Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Dobra priča iz Petrove

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Dobra priča iz Petrove

Čitajući iskustva mama u mojoj trudnoću, tu na forumu, mogu reći da sam se stvarno prepala Petrove, u koju sam spadala po mjestu stanovanja. Htjela bi iznjeti svoju priču, pa se nadam da će možda nekoj budućoj mami pomoći da nebude u grču cijelu trudnoću kao i ja, već da uživa.
    Dakle, cijelu trudnoću, koja je bila uredna ( osim moje kilaže), vodila sam kod dr. Đelmiša,i dr. Ivanišević. Termin je bio 26.12.2008, i pred kraj termina naručivali su me češće na preglede. 22.12 kao i zadnjih par dana, hldnokrvno dolazim na pregled ( nikakvih znakova ničega nije bilo), prikapčaju me na CTG, a kad ono otkucaji slabi..Doc to vidila i sva se uzvrpoljila..i brzo na UZ, a kad ono nema plodne vode, malac je stisnuo pupčanu vrpcu, i posteljica mi se počela ljuštiti..ja i muž u šoku,ronim suze kao nikad do tada..doc kaže ujutro u 9 u Petrovu na carski.. možete mislit koliko sam spavala tu noć ..dolazak u Petrovu..ajme, to je bilo ono što sam cijelu trudnoću čekala i bojala se, Petrova..
    Znači bio je 23.12,dan prije Badnjaka, i očekivala sam ne baš ljubazno osoblje, a kad ono svi super..dolje na nekom odjelu se me klistrirali ( i toga sam se jako bojala, al nije ništa strašno), uveli mi kateter, i samnom gore u rađaonu..kad su me doveli gore, samo se sječam da sam čula sestre da govore : " Pa ovo je šesta", a meni je bilo tako bed, ko da sam ja kriva što moram na carski..skinuli me prije oprecione sale, i tako dok sam čekala svoje red na carski toliko sam plakala, da su mi 5 različitih doktora i sestara dolazilo i pitalo me žašto toliko plačem..ja sam se toliko bojala za malca da jednostavno nisam mogla prestat plakat. Jedan gospodin, iskreno neznam ko je,tražio mi je vene, boo me, i onako usput pjevao Zvočiće..isss, htjela sam ga zatuć..sutra Badnjak a jau bolnici, gdje ću naravno dočekat Božić..jedina zamjerka svemu tome je ta što kad su me uveli u salu, i počeli sve pripremat i uspjeli su me nagovorit na lokalnu. i tako ta anesteziologinja bode po kralježnici, bode, ja plačem..kad na kraju : " Gospođo, pa vi nemate ravnu kraljeznicu". Halo, ja bi to znala i nakon drugog puta, a ne dvadesetog..al ajde.. uspavali me. probudila sam se u šok sobi, i stvarno je bio šok..nemožeš se pomaknut, trbuha nema, ko zna koliko iglica po meni, kateter, dren...e to je bilo koma..al sve je to prošlo kad su mi bebolina donjeli ( na 10 sek), zatim je i muž došao.sljedečih dana su me prebacili na intenzivnu, pa usobu, i stvarno je bilo ok. ako se uzme u obzir da je bio i Božić, i svi koji su radili tada bili su super..
    Nadam se da sam stvarno da sam barem jednu buduću mamicu umirila, i dala joj nade da i u Petrovoj postoje dobra iskustva..

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Drago mi je da je sve dobro prošlo.

Btw, i ja sam rodila 23.12. u Petrovoj, ali vaginalno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čestitam na bebi i lijepoj priči s poroda!

BTW, imale smi isti dan termin, 26.12., i rodile na isti dan 23.02. Samo sam ja 2006.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    Čestitam na bebi i lijepoj priči s poroda!

BTW, imale smi isti dan termin, 26.12., i rodile na isti dan 23.02. Samo sam ja 2006.
    kaj sam nepismena. Rodila 23.12.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

super da je sve na kraju dobro proslo!!!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marcy 1_, ok ak je tebi ovo dobra prica, ocito je sve stvar percepcije

cestitam ti i nadam se da uzivate u sreci i veselju vase male velike obitelji

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a sad neznam...očito sam se pripremila na puno gore, pa je za mene ovo super priča..očekivala sam svašta ružno, a na kraju je bilo sve ok..
    ali kako kažeš sve je stvar percepcije

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pripremajući se za porod u Petrovoj (zimus) pročitala sam valjda sve Priče s poroda i moram priznati da sam se dosta uplašila jer mi se nekako činilo da je više loših iskustava od onih dobrih. Ne znam, nisam brojala, možda je to bio samo takav dojam jer loše su priče mnogo upečatljivije i ostavljaju snažniji dojam.
    Pišem kako bih ohrabrila sve one koje se spremaju na porod jer moje je iskustvo pozitivno.
    Došla sam na pregled svom liječniku samoinicijativno jer su mi se cijele noći događala nekakva "sumnjiva" stezanja koja unatoč mojim opsesivnim gledanjem na digitalni sat nisam prepoznala kao prave trudove, Nisu ni bili. Bila sam u 37,5 tjednu.
    Dakle liječniku sam otišla oko podneva jer sam osjećala potrebu, pregledao me, digao obrve malo začuđeno i rekao "danas ćete roditi". Bila sam otvorena 6 prstiju.
    Nakon uobičajene pripreme (klistir i brijanje koji nisu bili ni malo strašni kako sam zamišljala), šetala sam po predrađaoni, sms-ala se s mamom i naslonivši se na zid prodisala svoj prvi trud. Bome je bolilo. Ali je prošlo, pa sam nastavila sms-ati.
    Nakon jedno pola sata odveli su me u rađaonu, tamo su se trudovi nastavili, dobila sam drip, otvorila se do osam prstiju i unatoč mom traženju nisam dobila epiduralnu jer nije bilo vremena (prokidanje vodenjaka i epiziotomiju također ne smatram lošim iskustvima).
    Rodila sam dva sata nakon što sam legla na stol.
    Liječnik je bio za poželjet, primalja je bila očajna (jedna niska i plava, mrzovoljna, antipatična, ljuta na cijeli svijet).
    Tijekom cijelog poroda bila sam koncentrirana isključivo na disanje i to toplo preporučam jer osim što pomaže otrpjeti intenzivnu bol truda, pomaže jer drži misli u fokusu. Imala sam osjećaj da ako prestanem koncentrirano disati da ću se jednostavno raspasti. Uvjerena sam da mi je disanje i suradnja s liječnikom (u smislu tiskanja) pomogla da porod završi vrlo brzo bez ikakvih problema. Čak je i ta strašna primalja u jednom trenu rekla "pokušajte pliće disati, bit će vam lakše" pa sam zaključila da je ipak ljudsko biće. Ma baš me briga za primalju, kad su mi stavili sina na prsa cijeli je svijet bio moj.
    Uvjeti u sobama su koma, ali baš me briga, moj je sin živ i zdrav.
    Kupaonice su ubi Bože, ali baš me briga...
    Tamo neki stroj je zujao cijelu noć i nisam ništa spavala, ali baš me briga...
    Sestre na odjelu babinjača isto su priča za sebe, nisu bile od pomoći, ali o dojenju sam ionako sve naučila na ovom forumu, pa sam ih ignorirala. Nisam ih trebala i uopće ih nisam doživljavala.
    Eto, drage moje suputnice, istina je da porod boli, ali je istina i to da se može podnijeti. Budite hrabre, mislite pozitivno i dišite, pomoći će sigurno.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno i moja dva poroda su bila u petrovoj

i moja dva poroda su bila u petrovoj...svi se uvijek bojimo kakvog ćemo doktora imati,zatim babicu itd...tako gledajući i slušajući svakakve priče dosta ljudi koje poznajem nisu baš za petrovu..a ja sam se odlučila za nju i opet bi ako se odlučimo za treće dijete....moj sin je rođen u petrovoj i sve je bilo super,od doktora sestara,babica i čistačica...porod je prošao jako brzo u bolnicu smo stigli oko pol 7,a moj sn se rodio u 9 i 45 h.slično je bilo i s kćeri došla sam u bolnicu otvorena sedam prstiju oko 22h,a u 00 i 05 h moja curica se rodila.ja doslovno obožavam tu bolnicu.nećeta vjerovati ali meni je bilo lijepo tamo.bez obzira na wc-e,tuševe i sve to.živimo blizu petrove bolnice i svaki put kad prođemo pored nje,uvijek u meni probudi one lijepe osjećaje

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

lijepa priča...čestitam na

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

HVALA

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno