Naravno da se radi o kiselom vrhnju, to nije pravi kajmak, ali u Slavoniji za kiselo vrhnje tradicionalno kažemo kajmak.

Biskvit:

5 jaja
25 dag šećera
25 dag margarina (omekšalog)
25 dag brašna
1/2 praška za pecivo

Krema:
marmelade po potrebi
3 kisela vrhnja (20% m.m.)


Izmiksati jaja sa šećerom, tome dodati omekšali margarin i brašno pomiješano s praškom.
Od biskvitne smjese ispeći 4 kore. Ili možete kao ja peći u velikoj tepsiji 2 kore (pola smjese ide u tepsiju), pa prerezati po pola tako da imate 4 kore.

Svaku koru osim posljednje namazati marmeladom po želji (onako kao što biste mazali šnitu kruha s marmeladom), preko marmelade izliti jedno razmućeno kiselo vrhnje, poklopiti korom, pa nastaviti dok ne potrošite sve kore.

Gotov kolač premazati šlagom ili tučenim slatkim vrhnjem.

Jako je brzo, jako fino i osvježavajuće. Biskvitne kore će vam se činiti dosta suhe, ali ne treba ih ništa natapati sokom jer će upiti vrhnje.