-
urmašice
polako vraćam dugove pa krećem od najfriškijeg :namig:
miksati 1 margarin, umiksati 1 kiselo vrhnje. u to dodati 35 dkg oštrog brašna i 2 žutanjka pa rukama umijesiti tijesto. oblikovati urmašice da budu malo manje od palca (kad se ispeku trebaju biti kao palac). stavljati u protvan s papirom za pečenje, paziti da bude dosta razmaka. peći pola sata na 160°.
za šerbet prokuhati 3/4 l vode, sok jednog i pol limuna, vaniliju i 40 dkg šećera. kuhati kratko da ne zagusti, malo ohladiti i preliti po toplim urmašicama. sve će plivati, ali tako treba biti... ostaviti nekoliko sati (najbolje preko noći) da urmašice upiju šerbet pa navaliti!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma