-
Klima sa inverterom
Ja trenutno gledam kupit klimu sa inverterom (ali ne znam koju da uzmem) pa me zanimaju vaša iskustva.
Imala sam Quadro klimu sa inverterom i samo mogu reći AJME AJME AJME! KATASTROFA!!! Dok su je majstori išli instalirat, vidili su da falu matice... pa onda nakon istaliranja, nije uopće radila jer je plinska boca bila prazna. Pa par dana nakon toga, senzor za temperaturu nije radio kako trebao. Novi senzor je naručen par dana nakon instalacije (što je bilo prije pola godine) i DAN DANAS još nismo dobili senzor. Pa smo poslali zahtjev za reklamaciju da dobijem papire da možemo vratit ovu klimu... koja muka oko toga! Inaće firme imaju 15 dana da ti pošalju papire da možeš vratit uređaj, ali njima (Quadro) je trebalo skoro 3 tjedna, i to su samo poslala zato što sam zvala Državnog Inspektorata i rekla im da sam spremna prijavit ih ako odma ne dobijem! Ma grozno,... NIKAD, ama baš nikad, više neću kupit ništa od Quadro.
-
1. Ne bi li boca i trebala doći prazna, pa ju majstori napune nakon što sve instaliraju?
2. jel ovaj topik pljuvanje po kvaliteti uređaja quadro ili po nesposobnim hrv. trgovcima?
3. Naslov teme bi trebao biti "moje iskustvo s hebo kvatro klimom!"... napisala si da planiraš kupit klimu i onda popljuvala staru... smisao je izostao... :/
-
-
sad shvaćam...
-
Inverter ti ima smisla jedino ako misliš klimu ložiti dan i noć kroz cijelu godinu. U suprotnom će ti i svaka druga raditi jako lijepo. Invertor ti samo omogućuje da klima radi nekom manjom snagom od maksimalne i time bi se teoretski moglo nešto kao ušparati, uz nešto veću udobnost jer je malo manja varijacija temperature u klimatiziranom prostoru.
But the reality is very different.
Invertori koštaju toliko da ćeš jako teško ikada uspjeti ušparati toliko na energiji da nadoknadiš razliku u cijeni, a zbog veće kompleksnosti uređaja sasvim su sigurni češći kvarovi. Da mi ju netko dade - ne bih se bunio, ali kupiti klimu s invertorom - nikada.
Inače, vanjska jedinica dolazi sa ukupnom količinom plina potrebnim za ispravan rad, a kod postavljanja se mora prvo temeljito vakumirati sve ostalo (cijevi i unutarnja jedinica) i tek onda pustiti plin. U suprotnom dolazi do velikih problema u radu i vrlo vjerojatnog istjecanja plina. Ako su majstori kod postavljanja "zaboravili" vakumirati sustav nije ni čudo ako ti stvar radi loše. Kasnije ti isti majstori mogu psovati nekvalitetan uređaj, ali je krivnja isključivo na njima.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma