Evo duze vas vec citam,ali nikako da se odlucim prijaviti.Super ste sve i stvarno je nezamislivo kolika ste podrska jedne drugima.Moja situacija je ovakva u braku sam 4 mjeseca,a na bebici radimo malo duze od toga.Kao i sve vi i ja sam mislila prestanes se stititi i to je to eto bebe.Prije par mjeseci na redovnoj ginekoloskoj kontroli koja je bila zakazana taman u vrijeme ovulacije gin mi kaze pa vi uopce nemate ovulacije nije ni cudo sta ne ostajete trudni.Naravno sok....Posalje me da provjerim hormone i svi osim progesterona 21dc odlicni,a prog 21 dan 1,9 ,a referentne vrijednosti od 5-85 naravno opet sok jer ipak sam se duboko u sebi nadala da je mozda ovulacija jednostavno bila kasnija.Cijelo to vrijeme pila sam Dabroston od 17-27 dc.Na nalazu mi je dijagnoza sterilitet primarni.Gin mi je rekla da nam je jedina sansa da pokusamo sa Klomifenima i poslala me jos jedan mjesec da ponovim nalaze progesterona.Nalaze sam ponovila i dozivila sok ali ovaj put pozitivni.
Progesteron 20dc jer 21dc nisam mogla vaditi 64,1 znaci savrsen vjerojatno bi 21 bio jos veci.Na to mi u laboratoriju kazu ne samo da je odlican nego da je s takvim vrijednostima moguca i trudnoca.
Odem kod gin cijela sretna znaci ovulacija je postojala i to je bila odlicna,a na to ona kaze dobro iduci mjesec krecemo s Klomifenima.Pitam je zasto,ako je ovulacija postojala stimulirati ovulaciju mozda je jednostavno taj prvi ciklus bio anovulatoran sta se dogada i curama bez problema.Ona kaze moramo da ti se beba odma uvati s tako dobrim progesteronom mi cemo pripremiti maternicu.
Ali ja sam citala o klomifenima i nisam jos nigdje cula da ih je netko ukljucio kao terapiju u slucaju da ovulacija postoji,jer ipak on ima svoje nuspojave,a i koliko znam on stanjuje sluznicu maternice,a ona meni govori da cemo s njim pripremiti maternicu.
Ne znam vise sta raditi i koga slusati.
I onda jos nakon svega ovaj mjesec kad je prog bio 64,1 svi simptomi trudnoce koje nikad prije nisam primjetila,a nisam bas tip da umisljam jer sam poprilicno bolno realna.Lagani grcevi koji traju od ovulacije,mucnine,ucestalo mokrenje,iscjedak,...
11dpo napravim 3 testa i svi pokazu pozitivno svijetlija crtica,ali tu je.Danas 28dc znaci dan kad trebam dobiti menstruaciju odem izvaditi betu kad ona 0,1,a progesteron i dalje oko 60.E sad posto mi je taj prvi dan stvari 12dpo neznam da li je prerano za betu i ne razumijem zasto mi progesteron nije opao ako trebam dobiti.
Ispricavam se na ovako dugom postu,ali jednostavno morala sam nekome reci cijelu situaciju i pitati za savjet,a znam da vi sve imate iskustva.
Dobro da sam trudna s obzirom na betu ne mislim iako mi nisu jasni oni testovi,ali zanimalo bi me vezano za Klomifene da li je to meni stvarno potrebno s ovom razinom progesterona.