Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Prestala sam dojiti i nije mi dobro...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Prestala sam dojiti i nije mi dobro...

Nije mi dobro od same cinjenice da je prestalo. Islo je vrlo postepeno i hinjski...Prvo moj povratak na posao, smanjenje broja podoja, nemogucnost izdajanja i odrzavanja kolicine mlijeka, onda sve veca Viktorova nezainteresovanost, guranje sike i na kraju odbijanje...Kad je vec dotle došlo, htjela sam mu bar davati svoje izdojeno mlijeko, ali ona minimalna kolicina koju sam izdojila, bila je sve samo ne nesto pitko i dobro...bilo je žuto i kiselo...
    Viktor se nije pretjerano uzbudio oko prestanka, štaviše, on je lud za čvrstom hranom još od početka dohrane...ali ja jesam. Nisam izgurala ni 8 mjeseci. Sad se analiziram...šta sam uradila pogrešno...ali gotovo je.
    E sad, pored toga što me pere savjest i što sam očajna zbog neuspjeha, jako se loše osjećam. Ne znam ima li to veze sa nekom hormonalnom promjenom, ali plačljiva sam i imam sličan osjećaj kao nakon poroda...Pošto je prestanak zaista išao postepeno, nemam upala ni zastoja, ali malo me boli ispod lijevog pazuha i iznad dojke (lijeva je inače puna fibroadenoma i bila je upaljena tokom početka dojenja)...Odgadjam odlazak doktoru jer se već vidim bez nje...a Viktora bez mene...treba li dalje?

I tako...jadna sam skroz.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

diži se!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

draga Ninet, i meni je bilo žao kad sam prestala dojiti Vida (on je imao skoro 10 mjeseci) a zaista sam planirala produžit preko godine. Isto je išlo postupno, uz njegovu sve veću nezainteresiranost. I sad kad ga primim, nakon 2 mjeseca, znam da je on već potpuno zaboravio da sam ga ikad dojila a još je tako mali... A onda se utješim da je zdrav, veseo, buckast i da smo se ipak dojili, pa koliko je išlo, išlo je. Važno da je onih prvih 6 mjeseci lijepo cicao, primio od mame i fizički i emotivni maksimum pa je valjda to ipak negdje ostalo zapisano u njemu... Eto, mislim da to i tebi može biti utjeha.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajoj, ninet Mogu samo zamisliti kako se osjećaš i poslati ti podršku. I hej, nisi ništa krivo napravila!!! Krivo bi bilo da je Viktor na bilo koji način nesretan i nezadovoljan, a nije.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Prestala sam dojiti i nije mi dobro...

Ninet, žao mi je što je sve to ispalo tako, ali nemaš zašto osijećat grižnju savjesti, učinila si sve što si mogla, a kao što kažeš ni on nije bio strastveni sisavac tako da i po tom pitanju ne moraš razbijat glavu.

ali...
    Citiraj ninet prvotno napisa
    ali malo me boli ispod lijevog pazuha i iznad dojke (lijeva je inače puna fibroadenoma i bila je upaljena tokom početka dojenja)...Odgadjam odlazak doktoru jer se već vidim bez nje...a Viktora bez mene...treba li dalje?
    Ne znam što ćeš postić odgađanjem odlaska doktoru, možda jedino najgoru dijagnozu. S jedne strane govoriš da osiječaš grižnju savjesti zbog dojenja, a s druge strane se ponašaš neodgovorno prema sebi, a i Viktoru. Oprosti ako ti zvučim grubo, ali stvarno se nadam da ćeš se trgnut iz tih negativnih osiječaja i ipak otiči na pregled.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala vam cure! Otići ću svakako na pregled, ako ništa da smirim hipohondriju, a sa postdojiljskom depresijom ću valjda izaći na kraj.
    Sad jedino ne znam da li da odem kod svoje gin. koja radi i uzv dojke ili direkt na mamografiju.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ninet, ovo te hormoni malo "sibaju": kako si prestala dojiti smanjila ti se razina prolaktina. Kad se sve unormali i ti ces se bolje osjecati.
    itebi i Viktoru.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

glavu gore, kad se hormoni ustabile i ti ćeš se smiriti

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Je li neko isprobao onu rukavicu za otkrivanje kvrzica na dojkama?

Ninet, imas je kupit u apoteci na Kosevu. Kod pijace. Vjerovatno ima i u drugim apotekama u gradu, ali sam je ja tu vidjela.
    Meni je doktor rekao da ce jos neko vrijeme po prestanku dojenja ili ispumpavanja ostati malo mlijeka u majcinim grudima. Ipak, ovdje nakon prestana dojenja je obavezan pregled grudi, da se ne bi kakve ciste pojavile.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

vidjela sma i ja tu rukavicu....ima je na Malti u apoteci a to joj je blize
    nisam probala....

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ninet, nemoj se molim te igrati sa svojim zdravljem, puno sam ruznih prica cula o dojkama nakon prestanka dojenja... groznih prica. razlog vise za odlazak ljekaru.

i nemoj da te grize savjest zbog prestanka, pomisli samo na nas koje to nikad nismo iskusile, reci hvala Bogu sto ste uopste imali tako lijepo iskustvo dok je Viktor sisao

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobro ti je napraviti i jedno i drugo (uzv i mamografiju) jer se neke stvari vide na jednom,neke na drugom. Ali bolje mi je kad to radi ista osoba, tako se ja kontroliram (isto lijeva puna fibroadenoma, a desna vezivnog tkiva). Inace, ja sam drugog sina dojila 15 mjeseci, prestala sam jer me 5 dana nije bilo i on nije tražio a ja nisam nudila. Nakon mjesec dana htjela sam opet, ali on je jasno rekao da nece. Od tad je proslo 2 godine a meni je još uvijek krivo što više ne dojim. Patologija!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Dobro ti je napraviti i jedno i drugo (uzv i mamografiju) jer se neke stvari vide na jednom,neke na drugom. Ali bolje mi je kad to radi ista osoba, tako se ja kontroliram (isto lijeva puna fibroadenoma, a desna vezivnog tkiva). Inace, ja sam drugog sina dojila 15 mjeseci, prestala sam jer me 5 dana nije bilo i on nije tražio a ja nisam nudila. Nakon mjesec dana htjela sam opet, ali on je jasno rekao da nece. Od tad je proslo 2 godine a meni je još uvijek krivo što više ne dojim. Patologija!
    moj ginic to rucno ispipa. Sad nije htio jer imam malo mlijeka.
    Navodno, ne moze se nista zakljucit sve dok imas vise od 15 ml mlijeka u dojci.
    Ninet, jesi li provjerila koliko imas mlijeka?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ultrazvuk se sigurno može, sve se lijepo vidi, a mislim da je neka od forumašica pisala da je radila i mamografiju, odmah nakon podoja, dakle dok je još aktivno dojila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam radila mamografiju na privatnoj poliklinici - bila dio sistematskog. Rekli da to što dojim ne smeta - jedino su oni morali čistiti mlijeko sa onih ploča

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sljedece sedmice idem na pregled. Kad ispumpavam, izadju jedva dvije kapi...Inace, od jucer je malo bolje, jer sam dobila, ali i dalje je tu nekakav osjecaj nelagode, ne u samim dojkama, vec u zlijezdama okolo. A sto se kvrzica tice, napipam ih ja i bez rukavice, ali tjesi me sto "setaju"...
    Inace, ja sam prije dvije godine radila mamografiju nakon uzv, koji je pokazao fibroadenome i taj profesor sto je gledao nalaze me prvo napao sto sam je radila (prije 30te) jer se sve dalo ustanoviti i obicnim pregledom.
    Kako god...u utorak idem kod njega, pa nek gleda sta hoce i kako hoce...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvar je u tome što se s godinama smanjuje gustoća tkiva na mamogramu. Kad je tkivo gusto, ništa se ne vidi i nema nikakve koristi. Dojenje također smanji gustoću tkiva, tako da možda ima smisla da ponoviš. Ali tvoj dr. će znati nakon ultrazvuka da li ima smisla. A ima i iznimki od pravila, recimo moja sveki je sa 70 godina morala raditi i uzv jer joj je tkivo pregusto. A dojila je MM-a. Meni se jače promijenilo tek nakon drugog dojenja. Dosta ovisi i o tehničaru, kako naštima aparat.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo mene s pregleda...
    Sve je b.o. Istina, gajim stari fibroadenom, ali uopste nije sa lijeve strane. Zlijezde su OK, dojke OK....imam bezbroj mlijecnih zlijezdi i prava je steta sto ne dojim...ali kad ONO nece...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala Bogu! bas si me obradovala vijestima.
    a te zlijezde cuvaj za sljedeceg sisavca :pusaaaaaaaaa:

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
    jako sam sretna zbog tebe!!! :D
    sad ces biti i ti puno boljeg raspolozenja, a to sto ONO nece....znas po sebi, kad nesto neces onda neces .....iver ne pada daleko od klade

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •