Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: eto i mene...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno eto i mene...

Evo duze vas vec citam,ali nikako da se odlucim prijaviti.Super ste sve i stvarno je nezamislivo kolika ste podrska jedne drugima.Moja situacija je ovakva u braku sam 4 mjeseca,a na bebici radimo malo duze od toga.Kao i sve vi i ja sam mislila prestanes se stititi i to je to eto bebe.Prije par mjeseci na redovnoj ginekoloskoj kontroli koja je bila zakazana taman u vrijeme ovulacije gin mi kaze pa vi uopce nemate ovulacije nije ni cudo sta ne ostajete trudni.Naravno sok....Posalje me da provjerim hormone i svi osim progesterona 21dc odlicni,a prog 21 dan 1,9 ,a referentne vrijednosti od 5-85 naravno opet sok jer ipak sam se duboko u sebi nadala da je mozda ovulacija jednostavno bila kasnija.Cijelo to vrijeme pila sam Dabroston od 17-27 dc.Na nalazu mi je dijagnoza sterilitet primarni.Gin mi je rekla da nam je jedina sansa da pokusamo sa Klomifenima i poslala me jos jedan mjesec da ponovim nalaze progesterona.Nalaze sam ponovila i dozivila sok ali ovaj put pozitivni.
    Progesteron 20dc jer 21dc nisam mogla vaditi 64,1 znaci savrsen vjerojatno bi 21 bio jos veci.Na to mi u laboratoriju kazu ne samo da je odlican nego da je s takvim vrijednostima moguca i trudnoca.
    Odem kod gin cijela sretna znaci ovulacija je postojala i to je bila odlicna,a na to ona kaze dobro iduci mjesec krecemo s Klomifenima.Pitam je zasto,ako je ovulacija postojala stimulirati ovulaciju mozda je jednostavno taj prvi ciklus bio anovulatoran sta se dogada i curama bez problema.Ona kaze moramo da ti se beba odma uvati s tako dobrim progesteronom mi cemo pripremiti maternicu.
    Ali ja sam citala o klomifenima i nisam jos nigdje cula da ih je netko ukljucio kao terapiju u slucaju da ovulacija postoji,jer ipak on ima svoje nuspojave,a i koliko znam on stanjuje sluznicu maternice,a ona meni govori da cemo s njim pripremiti maternicu.
    Ne znam vise sta raditi i koga slusati.
    I onda jos nakon svega ovaj mjesec kad je prog bio 64,1 svi simptomi trudnoce koje nikad prije nisam primjetila,a nisam bas tip da umisljam jer sam poprilicno bolno realna.Lagani grcevi koji traju od ovulacije,mucnine,ucestalo mokrenje,iscjedak,...
    11dpo napravim 3 testa i svi pokazu pozitivno svijetlija crtica,ali tu je.Danas 28dc znaci dan kad trebam dobiti menstruaciju odem izvaditi betu kad ona 0,1,a progesteron i dalje oko 60.E sad posto mi je taj prvi dan stvari 12dpo neznam da li je prerano za betu i ne razumijem zasto mi progesteron nije opao ako trebam dobiti.
    Ispricavam se na ovako dugom postu,ali jednostavno morala sam nekome reci cijelu situaciju i pitati za savjet,a znam da vi sve imate iskustva.
    Dobro da sam trudna s obzirom na betu ne mislim iako mi nisu jasni oni testovi,ali zanimalo bi me vezano za Klomifene da li je to meni stvarno potrebno s ovom razinom progesterona.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ti ne znam ništa stručno reći osim dobro nam došla
    i u svakom slučaju super je što tražiš više misljenja
    nadam se da će na kraju biti sve ok i onako kako ti želiš

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Simbi, dobrodošla!
    Tvoju sam temu s predstavljanja prebacila na pdf potpomognuta oplodnja.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

morat ću te razočarati ali mislim da bi se 28 dc na ß sigurno vidjela trudnoća. za test možda malo rano ali za betu nikako...Možda ćeš trebati napraviti i neke dodatne pretrage uz hormone

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobrodošla! Beta 0,1 ne bi značila trudnoću, ali mene isto bune ti pozitivni testovi (osim ako ih nisi slučajno dulje držala nego što je predviđeno u uputama, tada, navodno, znaju potamni)? Progesteron ti je dobar. Zašto ne pada - možda ti je ovaj mjesec ovulacija bila kasnije. Koliko ti inače traju ciklusi? Progesteron na dulji ciklus treba vaditi kasnije, računa se 7 dana nakon očekivane ovulacije -znači, na ciklus od 28 dana to ti je 21 dan (14-ti dan kao ovulacija + 7), ali ako ti je dulji onda kasnije, ja sam ga na svoju ciklus od 35 dana vadila 25 dc i bio je tako oko 50. Mislim da ti se teško može predvidit kad će pad progesterona ako je došlo do neke hormonalne zbrčke, a ako je sumnja u anovulaciju onda vjerojatno nemaš super uredne cikluse? Klomifen ima smisla u neredovitim ciklusima tj. ako nije svaki ovulatoran da se osigura ovulacija, njegova je nuspojava stanjivanje endometrija i po meni (iako se nalazi stručnih gino mišljenja drugačijih) bi davanje klomifena trebalo popratit folikulometrijama. To ti ja na temelju svog iskustva s klomoifenom (endometrij stanjen, 2x endometralni polip, jednom hiperstimulacija) pa mi je za moj slučaj preveliki rizik još se ne popratit UZV-om uz sve te nuspojave.

Moj bi ti savjet bio sljedeći - ako ti je ispod 35 i pokušavate preko godinu dana, ili ako ti je preko 35 i pokušavate 6 mjeseci, preskočite soc. ginekologe i nespecijaliste za neplodnost, nego se obratite stručnjacima koji se baš time bave, a to su ti, uZG-u, sljedeći:

Vuk Vrhovec, Sv. Duh, Petrova, Vinogradska, privatnici Poliklinika Vili i Poliklinika IVF.

Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako još nisi naletila, evo ti chart kretanja hormona kroz ciklus, uključivo progesteron:

http://www.endolabor.kbsm.hr/menstrualni_ciklus.htm

Vidi da pada neposredno pred mengu, tj. teško je skužit kad će past. Ako si pila dabroston onda ti je on, koliko kužim, u stvari on mogao utjecat na progesteron i umjetno ga dignit do normalne razine, pretpostavljam - vidi ovaj topic, u njegovom sastavu je, kao i kod utrogestana, čini se, progesteron:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...d79b122da47161

E, i mjerenje bazalne pod klomifenima, reklo mi na VV-u, nema baš puno smisla. A propos ovih simtpoma trudnoće, nakon 8 godina samoispitivanja sebe, jedino kad nisam bila trudna sam bila uvjerena da sam trudna (piškenje, pljuvačka u ustima, napetost u grudima itd.), a kad sam bila trudna, bila sam uvjerena da nisam, tako da su ti ti simptomi, barem kod mene, bili nešto za što se aspolutno ne mogu uhvatit.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imam 24 godine i ciklusi su mi 28 dana nisam na Dabrostonu.Progesteron mi je 21 dan bio 64,1nmol/l, a betu sam vadila 26 dan ciklusa.Danas 28dc kada bih trebala dobiti menstruaciju mi je progesteron 51,2nmol/l.
    Pokusavamo 4 mjeseca dosta malo ne uspiju ni svi kojima je sve u redu u tako kratkom roku

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim fa nemaš jpš razloga za brigu. Mlada si, a četiri mjeseca nisu puno.
    Možda je ciklus slučajno bio anovulatoran. Ovo sada vjerojatno nije trudnoća jer je beta nikakva, ali i mene čude pozitivni testovi.
    Probaj koji mjesec mjeriti bazalnu temperaturu da potvrdiš ovulaciju, ili idi na folikulometriju, a ja na tvome mjestu klomifen još ne bih uzimala. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Isto mi se čini da nemaš nekog razloga za brigu zasad, parovima di je žena u dobnoj skupini ispod 35 se preporuča da se jave liječniku tek nakon godinu dana nezanošenja. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, možda bih imala više kolegica na podforumu Prije začeća, mi smo ovdje već teža artiljerija pa te možda nehotice i iz brzine uspaničimo i poguramo di ne treba panike i guranja na tako mlade godine i nezanošenje od tek 4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala vam puno.Ma ja isto mislim da sam mlada i da ima vremena ali izludili su me ti ginekolozi koji rade paniku zbog jednog anovulatornog ciklusa naravno da moze biti da stvarno nesto sa mnom nije u redu,ali mislim da treba pustiti vrijeme da pokaze.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A mjerila sam bazalnu,pratila sluz,koristila lh trakice i vadila progesteron 21dc i po svim ovim faktorima imam ovulaciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj simbi prvotno napisa
    A mjerila sam bazalnu,pratila sluz,koristila lh trakice i vadila progesteron 21dc i po svim ovim faktorima imam ovulaciju.
    Simbi, ima raznih faktora za nezatrudnjivanje, a da su nevezani s ovulacijom - začepljeni jajovodi, spermiogram. Nekako mi se čini da je ipak prerano u vašem slučaju kretat u sve te pretrage.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure ja sam upravo napravila dva testa Clear Blue i Prima stick i oba pozitivna,sad mi nije jasno kako mi je beta bila negativna prije dva dana u laboratoriju

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Znaci peti pozitivan test,jel moguce da ih pet pogrijesi i samo da napomenem sve crte tj na Clear blue plus jako vidljivi i to s popodnevnom mokracom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na to ti nemam drugo reći nego opet napraviti betu. Nisi primala nikakve injekcije bHCG-a, jel' da? Sretno!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

simbi svaka ti čast . Imala si već puno dobrih saznanja i normalno je da si posumnjala u potrebu uzimanja klomifena. Meni se čini da je jako prerano na temelju tog jednog anovulatornog ciklusa odmah krenuti s klomifenima. Vjerojatno ti ni MPO stručnjaci to ne bi preporučili. Naravno da su ti cure već sve rekle, ina33, Vali...mogu ih samo potpisati...
    A pozitivni testovi...radi se o LH testovima zar ne?
    Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne nego dosad sam napravila 5 testova za trudnocu i svi su pozitivni.Zadnja dva pozitivna napravila prije 10min,a beta mi prije dva dana bila negativna.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ne nisam primala nikakve injekcije

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pojma nemam - betu, pa kod ginića.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sad je to već pet pozitivnih testova. Ponovi sutra betu, možda je neka greška u laboratoriju ili su ti izdali tuđi nalaz. Držim fige!

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Simbi, ponovno izvadi ß. Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala vam svima,a nista idem sutra opet u lab a danas mi je tek 13dpo amo rec da je to 4tjedan trudnoce mislim da mi gin ne moze nista viditi jos,jesam li u pravu

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nikakve injekcije nisam primala

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne nego dosad sam napravila 5 testova za trudnocu i svi su pozitivni.Zadnja dva pozitivna napravila prije 10min,a beta mi prije dva dana bila negativna.
    Dakle :? :? . Na ovom sam forumu dvije i pola godine i kroz to vrijeme zapazila sam jednu curu kojoj je beta bila nula, testovi pozitivni i ona trudna.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ajde bar znamo da i to postoji pa sam mozda i ja srece da sam medju rijetkima.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajde bar znamo da i to postoji pa sam mozda i ja srece da sam medju rijetkima.
    ma 5 testova !!!
    beta je bila od nekog drugog, a tvoja je visoka
    sretno sutra, pusa

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Navi hvala ti nadam se i ja da je tako ipak je to 5 testova...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ako jos neka ima sta pametno za reci bilo dobro ili lose svaki savjet mi je drago cuti,jer do sutra mi se cini prava vjecnost

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni se je desila (i to ne jedanput, a zivim u SAD-u) greska u laboratoriju... pet testova za trudnocu ne laze, bar ja mislim. Ili je nesto fakat cudno s tvojim hormonima. Ja bi rekla da je puno vjerojatnija greska u labu.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

5 testova pozitivno??
    Ne bi htjela da ureknem ali ne poznajem nikoga kome je test krivo pokazao

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Samo ću ti zaželiti sreću, a mislim da uistinu nije velika vjerojatnost da 5 testova griješi!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ne znam uopce bili isla vaditi betu opet nego jednostavno iduci tjedan u ginekologa...svakako hvala svima na lijepim zeljama nadam se da ce se ostvariti

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Trudnoću

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

simbi čekamo dobre vijesti mislim da pet testova nikako ne može fulati

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sretno, simbi! Nadamo se da je bila greška u labosu i da će današnja beta to pokazati!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

simbi, nadam se da si se odlučila na vađenje bete~~~~~~i

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nestrpljivo čekamo betu i nadamo se da će biti velikaaaa

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Betu sam vadila hvala vam svima na potpori!!! Nalazi su za sat dva ali trenutno mi se to cini prava vjecnost.Vjerujem testovima ali me svakako strah

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

simbi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za pozitivnu i veliku ß sretno.
    Čekamo te !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

----------------------------------
    ja 83 endo,pcos(op.endo./07.)
    mm 82 sve ok
    1.IVFstim VV -bingo
    -čekamo blizančeke
    - term. 25.02.2010.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Beta opet 0,1 stvarno ne razumijem,tako sam razocarana ne znam sta da mislim pa 5 pozitivnih testova simptomi,a beta

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

:?
    Žao mi je

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni to nije jasno , najbolje da odeš kod ginekologa.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude dobro.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Beta opet 0,1 stvarno ne razumijem,tako sam razocarana ne znam sta da mislim pa 5 pozitivnih testova simptomi,a beta
    Simbi, sori na pitanjima, ali sad ću te malo ispreskakati jer za takav slučaj nisam čula. Di si vadila betu, jel' u Breyeru, koje su ref. vrijednosti? Nakon koliko si gledala pozitivne rezultate - to treba provjerit nakon par minuta po uputama. Jesi sigurna da si radila test na trudnoću, a ne LH test - tipa ovaj Ovugnost di se detektira ovulacija? Naime, ili je zez u tumačenju testova za trudnoću ili je zez u tumačenjima rezultata bete ili je lab 2x zeznuo (ali ako je neki renomirani sumnjam), četvrto ne mogu sad smislit.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Radila sam bas testove na trudnoću kupljene u ljekarni ne LH trakice inace ih koristim pa znam razliku rezultati su se pojavili odma procitala sam upute.Krv sam vadila u dva razlicita laboratorija u st u analize i cita sumnjam da su oba falila

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Referentne vrijednosti su >1 trudnoća

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sad nesto kontam, da nije kod tebe u pitanju kakva metabolicka specificnost - da ti se beta izlucuje u urinu, ali ne i u krvi? :shock:

u svakom slucaju, prazan test u ruke, uraditi ga kod ginekologa pa na uzv. drzim fige za potvrdu cuda!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mene ovo zanima jer jedino mi to pada napamet ako slucajno znate.Dali se beta pojavljuje prvo u urinu pa onda u krvi,tj koliko joj treba da dodje u krv jer citala sam na nekim stranim stranicama kako sam sve pretrazila da se curama dogadjalo da im test pokaze vec 11dpo a beta negativna do npr 14 dpo

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma ovo ja vrtim sve opcije sok je prosao ali drzi me sada znatizelja pa pokusavam doci do nekog zakljucka

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Radila sam bas testove na trudnoću kupljene u ljekarni ne LH trakice inace ih koristim pa znam razliku rezultati su se pojavili odma procitala sam upute.Krv sam vadila u dva razlicita laboratorija u st u analize i cita sumnjam da su oba falila
    Bila sam u oba laba, i Analiza i Cito, ne bi falili. Radila si OK testove. Tvoj slučaj me stvarno ostavlja u čudu i jedino ti mogu savjetovati da odeš, npr., kod nekoga u CITO-a na konzultacije. Još ću malo proguglati postoji li slučaj izlučivanja bete u urinu, ne i u krvi. Sretno, nadam se da je trudnoća .

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •