-
otvaranje?
bok svima!! nova sam na forumu pa da se prvo predstavim..mlada trudnica u 36 tjednu koja nosi svoju prvu curetinu!!vjerojatno je ovo pitanje postavljeno već puno puta ali nigdje nemogu pronaći baš ovo što me zanima...bila sam na kontrolnom pregledu danas i dokotor mi nije ništa spominjao tek kad sam došla kući i pročitala nalaz piše (mislim da je tako,malo je rukopis iskrivljen ) cervix ili cekulum (nisam sigurna) za 1/2 članka uloživ! da li to znači da sam se počela otvarati ili neznam bilo šta? bila bih zahvalna ako nešta znate o tome! pozz
-
to ti je sasvim normalno pred porod, pa i kroz cijelu trudnoću možeš biti "uloživa" za oko 1 članak pa da to ne predstavlja problem.
Mislim da ne moraš brinuti. Očito si se počela polako otvarati, što je u ovoj fazi samo pozitivno. Koliko se sjećam, meni je bilo isto tako na zadnjih par pregleda.
-
-
cure da li se po bilo kakvim znakovima može posumnjati da je započelo otvaranje
meni je ginić na zadnjem pregledu rekao da je situaija super i da me on više neće gledati prije termina, a ako će me netko od ginekologa gleati da je neznalica; malo sam ostala zatečena ovim komentarom :shock: , ali mislim si valjda čovjek zna svoj posao
dr u bolnici koji mi radi UZV me pitao tko će me klinički pregledati, a na moj odgovor koji je bio citat gore rečenog doktora nije imao komentara
do sada je od mene stuacija bila super, ali sam tek 27 i nešto sitno tjedana i bojim se da bi mi eventualno otvaranje moglo naškoditi
-
Sretna ako ti je sve OK sada, samo polagano i mislim da zaista nema potrebe za pregledom do onog jednog-dva pred porod. Sa nepotrebnim čačkanjima ti samo mogu naškoditi.
Ja u ovoj trudnoči niti jedan vag. ne pravim jer mi se baš ovo gore navedeno dogodilo u 27 tjednu u prošloj T. Previše čačkanja nikad nije dobro...
-
sretna meni je sve bilo super, zatvorena skroz, trudnoca skolska, ali eto jucer bila na pregledu 32+1 i dr. kaze da je cerviks omeksao i skratio se na 37mm. Znaci moram usporiti tempo, manje sjediti a vise lezati, odnosi zabranjeni i td.
Da nisam pregledana ja bi nastavila svojim tempom koji je sve samo ne usporen.
Ja sam svakako za pregled.
-
rotty,
mislim da je u 32-33 nedelji sasvim normalno da se grlic polako skracuje.
ustvari, zavisi koliko je dugacak inace, ali smeksavanje i skracenje je dobar znak da neces biti rigidna i da se polako telo priprema.
a i zivo me zanima kako oni to odredjuje mekocu grlica.
ko da dr. pamti od tolikih pipanja kakav ti je bio pre.
-
što znači imati smekšan cerviks????
evo pišem sa nalaza iz 32 tjedna..."cerviks je 1 čl. smekšan, uloživ za vršak prsta"
nalaz 35 tjedan "cerviks 1 čl. uloživ za vršak prsta"
nalaz 37 tjedan "cerviks je 1 čl. smekšan, za prst prohodan do unutrašnjeg ušća koje bi se dalo proći"
nalaz 38 tjedan "cerviks je skraćen na 1/2 čl. smekšan, lako za prst prohodan do ovoja i glavice"
ja sam i dalje 38+5 u komadu i nemam baš neki osjećaj da će mali van...u 33 ili 34 tjednu oprala 10 mašina veša (za bebaća) i ispeglala sve stojećki...čistim kuham radim i potrebne i nepotrebne stvari po doma pogotovo zadnjih tjedan dana ali mali i dalje uživa u svojoj kućici....čuvala se nisam ništa posebno, svaki dan sam u šetnjama i to po sat vremena ponekad i duže, posebno vikendom kad mi je muž doma....
mislim da netreba paničariti...jedino po meni treba izbjegavati dizanje jako teških predmeta i slušati svoj organizam...
-
kata.klik ne trazim ja odgovor vec sretna, vidim da i ti imas redovne vaginalne preglede a ona je u vezi toga upravo i pitala.
Moja beba je iz 5. pokusaja IVF/ICSI oplodnje, imala sam jedan pobacaj, tako da moja dr. puse i na hladno.
Omeksan cerviks neku trudnicu prati tijekom cijele trudnoce, dok nekoj nakon omeksavanja ubrzo krene porod.
Ja sam hiperaktivka i drago mi je da mi je netko konacno rekao da usporim.
Pusa svima
-
ja sam samo htjela iz svog primjera pokazati da ne znači imati smekšan cerviks prijetnja pobačajem ili nešto slično.....da je to normalno...a količina mojih pregleda je po mom mišljenju stvarno pretjerana, ali doktori u Petrovoj vole puuuuno bezpotrebno prčkati....a ja nisam tip koji je sposobana reći ne....
-
rotty mislim da svakako riječ hiperaktivna i trudnoča ne idu skupa, lako je moguće da si pretjerala, ali ako se paziš i odmaraš koliko je potrebno, bolje je ne čačkati.
Ako sve radiš polagano, ne podižeš teške predmete, odmaraš se puno, lagano šetaš, mislim da ti toliko česti vaginalni pregledi mogu samo navuč nekakvu infekciju ili iziritirati cervix da dođe do preuranjenog otvaranja.
Ovo govorim iz gorkog iskustva, upravo zbog prevelikih čačkanja i pretjeranih pregleda.
-
-
Evo samo brzinski, meni je iskreno pregled prosli puta pomogao. Na kontroli sa 27 tjedana gin je rekla kako mi je usce maternice super cvrsto elasticno i bas je sve nahvalila, na pregledu u petak sa 30+5 tjedana najednom ja otvorena 2 prsta. Da me nije pregledala ne bi nista znala i nastavila bi istim tempom koji je uz dvoje djece koje vec imam (6 i 4 god) mozete zamisliti u najmanju ruku jako aktivan. Inace nisam bas pretjerano za te vaginalne preglede i gin me zapravo ovu trudnocu vag pregledala svega 4 puta(to ukljucuje ovaj zadnji pregled) i sada mi je drago da je jer izgleda da ipak trebam usporiti i pripaziti se.
Toliko od mene. Pozdrav svima i sretno
-
Uh da zaboravila sam napomenuti, u prosloj sam trudnoci zadnja 2 mjeseca bila sa cervixom ulozivim negdje 1 prst ako se dobro sjecam. Rodila na termin, doduse carskim ali zbog totalno nezgodnog polozaja moje curice
.
-
Joj ja pisem bedastoce ne prst nego clanak. Sorry, djeca skacu oko mene i cekaju pricu za laku noc pa sam malo dekoncentrirana.
-
cure hvala vam na odgovorima i meni se čini da je zlatna sredina najbolja što po meni znači ne valja stalno čačkati, ali ipak svaka 4 tjedna mi se čini OK, ako me socijalac neće pregledati zamoliti ću doktora iz bolnice uz pojašnjenje i moguće plaćanje pregleda (ali što mi drugo preostaje kako natjerati da me pregleda ovog koji je rekao da bi me dalje pregledavale samo neznalice)
inače ja jesam na čuvanju trudnoće što nije čudno jer mi trudnoća uspjela tek iz 13 transfera, imam 38 godina, u početku mi se javio povišen tlak itd..., ali se ipak super osjećam, puno šećem, bila sam i na moru i na selu na godišnjem i umjereno radim kućanske poslove...a znam postoje situacije kada treba potpuno usporiti
svima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma