Drage moje,
Mnoge od vas su u tijeku trudnoće što preventivno a što terapeutski bile na niskomolekularnom heparinu (Fraksiparine, Claksane, Fragmin itd)
Bila sam i ja.
Nama je neki dan bilo dva mjeseca i približilo se prvo cjepljenje. Obzirom da cjepiva i nisu tako beznačajna.. odlučila sam potražiti mišljenje o tome kod neuropedijatra.
Kada sam jučer došla tamo, pitao me o mojoj trudnoći, kada sam spomenula da sma bila na fraksiparinu - rekao je odmah BOLJE da ste tu jer heparinske bebe su neurorizične bebe... i bolje je odmah napraviti neurološki UZV mozga te ih neurološki odmah pregledati.. dva mjeseca su ok za početak - ranije se ništa ni ne vidi.
Da ne duljim, UZV mozga je takav da je u jednoj komori mozga mali ugrušak ali u fazi raspadanja te ne smeta ne pritišće ništa ali treba ga nadzirati.
Ne drži laktove kako bi trebalo pa smo dobili vježbice.. sve ostalo je b.o.
Na moje pitanje u neurorizičnost što neurološki spada.. rekla mi je sve trudnoće na heparinu, andolu i bilo čemu što ima veze sa pospješenim protocima kroz žile.
Znam drage moje da je svaka od vas na IVF-u bila na andolu, jako ih puno uzimale fraksiparin..(kao što sam i sama).. stoga evo stavljam ovo da pročitete te obratite pažnju na to - pa popričate sa svojim pedijatrom/neuropedijatrom.
Inače se ide na Goljak, ali tamo se čeka na uputnicu po 5-6 mjeseci na red, pa smo mi otišli privatno jer mi mala ima privatno Croatia osiguranje.
Moram priznati da sma jako iznenađena sa svim tim, jer mi nitko o tome u trudnoći ništa nije rekao, nijedan ginekolog, nije mi to rekao niti jedan pedijatar.
eto, nadam se da nisam fulala podforum... jer tu se uglavnom koristi heparin za trudnoću.
Pozdrav