Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Kajmak-torta

  1. #1
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno Kajmak-torta

    Naravno da se radi o kiselom vrhnju, to nije pravi kajmak, ali u Slavoniji za kiselo vrhnje tradicionalno kažemo kajmak.

    Biskvit:

    5 jaja
    25 dag šećera
    25 dag margarina (omekšalog)
    25 dag brašna
    1/2 praška za pecivo

    Krema:
    marmelade po potrebi
    3 kisela vrhnja (20% m.m.)


    Izmiksati jaja sa šećerom, tome dodati omekšali margarin i brašno pomiješano s praškom.
    Od biskvitne smjese ispeći 4 kore. Ili možete kao ja peći u velikoj tepsiji 2 kore (pola smjese ide u tepsiju), pa prerezati po pola tako da imate 4 kore.

    Svaku koru osim posljednje namazati marmeladom po želji (onako kao što biste mazali šnitu kruha s marmeladom), preko marmelade izliti jedno razmućeno kiselo vrhnje, poklopiti korom, pa nastaviti dok ne potrošite sve kore.

    Gotov kolač premazati šlagom ili tučenim slatkim vrhnjem.

    Jako je brzo, jako fino i osvježavajuće. Biskvitne kore će vam se činiti dosta suhe, ali ne treba ih ništa natapati sokom jer će upiti vrhnje.

  2. #2
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Ide li u kiselo vrhnje šećer?

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Ja ne bih stavila šećer... Marmelada je dovoljna uz šećer koji ide u biskvit.

    Btw. MORAM ovo isprobati iako mi se ne uklapa u koncepciju (na gornjoj sam dopuštenoj granici kilaže, ako ne već i prek iste). Možda probam s pol smjese...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •