Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Cijene karata (katamaran,trajekt i bus)?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Cijene karata (katamaran,trajekt i bus)?

Evo, već sat vremena roštam po netu i nigdje ne mogu iskopati informaciju koliko dođe karta za trajekt i za katamaran na relaciji Vela luka(Korčula)-Split te kojeg bi mi autoprijevoznika što se tiče autobusa preporučile od Splita do Zagreba(Samoborček,Autotrans,Croatiabus....)?
    Zanima me još jedna stvar, a to je, dal dijete od 4god plaća punu cijenu karata za sva gore navedena prijevozna sredstva ili postoji nekakav popust?!

Unaprijed hvala!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo prije 3 dana došli s Korčule.

Ideš baš u Vela Luku? Trajekt ti ide 2 puta dnevno- u 10:15 i 17:30. Jadrolinija vozi. Imaš i liniju preko Hvara, katamaran. Djeca do 3 godine ne plaćaju kartu. Do 12 godina 50% manje. Za jednu osobu ti je oko 50kn mislim.

Voziš se oko 2-3 sata. ako ne ideš baš u Vela Luku, bolje ti je iz Drvenika ili Ploča(pa preko Pelješca). Jedino što trenutno ne vozi Drvenik-Korčula jer je crko.

Evo ti link na Jadroliniju:

http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1334

papotraži još detalje

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A, sad vidim da ti trebaš iz Vela Luke za Split, a ja pisala obrnuto.

Katamaran kreće u 5:30 i dođe u 7:30 u Split, to je preko Hvara.

Trajekt kreće u 6:15 i u 9:00 je u Splitu, ili 13:45 i u Splitu je u 16:30

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1334

papotraži još detalje
    Hvala na informacijama. Znači, kažeš da misliš da je karta za katamaran 50kn?! To mi se čini nekako malo?! Jel to govoriš cijenu za djecu ili za odraslu osobu?
    Negdje sam pročitala da je za trajekt 250kn pa me ovih 50kn malo začudilo.
    Bila sam na ovom linku, al, ili ja nisam sposobna naći cijenu, ili ju oni nisu napisali

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

S lijeve strane oko sredine imaš CIJENE, pa onda pod LOKALNE LINIJE. Pod Splitsko-dubrovačko okružje, dolje lijevo klkneš na cijene. Točno 48 kn za jednu osobu. Skupo ti je za auto, ali vi niste s autom jelda?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislila sam na odraslu osobu, za djecu od 3-12 je 24 kn.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi smo išli katamaranom na Hvar, platili smo za dijete od 5 godina punu cijenu karte za katamaran :/

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj balisticarka prvotno napisa
    mi smo išli katamaranom na Hvar, platili smo za dijete od 5 godina punu cijenu karte za katamaran :/
    Ne, ne, Ivancica je u pravu...ovo o čem ona govori su cijene za trajekt (po osobi).
    48kn je za odrasle, 24 je za djecu od 3-12god, a za katamaran je cijena 27kn (za odraslu osobu i svu djecu stariju od 3god).

Ivancice, ne idemo s autom tako da su ove cifre podnošljive

Još jednom hvala na informacijama.

Jedino ako još netko ima iskustva s autobusima od Splita do Zagreba, odnosno autoprijevoznicima jer ne znam kojeg autoprijevoznika da uzmem?! :?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za autobus ti ne mogu pomoći, mi smo išli autom.

trajektman

Početno Re: Cijene karata (katamaran,trajekt i bus)?

Citiraj tipfeler prvotno napisa
    Evo, već sat vremena roštam po netu i nigdje ne mogu iskopati informaciju koliko dođe karta za trajekt i za katamaran na relaciji Vela luka(Korčula)-Split te kojeg bi mi autoprijevoznika što se tiče autobusa preporučile od Splita do Zagreba(Samoborček,Autotrans,Croatiabus....)?
    Zanima me još jedna stvar, a to je, dal dijete od 4god plaća punu cijenu karata za sva gore navedena prijevozna sredstva ili postoji nekakav popust?!

Unaprijed hvala!
    za sve duzobalne i medjunarodne karte na Jadranu pogledajte www.trajekti.info

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kako se kupuju karte za Hvar i jel se ukrcava po vremenu dolaska?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam na hvar išla iz drvenika, a povratak je bio u ST
    na Hvaru, u Starigradu smo kupili karte dan prije za povratak i stali u red cca sat vremena prije polaska.

Drvenik - Sućuraj češće prometuje i kraća je relacija tako da smo stali u red i ukrcali se na prvi trajekt

ako ćete na Hvar iz Splita, kupi karte na stranici Jadrolinije
    piše da se karte kupuju za određeno vrijeme polaska
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 22.07.2024. at 16:33

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uvjeravaju me da se ne može desiti da ako ranije kupim kartu iz Splita da me čeka mjesto, i jel postoji neka kolona za prije rezervirane karte? tj. Da se ne može netko sad s ceste ubaciti za određeno vrijeme
    Kaže mi prijatelj koji ide na Brač da se ukrcava po redu dolaska , a ne po rezervacijama
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.07.2024. at 21:57

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brač je po redu dolaska

S Hvara je po vremenu koje je na karti, pretpostavljam da je tako i za polazak iz Splita ...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ako se propusti trajekt za koji je kupljena karta ostane se bez karte ili se možeš ukrcati na slijedeći trajekt? Nije baš da možeš planirati kada ćeš točno doći kad su ovakve gužve.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E da to me buni, ne ukrcavanje u određeni brod
    Jel ispada da s kartom opet stojiš u jednoj koloni
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.07.2024. at 06:28

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nazovi Jadrolinijin salter u Splitu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na Jadrolinijinoj stranici piše da karte za katamaran vrijede samo za onaj za koji su kupljene, dok za trajekt vrijede za onaj na koji stignes. Oni ubacuju i vanredne linije. No, ljeti ne moze ni jedan putnik reći da nije stigao zbog gužve, jer su gužve normala.
    Dođe se ranije i čeka red. Treba se pomiriti s time ako se zeli na otoke.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tocno obicno je tako za katamarane fiksni termin, za trajekte kad se ulovi mjesto.

Za neke otoke su zaista frekventne linije i ne mora se cekat, dosta se brzo stigne recimo linija Zadar-Preko.

Dok pak na Peljescu za Korculu kad smo isli brodom samo na jednodnevni izlet i povratak navecer, morali smo fiksni termin ganjat, moram priznat to s fiksnim terminom mi izaziva stres dok sam na moru.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.07.2024. at 10:53

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakav fiksni termin?

11 godina sam ljetovala na Korčuli i nikad nisam imala fiksni termin za trajekt.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Uvjeravaju me da se ne može desiti da ako ranije kupim kartu iz Splita da me čeka mjesto, i jel postoji neka kolona za prije rezervirane karte? tj. Da se ne može netko sad s ceste ubaciti za određeno vrijeme
    Kaže mi prijatelj koji ide na Brač da se ukrcava po redu dolaska , a ne po rezervacijama
    Za Hvar je po vremenu na karti (ako pricamo o putovanju s autom). Ne pustaju te uopce u red za trajekt, ako nije dobro vrijeme na karti. To ok funkcionira. Isto dodjite bar sat vremena ranije.

Karte mozes kupit preko jadrolinijine aplikacije unaprijed. Preporucam.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Kakav fiksni termin?

11 godina sam ljetovala na Korčuli i nikad nisam imala fiksni termin za trajekt.
    Unatrag par godina su termini fiksni - ali ovisno o trajeknoj luci. Iz Splita tocno imas termin, iz Stari Grada isto, iz Supetra mislim da jos uvijek ne - ali od tamo i tako trajekt ide svako malo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    I ako se propusti trajekt za koji je kupljena karta ostane se bez karte ili se možeš ukrcati na slijedeći trajekt? Nije baš da možeš planirati kada ćeš točno doći kad su ovakve gužve.
    Ako pricamo o Splitu, trebala bi moc zamijenit kartu za oduci trajekt na kojem ima mjesta. Uz nadoplatu za promjenu rezervacije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kakav fiksni termin?

Negdje sam napisala da smo isli trajektom??? Isli smo putnickim brodom iz Orebica za Korculu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.07.2024. at 11:20

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Gužve su normalne, i odmah kad ukucaš u navigaciju vidiš procijenjeno vrijeme. Ali događaju se nesreće i može ti se desiti zastoj od dodatna dva sata. Znači možeš krenuti par sati ranije ili riskirati kašnjenje. U Splitu to i nije toliki problem, prošećeš po gradu. Ali ako nosiš neku hranu sa sobom sve ti se pokvari ako stoji tri sata u užarenom autu. Meni te karte za točno određeno vrijeme baš stvaraju stres. Obožavam otoke, ali mrzim trajekte.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Negdje sam napisala da smo isli trajektom??? Isli smo putnickim brodom iz Orebica za Korculu.
    Ok, nisam skužila i bilo mi je čudno. Pročitala sam zadar-Preko i Pelješac i povezala kako se radi o trajektu.

A trajektna linija Orebić-Dominče je stvarno frekventna.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako pricamo o Splitu, trebala bi moc zamijenit kartu za oduci trajekt na kojem ima mjesta. Uz nadoplatu za promjenu rezervacije.
    Bolje išta nego ništa

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, mi smo u lipnju bili u trajektnoj luci Split. Gdje genijalci nisu promijenili putokaze za trajekte, pa smo mi tako i došli na krivo mjesto i kad smo konačno doznali gdje nam je trajekt, morali smo radit prometni prekršaj da bi se vratili

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Gužve su normalne, i odmah kad ukucaš u navigaciju vidiš procijenjeno vrijeme. Ali događaju se nesreće i može ti se desiti zastoj od dodatna dva sata. Znači možeš krenuti par sati ranije ili riskirati kašnjenje. U Splitu to i nije toliki problem, prošećeš po gradu. Ali ako nosiš neku hranu sa sobom sve ti se pokvari ako stoji tri sata u užarenom autu. Meni te karte za točno određeno vrijeme baš stvaraju stres. Obožavam otoke, ali mrzim trajekte.
    Meni je to top. Manje su guzve u trajektnoj luci, i jos mi se nije dogodilo da nisam stigla u svoj trajekt. Al ok, ja idem iz Splita :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kakav fiksni termin?

Ok, nisam skužila i bilo mi je čudno. Pročitala sam zadar-Preko i Pelješac i povezala kako se radi o trajektu.

A trajektna linija Orebić-Dominče je stvarno frekventna.
    Znam al ok se i ispricat nekome koga se tako "poklopi", a ne procita pazljivo post. :/ Barem ja tako radim.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.07.2024. at 11:54

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je to top. Manje su guzve u trajektnoj luci, i jos mi se nije dogodilo da nisam stigla u svoj trajekt. Al ok, ja idem iz Splita :D
    A je ogromna je razlika kad putujes iz Zg jer zaista uopce tesko mozes predvidit hoce li biti i koliko prometnih nezgoda na putu i svakojakih čudesa.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Super ako funkcionira. Al zvoni mi da sam negdje pročitala da unaprijed kupljena karta ne garantira ulazak na trajekt, što je totalno glupo.
    Gužve na cestama su svake godine sve veće a zastoji se ponekad dešavaju zbog potpuno nebitnih stvari. Ono stojiš na autocesti sat vremena, kreni-stani, da bi na kraju ispalo da netko stoji sa strane a zastoj nastane jer svi uspore i još malo pogledaju što se to događa.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Znam al ok se i ispricat nekome koga se tako "poklopi", a ne procita pazljivo post. :/ Barem ja tako radim.
    Oprosti, al nakon rtvog kiomentara sam ponovno čitala i opet me navuklo na trajekt, a sve zato jer si prije spomenula liniju Zadar-Preko. I da, pojma nisam imala da postoji brod s Pelješca na Korčulu. Znam samo za one malene koji, između ostalog, prevoze i đake u školu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super ako funkcionira. Al zvoni mi da sam negdje pročitala da unaprijed kupljena karta ne garantira ulazak na trajekt, što je totalno glupo.
    Gužve na cestama su svake godine sve veće a zastoji se ponekad dešavaju zbog potpuno nebitnih stvari. Ono stojiš na autocesti sat vremena, kreni-stani, da bi na kraju ispalo da netko stoji sa strane a zastoj nastane jer svi uspore i još malo pogledaju što se to događa.
    Garantira, ako dodjes bar sat vremena ranije. Ne pustaju te u redove bez karte. Sad, jel se nekad nekom dogodilo da ne udje, pp. da tu i tamo je, jer sam bar jednom o tome citala u novinama. Al ne bi se brinula o tome - nisu to (jos uvijek) avio kompanije da rade namjerno overbooking.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Pise sve na stranici Jadrolinije na kojim linijama kupljena karta garantira ulazak, a na kojima ne. Recimo, Orebic-Domince ili Prapratno-Sobra kupljena karta ne garantira ukrcaj, ali vrijedi cijeli dan. Dok npr. Split-Starigrad karta garantira ukrcaj.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Oprosti, al nakon rtvog kiomentara sam ponovno čitala i opet me navuklo na trajekt, a sve zato jer si prije spomenula liniju Zadar-Preko. I da, pojma nisam imala da postoji brod s Pelješca na Korčulu. Znam samo za one malene koji, između ostalog, prevoze i đake u školu.
    Sve 5

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ljetovanje završeno, sad mi susjed ide isto na Hvar, pa sam mu podijelila svoja iskustva

Znači iz Drvenika pošto često idu trajekti kupiš kartu i čekaš u koloni ukrcaj, malo lošije označeno dolazak do pristaništa,
    Treba natočiti gorivo obavezno prije trajekta, jer je prva pumpa skoro na drugom kraju otoka u blizini Jelse!
    Za putovanje iz / u Split potrebno je unaprijed rezervirati i platiti mjesto i daju za točno određeni trajekt, recimo ja sam 4 dana prije puta tražila određeni datum u 10, a nije više bilo mjesta i dobila za iduću u 14, oko 13.30 počinje ukrcaj, došli u Split u 15.35, mada piše da se putuje 120 min, možda je to s vremenom iskrcaja zadnjeg preciznog sredstva

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •