Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: alergija na ambroziju

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno alergija na ambroziju

Pozdrav svima!

U 6. sam mjesecu trudnoće i ovo ljeto mi se pojavila alergija na ambroziju ( prvi put u životu, inače mi je utvrđena alergija na kućnu prašinu i životinjsku dlaku). Već mjesec dana me pati šmrcanje, kihanje i zaštopan nos ali sve je to bilo podnošljivo do unazad dva dana. Zanima me ima li koja od vas sličnih problema, kako ih rješavate, pijete li kakvu terapiju(dr. još ništa nisam javljala, nekako mislim da će proći samo od sebe) i mogu li takve alergijske reakcije naškoditi bebi?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam alergična na ambroziju vec 7 godina, ali sada doslovno ne mogu zivjeti. Nista ne uzimam od lijekova jer me strah i nisam htjela ni pitati dr. ali zato patim kao nikada. Ne mogu spavati, nos mi je stalno zacepljen, boli me grlo, peku oci, imam herpes, kihnem 100 puta na dan, sva sam balava.....dodje mi da placem od nemoci, pogotovo kad se sjetim da ce jos mjesec dana biti ovako. Svi savjeti su dobrodosli!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni upravo obrnuto. Inace imam jako puno alergija, zadnja mi se pojavila na Bozic. Cak sam par puta bila hospitalizirana.

No, ove godine, sad sam u 36. tjednu trudnoce, nista. Ni na ambroziju na koju sam inace najvise alergicna...

Zasto i kako, ne znam, no uzivam

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

annie baš sam i čitala da u trudnoći dolazi do promjena, te da se alergije puno puno lakše podnose jer se organizam i imunitet za to pobrinu, no eto kod mene ništ' od toga

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nikakvi lijekovi protiv ambrozije ne dolaze u obzir za vrijeme trudnoce!
    probajte sa homeopatijom!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

za ljekove vrlo dobro znam i sama da ne dolaze u obzir zato ih i ne koristim. Probat cu sa homeopatijom

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Prošle g tek ostala tr i kihala i plakala do kasne jeseni. Usput i krvarila u rujnu, što mislim da ima veze s kihanjem 100puta na dan. Pomaže mi jedino klimatiziran prostor. Čekajte da vidite kako je dojiti i kihati 100 puta na dan. Dobro pa ne probudim mišića svaki put kada kihnem. I gdje je bar kakva kiša da olakša bar malo?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo,i ja muku mučim s alergijom na ambroziju.Lice svrbi,oči,nepca peku,kišem,nos curi,tako je isto bilo u 5. mjesecu.Od kihanja me bole trbušni mišići,bojim se samo to silno naprezanje ne naškodi mojoj bebici,a još ktomu mi je na prošlom pregledu dijagnosticirana placenta previja totalis,pa se bojim da s naprezanjem ne pogoršam situaciju,prokrvarim!

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel netko možda pitao doktora kak ta kihanja i naprezanja utječu na dijete i organizam u trudnoći?! Moj je još na go, pa ga ne mogu pitati.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imamo isti problem,i moj je još na godišnjem,pa čekam sljedeći tjedan kada se vrati,da ga pitam na kontroli.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam jučer bila kod doktora, dobila sam nasonex (sprej za nos) i kapi za oči. Rekao je da ak to ne pomogne dat će terapiju ljekovima. postoje neki ljekovi koji mogu u trudnoći al ak se mogu izbjeći bolje je. Isto mi je rekla i gin. ak me bude gušilo, ak nemrem disati da se daju ljekovi da ti bude bolje.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ajd dobro, nisam jedina šmrkljava, neispavana zbog začepljenog nosa. Ujna mi je primalja, pitala je dr.s kojima radi jel mogu takve alergijske reakcije naškodit bebi, kažu da je ona dobro zaštićena od svega i da se ne brinem. Nisam izdržala pa sam si u 2 navrata ukapala po jednu kapljicu Operila,odmah mi je bilo bolje.Inače sam si kupila Nasita sprej za nos(nešto kao fiziološka) al ništa od toga...Ne pomaže ništa!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja inače imam problema s sinusima i začepljenim nosom i sam kaj mi pomaže je inhalacija i neke kapi za nos (fiziološke otopine kod mene ne pomažu). Tak se i sad inhaliram par puta dnevno, bude mi ok malo poslije tog, a ak mi bude jako začepljen stavim dječji operil.
    Nemrem vjerovat a ću ovo reć, al jedva čekam da zahladi - onda nema ni ambrozije

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

prošle godine sam bila trudna i u vrijeme ambrozije sam bila u komi doslovno... mučila sam se neko vrijeme, ali onda su mi tri različita liječnika (jedan opće prakse, jedan ginekolog i jedan profesor kod kojeg je moja frendica u zg čuvala trudnoću) rekli da nije dobro ni da se ja ugušim i ipak mi dozvolili uzimanje lijekova. uzela sam jednom dnevno (ne svaki dan, nejgo svaki drugi) nasonex, a prema potrebi, kad me gušilo navečer, onda sam uzela i jedan potisak flixotida. nije sad da su mi od toga simptomi skroz nestali, ali nisam kihala cijele dane, i kaj mi je bilo najvažnije, nisam se gušila.

a ove godine dojim, i opet sam bila u nedoumici da li uzeti nekaj ili ne. ali sam prije koji dan počela uzimati jednom dnevno nasonex i za sad je podnošljivo...

probala sam one homeopatske kuglice koje se stavljaju pod jezik, mislim da se zove alergol, tak nekak, ali nisu mi ništ pomogle...

kaj da vam velim, i ja jedva čekam hladnije dane da nestane te ambrozije!!!

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tender prvotno napisa
    Nisam izdržala pa sam si u 2 navrata ukapala po jednu kapljicu Operila,odmah mi je bilo bolje.Inače sam si kupila Nasita sprej za nos(nešto kao fiziološka) al ništa od toga...Ne pomaže ništa!
    pa kaj bi ti operil pomogao??? to nije lijek za alergiju. to će ti samo odštopati nos na neko vrijeme, ali simptome alergije ti neće suzbiti...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam rodila prije 2 mjeseca, i baš sam se nekako ponadala da će me zaobić ambrozija ove godine (jesam naivna ), ali opet je grozno. Oči me užasno svrbe, grlo peče, kišem, nos curi... Budim se po noći dok beba spava i izlazim se iskihat i brisat nos i umivat i grgljat grlo...
    Da, dojit uz kihanje je ono, prepadnem bebu par miliona puta...
    Fakat je ove godine koncetracija koma.
    Od sinoć sam uvela spavanje uz zatvoren prozor, ne znam kak to MM izdržava, ali fakat sam manje kihala. Meni je inače kad padne kiša gore, a to su mi potvrdili još par njih šta su alergični na ambroziju. Nema logike, ali tako je.
    Koristim jedino Nasaleze prašak za nos, čini mi se da malo pomaže.

Eto, morala sam se nekom izjadati pa sam naišla na vas! Joj, ne znam kako bi da sam trudna sad, ove vrućine+ambrozija :shock:

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

sad je već malo kasno za odgovor, ali možda će nekom jednom trebati. probajte sa šumećim kalcijem s C vitaminom. to je jedino što je dopušteno (a i preporučeno u trudnoći). možete uzimati dva po 500 ili 1 od 500 i jedan prenatal (ako ga uzimate). ja sam uzimala prenatal prijepodne, a kalcij navečer (da lakše preživim noć). bilo mi je bolje, ne najbolje, ali svakako bolje. ista metoda 'radi' i kod alergija na pelud. meni dr. tako preporucio, a cure u apoteci sve blagoslovile. disanje i nos mozete olaksatin sa sterimarom (morska voda pa je sve prirodno)

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cure ima li netko još i problema s kašljem?Ja umiram kad legnem?Onakav kašalj kao da imam nešto u plućima,kao da mi se pluća čiste od cigarete.Izbacujem prozirno,nikakve zelene ispljuvke
    Šmrčem ko manijak cijeli dan,onda se opet šmrcanje primiri,i navečer pojača do bola,+kašalj kad legnem.Krv super,urin isto,inače sam alergičar ali nikad ovakav bila kao u ovoj trudnoći...

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ruza simptomi kako ih navodiš mogli bi biti uzrokovani baš alergijama, ja nasreću nemam problema s ambrozijom, ali sam imala s peludom u 5 mjesecu i zvala sam doktoircu rekla je ništa od lijekova za alergije ni u kom slučaju samo tekučina za ispiranje nosnica i sinusa Nisita, boravak u zatvorenom i trpiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •