-
Kajmak-torta
Naravno da se radi o kiselom vrhnju, to nije pravi kajmak, ali u Slavoniji za kiselo vrhnje tradicionalno kažemo kajmak.
Biskvit:
5 jaja
25 dag šećera
25 dag margarina (omekšalog)
25 dag brašna
1/2 praška za pecivo
Krema:
marmelade po potrebi
3 kisela vrhnja (20% m.m.)
Izmiksati jaja sa šećerom, tome dodati omekšali margarin i brašno pomiješano s praškom.
Od biskvitne smjese ispeći 4 kore. Ili možete kao ja peći u velikoj tepsiji 2 kore (pola smjese ide u tepsiju), pa prerezati po pola tako da imate 4 kore.
Svaku koru osim posljednje namazati marmeladom po želji (onako kao što biste mazali šnitu kruha s marmeladom), preko marmelade izliti jedno razmućeno kiselo vrhnje, poklopiti korom, pa nastaviti dok ne potrošite sve kore.
Gotov kolač premazati šlagom ili tučenim slatkim vrhnjem.
Jako je brzo, jako fino i osvježavajuće. Biskvitne kore će vam se činiti dosta suhe, ali ne treba ih ništa natapati sokom jer će upiti vrhnje.
-
Ide li u kiselo vrhnje šećer?
-
Ja ne bih stavila šećer... Marmelada je dovoljna uz šećer koji ide u biskvit.
Btw. MORAM ovo isprobati
iako mi se ne uklapa u koncepciju (na gornjoj sam dopuštenoj granici kilaže, ako ne već i prek iste). Možda probam s pol smjese...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma