Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Ajvar iz pekača?

  1. #1
    Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Postovi
    1,493

    Početno Ajvar iz pekača?

    Dajte cure neki dobar recept za ajvar ali da se pravi u pekaču za kruh.

  2. #2
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Ja se sve nešto bojim da bi se miris paprika zadržao dugo u pekaču i ostajao po slijedečim hl****vima pa sam odustala od ideje :/

  3. #3
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Ja sam ga radila prosle godine u pekacu i spao je fantastican. Jedva cekam opet,a vidim da je i cijena roga paprika 4 kn pa cu prionuti na posao ovaj vikend :D
    Nikakvi mirisi ni okusi ne ostaju u pekacu

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Meni je to prekomplicirano za teglicu-dvije ajvara :/

  5. #5
    Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Postovi
    1,493

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Ja sam ga radila prosle godine u pekacu i spao je fantastican. Jedva cekam opet,a vidim da je i cijena roga paprika 4 kn pa cu prionuti na posao ovaj vikend :D
    Nikakvi mirisi ni okusi ne ostaju u pekacu
    A recept?

  6. #6
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    ja radim tako da uzmem 5 kg roga paprika i 2 kg patlidzana, sve ispecem, ogulim, izmiksam (ne volim chunks u ajvaru ), usitnim 1 rezanj cesnjaka, dodam 3 dcl ulja, sol i 1/2 dcl domaceg octa. Sve ukljucim na program za marmeladu i provrtim 2 puta.

  7. #7
    Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    242

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    ja radim tako da uzmem 5 kg roga paprika i 2 kg patlidzana, sve ispecem, ogulim, izmiksam (ne volim chunks u ajvaru ), usitnim 1 rezanj cesnjaka, dodam 3 dcl ulja, sol i 1/2 dcl domaceg octa. Sve ukljucim na program za marmeladu i provrtim 2 puta.
    moram probati...
    koji je pekač kolko mu traje program za marmeladu...meni sat i 5 min,isto i tebi ili ?

  8. #8
    anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    moj dom
    Postovi
    395

    Početno

    koliko tura moraš vrtiti ako slažeš tu količinu? ne stane sve odjednom?

  9. #9
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj Daisy@ prvotno napisa
    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    ja radim tako da uzmem 5 kg roga paprika i 2 kg patlidzana, sve ispecem, ogulim, izmiksam (ne volim chunks u ajvaru ), usitnim 1 rezanj cesnjaka, dodam 3 dcl ulja, sol i 1/2 dcl domaceg octa. Sve ukljucim na program za marmeladu i provrtim 2 puta.
    moram probati...
    koji je pekač kolko mu traje program za marmeladu...meni sat i 5 min,isto i tebi ili ?
    Moulinex OW5000, traje 1:05h, isto kao i tebi . Odvrtim 2 ture - nema spricanja, mijesanja ni poslije ciscenja :D

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    28

    Početno

    sto ovo dobro zvuči, samo da su pekaci veći!
    koliko tegli dobiješ od jedne mere?

  11. #11
    Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Postovi
    1,493

    Početno

    Citiraj ducy prvotno napisa
    sto ovo dobro zvuči, samo da su pekaci veći!
    koliko tegli dobiješ od jedne mere?
    I KOLIKO DUGO MOZE STAJATI TAKAV AJVAR A DA SE NE POKVARI?

    sorry zbog velikih slova

  12. #12
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Od jedne ture mi je doslo 2 vece tegle i jedna manja, a trajao je samo do Bozica pa ne znam koliko dugo moze stajati.

  13. #13
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    joj ,sad bih ga pravila , a pisali smo i ranije o tome ovdje http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=73558

  14. #14

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21

    Početno

    Jel mi moze neko od vas jos dodatno pojasniti - znaci ako se ide s ovim receptom od 5 kg paprike i 2 kg patliđana plus začini, ulje itd. da li onda sva ta ispečena i izmiksana/samljevena smjesa stane od jednom u pekač i što znači ono u dvije ture? Jel to znači da treba istu smjesu kuhati u pekaču dva puta pod 1,05 h koliko traje program ili se stavlja smjese do pola one kantice u pekaču pa kuhaš 1,05 sati pa onda ostatak smjese ponovno na program od 1,05 sati itd. Mislim ispričavam se ak sam sad zakomplicirala ali baš mi se peče ajvar u pekaču a nisam shvatila najbolje gornje postove. Ako se nekome da pojasniti

  15. #15
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Vanjice, ove godine sam svu tu smjesu ubacila u pekac i meni stane (a stalo bi i jos ). Odvrtila sam program 2 puta i ajvar mi je mmmmm

  16. #16

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21

    Početno

    Jel si ti to htjela dva puta kuhat da ajvar bude bolji ili se to bas mora dva puta sto znaci 2 sata kuhanja?

  17. #17
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Nekako je bolji kad se dvaput odvrti

  18. #18

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21

    Početno

    OK, sad mi je sve jasno. Bit će pečenja ovaj vikend, samo da mi pekač ne krepa od silnog miješanja. Hvala

  19. #19
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Iridana, hvala ti što si precizna u mjerenju!

  20. #20

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    65

    Početno

    Pozdrav svima!
    Super ideja za ajvar i najvjerojatnije ću ga probati napraviti. Samo imam pitanje u vezi octa. Kakav to ocat ide (jabučni, alkoholni, vinski)?

  21. #21
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    pratim vas

  22. #22
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj mala dora prvotno napisa
    Pozdrav svima!
    Super ideja za ajvar i najvjerojatnije ću ga probati napraviti. Samo imam pitanje u vezi octa. Kakav to ocat ide (jabučni, alkoholni, vinski)?
    ja stavim domaci vinski ocat

  23. #23
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj mala dora prvotno napisa
    Pozdrav svima!
    Super ideja za ajvar i najvjerojatnije ću ga probati napraviti. Samo imam pitanje u vezi octa. Kakav to ocat ide (jabučni, alkoholni, vinski)?
    Može bilo koji. Konkretno, ja stavim limunov sok. Bitno je da dotjeraš kiselost ajvara po svom ukusu.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    65

    Početno

    Hvala! Sutra idem provjeriti cijenu paprika i isplativost pa ću pokušati. Kada budem napravila javit ću kako je ispalo.

  25. #25
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Koliko su rog paprike na vasim trznicama? Na rijeckoj izmedju 6 i 7,50 kn i nikako da se spuste (kad se sjetim da su prosle godine bile 3,50 - 4 kn ). I da, malo OT, ali i svjezi grah je na Ri trznici jos uvijek 14 kn :shock:

  26. #26
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Koliko su rog paprike na vasim trznicama? Na rijeckoj izmedju 6 i 7,50 kn i nikako da se spuste (kad se sjetim da su prosle godine bile 3,50 - 4 kn ). I da, malo OT, ali i svjezi grah je na Ri trznici jos uvijek 14 kn :shock:
    U Merkatoru je oko 5kn. Prekrasna je, crvena, mesnata i lako se guli kožica. Ja napravila već 2 ture ajvara od po 6kg paprike +2kg patlidžana.

  27. #27
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Dakle, od dosta loših paprika koje su me sinoć namučile da ih ogulim, te prepečenih patliđana za koje sam mislila da neće ništa ostati dok ih očistima, još 20-ta minuta pa će biti gotov savršen ajvar (naravno da sam ga već probala ) Moj prvi, samostalno napravljeni (dobro, multipraktik je mljeo, a pekač ispekao)! :D :D :D

  28. #28

    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    28

    Početno

    ja sam danas probala da ispecem ajvar u pekacu, ali sam samo stavljala pariku i to barenu i ispao je fenomenalaaaaan!!!

  29. #29
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    I vrijeme je za ovu temu
    Napravila prvo đem od bresaka, pa onda talijansku šalšu, a Ako Bog da, ovog vikenda se bacam na ajvar. Ako paprike budu dobre idem odmah na duplu dozu. Živo meni moj pekač!

  30. #30
    tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Iza...
    Postovi
    906

    Početno

    Jel neko radio u Moulinexu OW2000?
    Kako idu omjeri, obzirom da mi se ova količina čini malo prevelika za manji pekač ili se varam?!

  31. #31
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    I vrijeme je za ovu temu
    Napravila prvo đem od bresaka, pa onda talijansku šalšu, ...
    Može i za ovo recept?

  32. #32
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Ovo je orginalni recept koji sam ja onda kuhala u pekaču (luk sam ispržila prije stavljanja u pekač).

  33. #33
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je orginalni recept koji sam ja onda kuhala u pekaču (luk sam ispržila prije stavljanja u pekač).
    Hvala, budem probala, ali varijantu s kosticama i kozicom na paradajzu - meni se to neda cistiti... :lijena:

  34. #34
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Pa ne moraš, ako ti ne smetaju u šalši. Guljenje paradajza je pre pre jednostavno. Prelijaš ga kipućom vodom, malo sačekaš, preliješ hladnom, i kožica silazi sama.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •