Ali, najprije mi odgovori:
1. koliko beba ima mokrih i pokakanih pelena dnevno?
2. kako ti izgledaju areola i bradavice?
3. je li bol koju osjećaš oštra, probadajuća ili boli cijelo vrijeme, čak i između podoja?
4. jesu li bebi prošle bijele naslage i ima li osip po guzi?
5. čuješ li kliktajući zvuk dok doji?
6. nosiš li jastučiće za grudnjak?
1. Ne znam točno, ali ima dovoljno. Dosta i kaka i piški pa znam da nije gladna. Dobiva na težini.
2. areola mi je jako velika i malo tamnije boje, a bradavice su mi dosta crvene onako "izžvakane". Čini mi se da imam i ragade.
3. Bol osjećam najvićše na jednoj (desnoj dojci) koja je imala mastitis, bol osjecam na areoli i unutra pa nekad čak i do ramena.
Boli na početku podoja, pa onda dok dojimo, a ponekad ta bol prema ramenu i nakon podoja.
4. bebi soor prolazi. Kapamo nistin kapi, a ija sebi kapnem na bradavice kada i njoj kapamo. Danas je 4 dan tretmana i polako prolazi.
Da i na guzi su joj se pojavile te gljivice pa je patronažna rekla neka mažemo plimicolom. To smo danas počeli tretirati.
5. Da, ponekad čujem kliktajući zvku dok dojimo.
6. Tu i tamo stavim jastučiće za dojenje, ali ne nosim ih cijeli dan i pazim da ih mjenjam što ćešće.

Lakše mi je dojiti na ležećki. Kad dojim na sjedečki onda me ta problematična dojka jako boli. Probasla sam čak i onako četveronoške iznad bebe da vidim hoće li biti bolje, ali nije. :?