objasnio, niti je itko spominjao infarkt posteljice kao dijagnozu. to je sve bila jedna sprčkana situacija koja je na sreću dobro završila.
    potraži drugo mišljenje.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

anice čekam da nam javiš kako je prošlo i nadam se najboljem

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kaze dr sve ok to je jeko mali dio ,CTG pokazuje da nije strasno isto ali radi predostroznosti i dalje CTG 2 puta tjedno i češće kontrole a 15 dana prije termina u bolnicu na praćenje ali to zbog graničnog tlaka kaze tad zna skočiti

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

anice68 drago mi je da je sve ipak dobro

sretno do kraja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pozdrav, tek sam se sada uključila. Ne želim te plašiti ali ja sam imala tako ružno iskustvo s infarktom posteljice da sam se jedva izvuklaa sin nam je umro nakon 2 tjedna. Ukratko, odi kod transfuziologa, napravit će ti sve moguće krvne pretrage i vjerojatno ćeš dobiti lijek ili putem injekcija. Do infarkta dolazi zbog poremećaja u zgrušnjavanju krvi. Ali sve se da "popraviti". Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •