Results 1 to 23 of 23

Thread: dobar ortoped - kirurg za koljeno se trazi

seni's Avatar

Default dobar ortoped - kirurg za koljeno se trazi

drage cure imala bih molbu na vas posebno na one medicinske struke (mamazika, martinovamama ..?) :

mama mi ima probleme sa koljenom zadnjih 8, 9 mjeseci . boli je i skuplja se voda. vec je bila kod dva specijalista u splitu (bekavac i ivanisevic).

u principu kazu da je to artroza (mama mi je 70 godina) i da bi prvo trebalo pokusati sa operacijom kojom se nekako buse dvije rupe u koljenu (znam da je laicki ali ne mogu bolje opisati) kako bi se ti komadicci hrskavice ocistili, a ako to ne bi pomoglo onda bi se moralo ugraditi umjetno koljeno. uz to bi se trebao takode operirati halux na stopalu.
    mama zivi u makarskoj i za sve specijalisticke preglede mora barem do splita.
    pitanja:
    1. znate kojeg bi se ortopeda - kirurga za za jos jedno misljenje i najvjerojatnije operaciju moglo preporuciti. po mogucnosti u splitu ali moze i zagreb, ako je razlika u kvaliteti ocitna. (moze i privatni, pa cemo moja seka i ja to nekako izvuci)
    2. navodno postoji ortopedska poliklinika u lovranu. da li je dobra?
    3. iskustva sa dr bekavac odnosno ivanisevic?

ako nisu dozvoljena imena molim na pp.

puno hvala.

martinovamama's Avatar

Ortopedija na šalati ti je dobra-koljenom se bave Pećina,Hašpl ( profesori ) i još jedan mladi na B-ne mogu se sjetiti kako se zove.Jedino se dugo čeka za operaciju i pregled.Dalje,Lovran je na dobrom glasu ali ne znam nikoga od tamo.Dođe se relativno brzo na pregled,za operacije ne znam.
    Ne znam baš da li sam pomogla.Ako ništa drugo,dođi ti s mamom k meni u Brod-imamo dobre ortopede!

seni's Avatar

hvala, hvala, malo nam je ipak daleko.
    mama bi radje split, a ja ionako moram iz beca, pa se ravnam po mami.

Ja ti nisam baš upućena u ortopede, ali mislim da ti je Martinovamama sve rekla.
    Jel mama probala s fizikalnom terapijom (led, vježbe) olakšati tegobe? Znam da joj Split nije blizu, ali mislim da su dobri u onim toplicama.

seni's Avatar

dobivla je ona razne inekcije i kreme za mazanje, dva puta su joj do sada vodu izvlacili, a probala je i sa domacim stvarima kao ulje od gospine trave i sl.
    sve bi to kratkotrajno popravilo situaciju, ali dugorocno kazu doktori da bi se moralo operirati jer se radi o artrozi.
    bas mi je bed, jer nisam dole da to mogu uzeti u ruke, jer mama i tata nisu vise mladi, zdravstvo i cijeli sistem se promjenio (a ne bas na bolje ), pa se ni oni bas ne snalaze.
    a sve ove price o nasim bolnicama (ako ce morati biti operacija) me prilicno prestravljuju.
    malo cu sada pitati prijatelje u zg za preporuke, a pogledati cu mozda i u becu (mada mama to bas ne bi htjela, jer ne zna jezik, pa bi se osjecala nesigurno), pa cemo vidjeti.
    a svakom slucaju zahvalna sam za sve preporuke i savjete.

NanoiBeba's Avatar

Artroza ti je dosta gadna stvar. Moja mama ima istu boljku i konačno je otišla doktoru (na Šalatu). Naručili su je na operaciju za više od godinu dana s time da mislim da ona iz drugih zdrastvenih razloga uopće nemože na operaciju.

na šalati definitivno bojanić, on je fakat ok...iako, da ti budem iskrena, znaš kak je to sa starijim ljudima i operacijama ....svi ortopedi bi htjeli mlade, sportaše..... moju baku je tak bolilo koljeno da nije mogla hodati. ja sam ju odvela u draškovićevu na hitnu i znaš kaj su joj rekli? gospođo a kaj vi hoćete u vašim godinama? to vam je starost! ona ima 75god. jadnica je bila u kom tjedan dana, ne zbog koljena, nego zbog toga kaj su joj rekli da je stara samo mi je tužno rekla: "pa nisam ja baš tak jako stara...." 8)

imaš dr nemeca u rijeci. on je prije radio u lovranu (zapravo možda radi još uvijek, ne znam točno), a sad ima i privatnu ordinaciju.ako si spremna ići u lovran javi pa ću ti nabaviti još neka imena.
    pusa mami

srećom nemam iskustva s ortopedom/kirurgom, ali evo pitala sam kolegu koji je u splitu operirao koljeno i koji je također tražio preporuku i došao do info da su dva najbolja u splitu, dr. luetić i dr. boschi. ovaj zadnji je mlađi specijalista, radio u francuskoj.

seni's Avatar

angel + anki hvala za info.
    anki, bila bih zahvalna za jos neka imena u lovranu, posto je i to opcija.

ovako, MM je operirao koljeno kod dr.bojanića u zg. to je bilo taman prije nego kaj smo išli na more tak da je konce trebao ići vaditi tamo gdje ljetujemo, a to je lovran . bojanić nam je rekao da se javimo jednom od ova dva doktora, tak da pretpostavljam da su oni njegova preporuka:
    hari jurdana i veljko šantić
    pogledaj si više informacija na(iako mislim da si to već sve proučila):
    www.orto-lovran.hr
    vidjela sam da je nemec i dalje na njihovom popisu, a on je daleko najpoznatiji od svih njih...pa ti vidi....to ne mora ništa značiti...
    sretno!

irena2010

Draga Martinova mama! Ja sam 1998. -e operirala lijevi kuk , pa odmah 2000.-e desni kuk jer profesor preporučio, pa sada je 2010.-a pa super funkcioniram vozim bicikl na cesti ali ne ludujem jer vozim polako (ah kada bi me čuo profesor AKADEMIK Pećina bi me izgrdio jer je preporučio samo sobni bicikl. ) Pazim na sebe , uopće ne osječam da imam inplantate . Jako sam aktivna imam i unučad pa i posla ima oko njih, dok mladi rade. Znam dr Hašpla jer cure operirao koje su bile u mojoj sobi. Sve smo dobro prošle. Šalata je prva klasa jer su od doktora , sestre i pa do čistačice su svi super !
    Ja bih sada išla na maksilofacijalnu kirurgiju na Šalatu jer za Dubravu nemam povjerenja. Samo da ti kažem nisam trebala nikakvog mita NIKOME dati sve su odradili stručno i bez toga.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Pojma nemam o cemu je rijec, ali bih pohvalila maksiofacijalnu u Dubravi. Mama mi je kod njih operirala karcinom slinovnice i sve je proslo da bolje nije moglo.

do dr. Bojanića je jako teško doći, čeka se mjesecima na pregled
    on radi i privatno, pa možda na prvi pregled kod njega otići privatno, ako se za njega odlučite

Lovran je uvijek bio na glasu po dobrim ortopedima, kakvo je sad stanje ne znam, davno sam otišla iz Rijeke
    ali vjerujem da još uvijek vrhunski rade

prof. Hašpl ima svoju kliniku Akromion u Krapinskim toplicama
    kod njih se, mislim, dio plaća, a dio ide na uputnicu, ali najbolje nazvati i provjeriti
    http://www.akromion.hr/default.aspx

dobra ortopedija je i na Sv Duhu, ali isto se dugo čeka

potpisujem za dr. haspla - meni je operirao koljeno jos davne 1998. i tada sam cekala 4 mjeseca da dodem na red za operaciju.
    da, radi u akromionu ali je i dalje i na salati.
    nikakva mita i slicno nisu potrebna. na salati je cijela ekipa ortopedije strucna, profesionalna i srdacna.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Mislim da je ocuhova mama operirala koljeno kod Haspla. A mozda sam nesto i pobrkala, imala je raznih fiks ideja sa svojih skoro 90 godina. Cini mi se da je moralo biti tamo u Zagorju, a koliko znam platila je sve, nista nije islo na uputnicu.

buby's Avatar

odgovarate na post iz 2005.
    ali možda će nekome dobro doći info - mogu preporučiti dr. bojanića (istina da se čeka, ali vrijedi)

tua's Avatar

ima netko nova saznanja?
    bojanic je i dalje naj, vidi se po listi cekanja
    hvale i dr.mraza, mislim da je u koprivnici.

mm je dobio preporuku da ode u draskovicevu bez narucivanja, navodno je takva praksa bila, medutim narucili ga u veljaci.

tua's Avatar

to je sve privat? znas neki raspon cijena?
    nek sad vidi kak ce proc u draskovicevoj, pa cemo trazit drugo misljenje ak ne bude ok.

Tiziana's Avatar

ne mogu se sjetiti imena ali onaj sto je operirao Janicu Kostelic a ima privatnu polikliniku u Matuljima pokraj Rijeke. I radio je u Lovranu u bolnici.

Tiziana's Avatar

sjetila sam se, dr.Nemec

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by Tiziana View Post
    sjetila sam se, dr.Nemec
    X
    I Poliklinika Akromion u Krapinskim Toplicama.

Tanči's Avatar

Quote Originally Posted by tua View Post
    to je sve privat? znas neki raspon cijena?
    nek sad vidi kak ce proc u draskovicevoj, pa cemo trazit drugo misljenje ak ne bude ok.
    Mislim da imaju neke kombinacije s HZZO. Treba ih pitat. Imaju besplatni tel 0800-8488 pa je najbolje nazvat i raspitati se za konkretni slučaj