Results 1 to 7 of 7

Thread: Zastita zida od grebanja sjedalicom

summer's Avatar

Default Zastita zida od grebanja sjedalicom

Koji inventivan naslov... ali opisuje problem. Dakle, kuhinjski stol je duzom stranom naslonjen uza zid. I sjedalica uz kracu stranu neprestano pri sjedanju i ustajanju ostrim rubom naslona grebe zid, posebno kad se na nju vere malisa. Zid je u boji pa se sve jos vise primijeti jer se boja skinula i ogrebotina ide sve dublje i dublje.

E sad, sto se moze staviti na tu visinu ruba sjedalice kako bi se zid zastitio od grebanja, a da to opet na nesto slici?
    I gdje to nesto kupiti?

Kavin's Avatar

Ne znam za sjedalicu, možda da naljepiš neku spužvu, a na zid možeš naljepiti prozirnu tapetu, mislim da je samoljepiva, tako moji imaju u kuhinji po dužini gdje im je stol.

Bilo je za kupiti samoljepljive tapete ali od pluta. Dobro se kelji na zid (ja imam doma). Izrežeš širu traku i zaljepiš na visinu gdje treba.
    Ja imam jedan cijeli zid obljepljen jer je bio pun rupa, a nije mi ga se dalo temeljito sanirati.
    Druga varijanta je ušerafit neku dasku, no to je kompliciranije.

Loryblue's Avatar

mi smo iz istog razloga nabavili dugu dasku, širine nekih 50 cm, opiturali u boju koje nam je ostali namještaj i pričvrstili na zid u visini naslona sjedalica. spasili zid, a i fino figura.

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by Loryblue
    mi smo iz istog razloga nabavili dugu dasku, širine nekih 50 cm, opiturali u boju koje nam je ostali namještaj i pričvrstili na zid u visini naslona sjedalica. spasili zid, a i fino figura.
    Tak su i moji frendovi. Daska u boji kuhinje i super je.

summer's Avatar

Ovo s daskom smo i mi mislili. Ali htjela sam provjeriti mozda postoji jos rjesenja, a da za njih nikad nismo culi. Hvala!

adonisa's Avatar

U baumaxu ima za kupiti nešto zgodno za rješavanje takvih problema, to je u biti stoper za vrata koji se lijepi na zid na mjesto gdje kvaka udara u zid. Izgleda kao pola loptice, promjera oko 5 cm, bijeli je, samoljepljiv s "ravne strane". Mi smo ga zalijepili za krevet, jer nam je grebao zid, a ti ga možeš zalijepiti za sjedalicu, pa neće oštećivati zid. Mislim da je proizvođač suki international, bar tako piše na pakiranju. Pakiranje je vrećica sa dvije takve poluloptice. Nadam se da sam dobro objasnila!