U Poreču se otvorio park dinosaura.
Jel netko bio? Kako je?
Mi razmišljamo da ga posjetimo, možda kad prođe sezona, park će biti otvoren cijelu godinu.
Tu ima par slikica:
http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=23853
U Poreču se otvorio park dinosaura.
Jel netko bio? Kako je?
Mi razmišljamo da ga posjetimo, možda kad prođe sezona, park će biti otvoren cijelu godinu.
Tu ima par slikica:
http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=23853
super!!
znate li možda cijenu karte?
Citala u novinama o tome, navodno se od od zvukova "ledi krv u zilama"! Za dinosauroljupce, mrak. Moja M se isto transformira u jednog ljubitelja![]()
ovo je super :D
evo našla sam cijene: odrasli 80 kn, djeca 4-12 god 80 kn, mlađi od 4 besplatno
a jeste vidjeli ovo?
http://www.youtube.com/watch?v=9s75FxH56mQ
Cijena ulaznice u park koji se proteže na 40.000 četvornih metara iznosi 80 kuna za odrasle, te 50 kuna za djecu od četiri do 12 godinajapanka prvotno napisa
Sa stranica HRT-a.
Ja sam prošla ispred i tamo su dva veeeeeeeeeeelika dinosaura. Nisam išla u park. Navodno da je sve to samo nabrzaka sklepano i da će se poslije ljeta još puno toga nadograditi. Lik je kupio nekoliko parcela tako da će se zasigurno proširiti. Ovdje kruže glasine da će iti nešto u stilu zabavnog parka.
Za ovo sada su po meni cijene previsoke. Za nas troje ispadne 210 kn i to mi je puno za šetnjicu po šumi.
ja sam čula da je fora, ali da se mala djeca isprepadaju. Tako da meni nema potrebe tamo ići još koju godinicu. Vjerojatno im taman počne biti zanimljivo kad treba za njih platiti kartu.
Pa ako mi netko kaže da je "fora" onda mi nema smisla za to dati toliki novac. Koga god sam pitala svi su baš tako reagirali. Nije bilo ono "uau baš je super! Ludnica" Isplati se vidjeti!..."
Da?Lucija Ellen prvotno napisa
Moja starija je ljubitelj, ima i knjige i slikovnice s naljepnicama i neke predliške u obliku dinića pa može raditi bojankeI crtiće
![]()
Jedino zvuk :/ što se tiče mlađe mi je malo upitan.
Mislila sam da je netko od vas Istrijanki možda bio![]()
Bila sam i kopirat ću vam mail kojeg sam tim povodom poslala mojim dragim ZPD-icama.
Dakle...
Eh, dinosauri... Dakle, preporučam SAMO ako ste u blizini, pa vam je usput, a imate i višak vremena i love. To je zamišljeno kao tematski park, znači, neka kombinacija edukacije i zabave, međutim - od svega niš!
Plakatima su oblijepili pola Istre, na svakom koraku dijele letke, uglavnom, mi ih stvarno nismo uspjeli preskočiti.
Taj park je, pazite ovo, "u fazi otvaranja", tako da u njemu zapravo još ništa nije dovršeno, a cijena ulaznice je 80 kn za odrasle, 50 kn za djecu od pet godina nadalje i besplatno za mlađe (ajde, mi smo obje curke uspjeli prošvercati pod mlađe od pet). No, i tih bolesnih 160 kn koje smo platili za Davora i mene je puno i previše za ono što smo dobili, a na blagajni stoji obavijest da je riječ o "osnovnoj fazi", pa je cijena ulaznice zato "tako povoljna" i da će, kako će teći uređenje parka, cijena biti "prilagođena ponudi". Mogu si samo misliti koliko će to koštati idućeg ljeta.
Na letku se reklamiraju veliki pomični dinosauri, restoran, nekoliko parkova (igrališta), roller-coaster (?!), nekakvi auteki, mali zoološki vrt, igraonica u zatvorenome i još sto čuda.
U praksi: to vam je veliki kompleks u kojem je nekad bio disko. Unutrašnjost tog diska je gotovo posve neuređena, stolovi su ofucani i izgrebani, stolice od prije sto godina... U sredini je nekoliko "kostura" dinosaura (naravno, sve je plastik-fantastik), a sa strane su igraonice u nastajanju. Kad smo mi bili, moglo se je igrati samo u jednom mini-dijelu. Sa strane su stavili dinosaure na kojima se može jahati (pet kuna za manje od minute - totalna pljačka) i one ofucane auteke, rakete i slično koji obično stoje ispred robnih kuća. Dinosauri su novi, ali ovo ostalo vam je staro brat-bratu dvadeset godina. Restorana NEMA, a kafić se svodi na neki minijaturni šank sa samoposluživanjem na kojem trenutno nema kave, nego samo pića iz frižidera, naravno, sve gazirano. Ledo škrinja - sladoled King za 18 kn.
Park je velik i dobra je stvar što je gotovo cijeli u prirodnoj sjeni stabala. Po parku su razmješteni plastični (zapravo, gumeni) dinosauri koji na dnu imaju senzor, pa kad vas skuže, pomaknu se i glasaju. Odmah do nogu su im i zvučnici, umotani u najlonske vrećice. (Ma, katastrofa.) Dio tog parka je obložen daskama za hodanje, tj. napravljena je kao neka šetnica, i to izgleda dosta zgodno. Ostatak hodate po zemlji, koja je totalno neravna (nedobro za dječicu koja vole zvjerati okolo) i, što je puno gore, PREPUNA stakla (ipak je to bio klub).
U jednom uglu stoji ograda u kojoj su četiri-pet kozlića (ali do njih se ne može) i mali kavez s nekom čudnom, tamnosmeđom svinjom, koja je sirota na suncu, prži se, i ispred sebe ima dvije zdjele s prljavom vodom.![]()
Postoji i veliki, stvarno krasan trambolin, međutim, on je na suncu i naravno da je guma po kojoj se skače usijana. Probali - nije išlo.
Parkić za igranje je vrlo mali i sad kad nije bilo puno posjetitelja nama je bio taman, međutim, ne znam kako će to izgledati ako im iduće godine nagrnu ljudi. Sve je maleno, šareno i plastično, znači, atraktivno za mlađu generaciju zpd-ićke dječice, nikako za njihovu stariju braću ili sestre. Eh da. Na dnu neke penjalice s koje se Fiona hrabro spustila ostavili su hrpu betonskih stupova koji su im preostali od ograde... Onako, da leže na podu. Ja ih nisam primijetila, jer sam nešto petljala oko Flore na drugoj strani parkića, a Fiona se spustila ravno na njih i raskrvarila si nogu od koljena pa skoro do gležnja. :mad, mad, mad: Na dnu jednog tobogana je bila hrpa vode od noćne kiše koja je padala... I tak.
E, da. Edukativnu tablu s imenom dinosaura i kratkim opisom na nekoliko jezika vidjela sam SAMO KOD JEDNE lutke!
Dakle, da rezimiram, ako ponovno odemo u Funtanu na ljetovanje, svakako ćemo MORATI posjetiti i dineke, to nam je već najavljeno.)) Dječici je sve to bilo super, njima je bila totalna fora što ih ti ogromni dinosauri "pozdravljaju", veselila su se kozlićima, sažalila nad prašćićem, igrala u toj krnjoj igraonici i sve pet. (Nogu smo izliječili pusama, a palo je i jaje s princezom - ne pitajte.) Ja bih pak rekla da je to, barem zasad, trećerazredni način da se provede prijepodne.
Naravno, do iduće godine oni to možda i urede kako su planirali, pa od toga nešto i bude, ali trenutno bih osjećala grižnju savjesti kad bih nekog motivirala da ode tamo.
Sanja, wow, hvala na iscrpnom izvještaju![]()
Mi smo se fakat mislili uputiti na dan, dva u Poreč, prespavati tamo i pogledati to.
Mislim da ćemo malo pričekati![]()
Osim ako se baš MM-u ne bude jako išlo odmah![]()
Tenks još jednom![]()
Nema na čemu, Anči.
Iskreno - samo zbog toga vam se ne isplati ići do tamo. Ako ste već toliki zaljubljenici u dinosaure da bi zbog njih proputovali tolike kilometre, pričekajte sljedeće ljeto. Do tada oni možda i srede taj park, a i djeca će biti veća, pa će im biti zanimljivije.
A što je sa Styrassic Parkom o kojem se ovdje pisalo? Da odete tamo? Vožnja vam je kraća, a dojmovi na forumu su bili isključivo pozitivni. Probaj potražiti topic, znam da je bio aktivan još prije par tjedana.
Ili pogledaj ovdje: http://www.styrassicpark.at/
![]()
Sad vidim da postoje i ponude za hotel na drvetu, ajme, ludnica!
![]()
http://www.styrassicpark.at/cms/wp-c...gebot-2009.doc
Ne smijem to pokazati svojima.![]()
Sanja, pa super izgleda.
Tek sad sam našla taj topik, bio je preko godišnjeg![]()
Pa da, izgleda pregenijalno. Da to sad pokažem curkama, gnjavile bi me triput dnevno.Anci prvotno napisa
![]()
Ali pokazala sam mm-u, uz napomenu da je to ideja za iduće ljeto. Čovjek oduševljen.![]()
Sanja, Fidji - hvala za komentare, pričekat ćemo malo bolju ponudu
koliko bi nas otprilike koštao izlet u austrijski park? jel ima stranica na engleskom?
Na glavnoj stranici je engleska zastava, pa pretpostavljam da se iza nje krije i stranica na engleskom. Na njoj bi trebali biti svi podaci.mirjana prvotno napisa
bemu miša, šta sad??
baš sam ih mislila razveseliti ( A. i sestrinog malog ) pred školu, a sad..ne znam
i 80kn,haloooo?
80x2= 160
50x2= 100
150 benzin
56 tunel
150 hrana i piće, sladoled minimalno
600 kn,uhhhh,za neku " osnovnu fazu "
mislim da neće ići.
ok, meni je full drago da ovaj sanjin izvještaj vidim tek sad, kad smo se iz dino parka upravo vratili
jer istina je da je skupo i da nije sasvim uređeno, ustvari većina stvari je istinita, ali da je klincima bio gušt, bio je!
Lukas se doduše malo bojao dinosaura jer su poprilično impozantni i glasni, ali nakon pola sata prilagodbe sve je bilo ok.
Ima puno puno mjesta za poboljšanje, prije svega trebalo bi počistiti ta stakla, ali eto meni nije žao što smo bili.
Unutar diska su one napuhane pizdarije, one đipalice koje inače svugdje koštaju brdo love za par minuta pa su se barem tu izdivljali i iskakali za cijelo ljeto
nesnosna je vrućina, ali eto, takav je dan, ljeto je, nisam drugo niti očekivala.
U 12 sati je unutra bio mađioničar sa svojom sat vremena dugomm predstavom, u tome su kl.inci stvarno guštali.
Kave ima, pored svakog dinosaura je opisna tabla (ime i još tih par informacija). Sokovi su skupi, al nije da te netko tera da piješ.
i tako... moglo bi puno bolje, vjerujem da će i biti, no mi smo se zabavili i s ovim što se sada nudi!![]()
Znači da punom parom uređuju. Kad smo mi bili, napuhanih dvoraca i ostalog u igraonici još nije bilo, tj. bio je jedan i nekoliko u pripremi. Općenito, u pripremi je bila nekolicina poluraspakiranih igračaka, pa smo morali objašnjavati djeci da ne smiju ići na klackalicu koja nije učvršćenaSun prvotno napisa
i tako to. Mađioničara nije bilo, kao ni opisnih tabli (osim te jedne koju sam spomenula).
Općenito, sve je izgledalo kao jedno veliko gradilište (jesam spomenula da ni ženski wc nije radio, pa sam morala ići u muški, uz zgranute poglede muškoga puka).
Drago mi je da se u roku od par tjedana vide barem mali pomaci.
A to da su djeca uživala - naravno da jesu. Našim curama je, usprkos svim manama koje smo vidjeli mi kao roditelji, bilo super.![]()
Djeca su uglavnom bila oduševljena, barem ona koju sam ja pitala za mišljenje. Roditelji manje.
Meni se ful sviđa ovaj park u Austriji i baš sam se zapalila da bi ogli otići![]()
Gdje to zapravo jest, kolika je udaljenost od Zg? Jel netko već bio?
Mi smo na ljetovanju u istri pa smo se navratili. Usla sam samo ja a mm ostao u kaficu do citat knjigu, usteda od 80 kn
Dorian se isto malo bojao tako daa ssmo vecinu vremena proveli u igraonici. Na izlazu je I mali vlakic, isto besplatan, al me bilo frka da ne odleti u zavojima
Hranu I vodu smo kupili u ducanu tak da smo platili samo ulaz za mene I tih par voznji auticima I loptice. (Mali je ovisnik o njima)
Sve u svemu nije lose al ja samislila da je puno vece pa mi se cinilo sve malo skuceno
Ak je nekome usput, postoji dino park u Plzenju (Češka), sasvim je solidan, u sklopu je ZOO-a i nije preskup!
Evo pogledaj ovdjePliska prvotno napisa
Moram napisati jer sam si to zadala u zadatak još u Funtani:
I mi (odrasli) smo bili razočarani, klincima je bilo super - većinom sve drugo (trampolini, koze, svinja...), dinosauri su im bili tak-tak.
Najviše me razljutilo
Dobro, table su kod više od 1 dinosaura, ali ne kod svih. No, i tamo gdje jesu, bolje bi bilo da ih nema s obzirom na sve moguće tipove grešaka (od besmisla nastalog lošim prijevodom do totalne nepismenosti)E, da. Edukativnu tablu s imenom dinosaura i kratkim opisom na nekoliko jezika vidjela sam SAMO KOD JEDNE lutke!
Cijeli park mi izgleda kao da je netko dovukao nečiji otpad.
Bila sam toootalno razočarana.
Srećom smo naletili na mađioničara pa smo ostali unutra dulje od 10 min koliko treba da se s noge na nogu obiđe SVE.
Ako je cijeli park još u izradi (a izgleda ko da je u raspadu) možda cijene ipak ne bi trebale biti takve kakve jesu.
Mi smo bili danas i bilo nam je super. Jako lijepo je park uređen i za djecu uživancija.![]()
ajme :/tinars prvotno napisa
mene je bojan udavio sa nagovaranjem da idemo; obećala sam mu da ćemo na proljeće, nadam se da će preko zime, kad će biti zatvoreno, podosta toga srediti i urediti :/
zvuči zanimljivo, nadam se da bi na proljeće mogli do tamo!
ne znam što liči na ''otpad'', možda su nešto promijenili od kad ste vi bili, ali park je iz vana jako lijepo uređen.andrea prvotno napisa
Možda je tinars mislila na prilično ofucane penjalice (smještene kraj plastičnih tobogana u parkiću desno od glavnog ulaza) kakve su se u zagrebačkim vrtićima i parkovima mogle naći u doba našeg djetinjstva ili pak na one avione/pse/lavove u koje ubaciš novčić, pa se neko vrijeme ljuljaju... a izgledaju kao da ih je netko dovukao iz predvorja neke njemačke robne kuće u kojoj su odgulili brat-braku dvadesetogodišnji radni staž. :/ Pola igračaka u unutarnjoj igraonici djeluje rabljeno!Tina406 prvotno napisa
(Treba imati na umu da smo mi bili doslovce onaj tjedan kad se park otvorio - dakle, ako je tada sve to bilo u lošem stanju, ne znam kako bi sad, nakon što su onuda prošle dodatne horde djece, moglo izgledati bolje?! :? )
A dobro, na te sprave nisam toliko obraćala pozornost, iako se mala i igrala tamo neko vrijeme, logično mi je da te igračke/sprave ne mogu izgledati kao nove kada svakodnevno djeca skaču po njima. U tom parku su glavni dinosauri pošto to i je park dinosaura i oni dinosauri na kojima djeca mogu jahati su novi i lijepi i u tome i jest bit, a te ostale spravice koje se mogu naći bilo gdje drugdje nisu ni bitne. Stoga ne treba popljuvati cijeli park radi nebitnih stvari, one bitne su lijepe, nove i kvalitetne i lijepo uređen okoliš.
Uz rizik da ispadnem krajnje sitničava (Tina406 prvotno napisa
), moram napomenuti da meni jest bitna cijela ponuda koja se agresivno reklamira (i koju posjetitelj nemalo plaća), a ne samo njezin dio.
Svi na topicu su se složili da je okoliš ok uređen (ako izuzmemo hrpe stakla na tlu - ne daj Bože da koje dijete tu padne i razreže se) i ti dinosauri jesu novi, ali za cijenu ulaznice od 80 kn za odrasle i 50 kn za djecu (ili, kako oni na svojoj web stranici kažu, "za dijecu") koja je tijekom ljeta 2009. oglašena kao privremena (dok bolje ne urede park, što znači da će biti još i viša :/ ) očekujem da barem postoji wc (kad sam ja bila, ženski nije radio, a muški je bio u rasulu) i ono što reklamiraju putem plakata i letaka (npr. restoran, kojeg tada nije bilo ili igraonicu, koja je bila polovično složena i samim time ne pretjerano sigurna za uporabu).
Što se tiče prastarih sprava, mi smo bili odmah po otvaranju, dakle, bili smo među prvima koji su posjetili to čudo od parka i da su sprave bile kupljene nove, tako bi i izgledale. Međutim, točno se vidjelo što je novo, a što je dovedeno kao rashodovano s nekog (pretpostavljam njemačkog, jer je, koliko sam pročitala u lokalnim medijima, riječ o njemačkom kapitalu) otpada.
Zna se što je tematski park, što bi trebao nuditi i na koji način. Uz cijenu ulaznice jednaku kao kod sličnih parkova u inozemstvu (a navodno će još i porasti, što znači da će biti skuplje nego vani!!!), i usluga treba biti na jednakoj razini. Ovdje se radi o uvredljivom konceptu da staru kramu prodaju turistima (kojima to mogu prodati, jer na njih ni ne računaju kao na goste koji će se ikada vratiti, pa im jednokratna prijevara sasvim lijepo uspijeva) i domaćima, koji ionako dobrim dijelom nemaju pojma što bi za svoj novac trebali dobiti, pa pristaju na bilo što.
Sanja je sve lijepo opisala.
Ali priznajem, otpad je bila preteška riječ. Oprema više djeluje rashodovano. Baš ništa mi nije djelovalo skroz novo, nevjerojatno mi je da se moglo tako ofucati u 2 mjeseca koliko park postoji :/
Prekosutra dinići dolaze na par tjedana u Zagreb:
http://metro-portal.hr/vijesti/zagre...cini-na-jarunu
ajd, bar su upola smanjili cijene te izuzetno uspješne atrakcije![]()
meni se ovo čini super
http://www.ticketpro.hr/jnp/obitelj/...nosaurima.html
samo je skuuuupo
Meni su i zagrebačke cijene tu mač, pogotovo jer se vožnja na dinićima ispred šatora (u trajanju 43 sec) dodatno naplaćuje.
Ali, gostovanje nam je super došlo. Dijete oduševljeno...
kajsa, ima Arena svoj topik:![]()
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=83132
Mi smo danas obišli te famozne dinosaure koji su doputovali iz Poreča na Jarun. S obzirom na cijenu, razočarani smo, jer se zaista ima vrlo malo za vidjeti (a kad tek usporedim s originalnim cijenama :shock: ).
Onih nekoliko velikih modela su zgodni, ali njih smo obišli za 5 minuta. A ostalo - razočaravajuće. Jedan ekran na kojem puštaju neki film s Discovery channel, jedna napuhana "đipaonica" u kojoj se klinci bacaju jedni na druge, 4 ili 5 automata s onim lopticama za 2, 5 ili 10 kn, škrinja sa sladoledom - sve to pod onim zagušljivim šatorom. I vani, na otvorenom, vlakić za kojim je prava jagma, a vožnja traje valjda 1 minutu. I sve to košta 40 kn (30 za djecu). Čista pljačka.
Ipak, Andreju se svidjelo, izjavio je da su mu dinosauri bili "prekrasni" i da mu je bilo "super" i da bi opet išao (aha, malo sutra). Ali stvarno mi nije jasno što tamo toliko košta da moraju toliko guliti za kartu?
(da se razumijemo, meni nije žao platiti kartu za nešto što stvarno vrijedi vidjeti... ali ovi dinosauri definitivno imaju previsoku cijenu za ponudu sličnu osrednjem seoskom vašaru)
A da znate da u Poreču i dalje naplaćuju kartu iako su dinosaure preselili u Zg![]()
Otišle ja i frendica da pogledamo to s djecom i jako bezobrazna djevojka na ulazu nam kaže da nema dinosaura osim ova dva koja su na ulazu i koja se vide iz vana i za to pogledati treba platiti 20 kn odrasli i 10 djeca. Nema mi nekog smisla to platiti i kad smo pitale jel može dijete koje ionako ne plaća ući i stati pokraj dinosaura a da mi izvana slikamo, rekla nam je da je zapravo ta cijena za slikanje obzirom da nema drugih dinosauraMi smo onda prokomentirale da ih može biti sram jer da žele naplatiti 20 kn za parking, pa još toliko za ulaznicu, a da ništa ne nude. Pa zar će mi zrak naplatiti jer je na privatnom terenu
![]()
Uglavnom, mi smo se slikali preko ograde, došla nam je i mala kozica do ograde pa su je djeca dragala, a vidjelo se i malo prase. Uglavnom, sve se dalo vidjeti van ograde, a igraona koja je na zatvorenom nam nije bila neka atrakcija jer igraona ima posvuda, pogotovo po lijepom vremenu![]()
E da, kad smo odbile platiti kartu i ući u park, čak nam je isključila glasanje dinosaura![]()
Dakle, stvarno![]()
Pliska prvotno napisa
![]()
meni je ovo isto mrak, smijem se već danima kad se sjetim.
btw. jeste li vijdeli da je dinosaur iz poreča ugrizao nekog dečka na Jarunu :shock:
Joj to je jedan od najlošijih spinovaMima prvotno napisa
, zapravo pokušaja spina, kojeg sam ikad vidjela.
![]()
Valjda se premalo pisalo o njima, nisu na Jarunu zaradili koliko su mislili, što li? :?
Priča je prekrasna i dirljiva, a osobito mi se sviđa kraj, u kojemu se "žrtva ugriza" (
![]()
) i vlasnik srdačno grle, uz primopredaju dinosaurovog zuba, koji bi trebao biti pomirdbeni poklon.
Aha, zubi dinosaura se samo ovako pronalaze na podu i ne, nisu nimalo vrijedni i ne čuvaju se po prirodoslovnim muzejima. Dapače, to je standardni, tradicijskipoklon za izglađivanje nesuglasica.
![]()
![]()
Mislim, come on.![]()
čula sam da u slav. brod dolaze nekakvi dinosauri 27.- 29. 11. 09.
zna li netko nešto o tome? jesu li to ti iz poreča?