Dajte cure neki dobar recept za ajvar ali da se pravi u pekaču za kruh.
Dajte cure neki dobar recept za ajvar ali da se pravi u pekaču za kruh.
Ja se sve nešto bojim da bi se miris paprika zadržao dugo u pekaču i ostajao po slijedečim hl****vima pa sam odustala od ideje :/
Ja sam ga radila prosle godine u pekacu i spao je fantastican. Jedva cekam opet,a vidim da je i cijena roga paprika 4 kn pa cu prionuti na posao ovaj vikend :D
Nikakvi mirisi ni okusi ne ostaju u pekacu![]()
Meni je to prekomplicirano za teglicu-dvije ajvara :/
A recept?iridana2666 prvotno napisa
![]()
ja radim tako da uzmem 5 kg roga paprika i 2 kg patlidzana, sve ispecem, ogulim, izmiksam (ne volim chunks u ajvaru), usitnim 1 rezanj cesnjaka, dodam 3 dcl ulja, sol i 1/2 dcl domaceg octa. Sve ukljucim na program za marmeladu i provrtim 2 puta.
moram probati...iridana2666 prvotno napisa
koji je pekač kolko mu traje program za marmeladu...meni sat i 5 min,isto i tebi ili ?
koliko tura moraš vrtiti ako slažeš tu količinu? ne stane sve odjednom?
Moulinex OW5000, traje 1:05h, isto kao i tebiDaisy@ prvotno napisa
. Odvrtim 2 ture - nema spricanja, mijesanja ni poslije ciscenja :D
sto ovo dobro zvuči, samo da su pekaci veći!
koliko tegli dobiješ od jedne mere?
I KOLIKO DUGO MOZE STAJATI TAKAV AJVAR A DA SE NE POKVARI?ducy prvotno napisa
sorry zbog velikih slova![]()
Od jedne ture mi je doslo 2 vece tegle i jedna manja, a trajao je samo do Bozica pa ne znam koliko dugo moze stajati.
joj ,sad bih ga pravila , a pisali smo i ranije o tome ovdje http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=73558
![]()
Jel mi moze neko od vas jos dodatno pojasniti - znaci ako se ide s ovim receptom od 5 kg paprike i 2 kg patliđana plus začini, ulje itd. da li onda sva ta ispečena i izmiksana/samljevena smjesa stane od jednom u pekač i što znači ono u dvije ture? Jel to znači da treba istu smjesu kuhati u pekaču dva puta pod 1,05 h koliko traje program ili se stavlja smjese do pola one kantice u pekaču pa kuhaš 1,05 sati pa onda ostatak smjese ponovno na program od 1,05 sati itd.Mislim ispričavam se ak sam sad zakomplicirala ali baš mi se peče ajvar u pekaču a nisam shvatila najbolje gornje postove. Ako se nekome da pojasniti
![]()
Vanjice, ove godine sam svu tu smjesu ubacila u pekac i meni stane (a stalo bi i jos). Odvrtila sam program 2 puta i ajvar mi je mmmmm
![]()
Jel si ti to htjela dva puta kuhat da ajvar bude bolji ili se to bas mora dva puta sto znaci 2 sata kuhanja?
Nekako je bolji kad se dvaput odvrti![]()
OK, sad mi je sve jasno. Bit će pečenja ovaj vikend, samo da mi pekač ne krepa od silnog miješanja. Hvala![]()
Iridana, hvala ti što si precizna u mjerenju!
Pozdrav svima!
Super ideja za ajvar i najvjerojatnije ću ga probati napraviti. Samo imam pitanje u vezi octa. Kakav to ocat ide (jabučni, alkoholni, vinski)?
ja stavim domaci vinski ocatmala dora prvotno napisa
Može bilo koji. Konkretno, ja stavim limunov sok. Bitno je da dotjeraš kiselost ajvara po svom ukusu.mala dora prvotno napisa
Hvala! Sutra idem provjeriti cijenu paprika i isplativost pa ću pokušati. Kada budem napravila javit ću kako je ispalo.
Koliko su rog paprike na vasim trznicama? Na rijeckoj izmedju 6 i 7,50 kn i nikako da se spuste (kad se sjetim da su prosle godine bile 3,50 - 4 kn). I da, malo OT, ali i svjezi grah je na Ri trznici jos uvijek 14 kn :shock:
U Merkatoru je oko 5kn. Prekrasna je, crvena, mesnata i lako se guli kožica. Ja napravila već 2 ture ajvara od po 6kg paprike +2kg patlidžana.iridana2666 prvotno napisa
Dakle, od dosta loših paprika koje su me sinoć namučile da ih ogulim, te prepečenih patliđana za koje sam mislila da neće ništa ostati dok ih očistima, još 20-ta minuta pa će biti gotov savršen ajvar (naravno da sam ga već probala) Moj prvi, samostalno napravljeni (dobro, multipraktik je mljeo, a pekač ispekao)! :D :D :D
ja sam danas probala da ispecem ajvar u pekacu, ali sam samo stavljala pariku i to barenu i ispao je fenomenalaaaaan!!!
I vrijeme je za ovu temu
Napravila prvo đem od bresaka, pa onda talijansku šalšu, a Ako Bog da, ovog vikenda se bacam na ajvar. Ako paprike budu dobre idem odmah na duplu dozu. Živo meni moj pekač!
Jel neko radio u Moulinexu OW2000?
Kako idu omjeri, obzirom da mi se ova količina čini malo prevelika za manji pekač ili se varam?!
Ovo je orginalni recept koji sam ja onda kuhala u pekaču (luk sam ispržila prije stavljanja u pekač).
Pa ne moraš, ako ti ne smetaju u šalši. Guljenje paradajza je pre pre jednostavno. Prelijaš ga kipućom vodom, malo sačekaš, preliješ hladnom, i kožica silazi sama.