-
da li ste koristile Torecan
Obzirom da mi je očajno mučno, dr mi je prepisala Torecan čepiće, al kad sam pročitala upute, došlo mi je zlo. Imate li kakvih iskustava ili informacija za podjeliti, puno hvala
-
Ja sam isto to jednom dobila prepisano, ali sam na kraju odlučila da mi je bolje podnositi mučninu. 8)
Probala sam po malo jesti i to je pomagalo. Meni su pomagali i štapići,ono tek toliko da sam nešto grickala.
I da-ČESTITAM
-
Osoblje foruma
pročitala-odustala i odlučila radije patit.
-
I ja patim po treći put, a obzirom na posao koji delam, još mi je gore, a dr. kaže da obzirom na to da nemam medicinske simptome nemrem na održavanje trudnoće, već da si gurnem čep u d.... i šaku u zube i da trpim
-
E, sada sam se sjetila. Kolegica je koristila onu akupresurnu narukvicu što se može kupiti u ljekarni. Ona je u principu protiv mučnine u vožnji, ali njoj je pomagala.
-
Osoblje foruma
thora, kad ti je koma slabo i kad ti hrana nije ni na pameti probaj ugurati u sebe štapić dva/griz kruha/prstohvat krispića (kornfleksa)...mrvicu bilo čega. ali mrvicu, nikako više. mene je spašavalo što sam to pročitala nemam ni ja pojma na kojoj stranoj stranici. tamo je pisalo i da kad se ujutro probudimo ne izletavamo iz kreveta ko ludi, već još malo odležimo i možda taj prvi zalogajčić još u krevetu progutamo. eto meni je to pomoglo.
p.s. čestitke-velike
-
tanx cure, sve ću probat,
-
ja znam da sam dosadna, no, ponovicu i ovde..
bananeeee!
banana nocu, kad odes do wc-a
banana ujutru dok jos ne otvoris oci..
banana svaki put kad osetis da si gladna ili da ti je muka
nekad usput, preventivno i kad je ne zelis
-
Ja sam koristila torecan u OGROMNIM količinama. Oko 12. tjedna sam završila u bolnici jer mi je pao kalij i šopali me torecanom i kad sam izašla sam uzimala dok nisam pročitala uputstva- katastrofa.
Sve u svemu beba je super tako da nije naštetilo.
-
Prijatljici ga dali dok je bila u bolnici zbog jakih mučnina, ali nakon što je pročitala da je antipsihotik, odbila daljnje korištenje.
Mučnine se smirile koji tjedan iza.
-
ja sam ga dobila nakon što sam u mjesec dana izgubila 6 kg i nisam više mogla stajat koliko sam se loše osjećala, a povraćala sam 5-6 puta dnevno. kad god bi i pomislila na hranu.
meni ništa nije pomagalo, ni banane, ni štapići ni prvi obrok u krevetu. mene je budila mučnina i zadne prije spavanja je bilo riganje.
vidila sam što piše u uputstvima, ali sam u dogovoru s doktorom poila jednu kutiju.
povraćanje mi se smirilo na 1-2 puta dnevno i tako j nastavilo do 6 mjeseca. onda je konačno stalo.
evo bebuška će skoro godinu dana i sve je ok s njom i sa mnom. to je bio jedini lijek koji sam popila u cijeloj trudnoći.
-
Osoblje foruma
-
Ja sam koristila i pomagao mi je.
Bila sam u prvoj trudnoći hospitalizirana zbog dehidracije (od silnog povraćanja), pretjerane iscrpljenosti i lošeg općeg stanja i provela tjedan dana u bolnici na infuziji. Tamo su mi uveli terapiju Torecanom i zaista mi je pomogao. Koristila sam čepiće nekih desetak dana.
U drugoj trudnoći se nisam uopće htjela dovesti u situaciju iz prve trudnoće pa sam u groznijim danima koristila Torecan, sveukupno kroz period povraćanja sam možda deset čepića stavila i pomogli bi mi smiriti želudac nakon čega bih uspijevala zaspati.
Kod blažih mučnina i do pet povraćanja dnevno ja ga vjerojatno ne bih koristila, ovo moje stanje bilo je zaista van pameti, znam svega nekoliko cura koje su prošle slično.