Dobrodošla! Beta 0,1 ne bi značila trudnoću, ali mene isto bune ti pozitivni testovi (osim ako ih nisi slučajno dulje držala nego što je predviđeno u uputama, tada, navodno, znaju potamni)? Progesteron ti je dobar. Zašto ne pada - možda ti je ovaj mjesec ovulacija bila kasnije. Koliko ti inače traju ciklusi? Progesteron na dulji ciklus treba vaditi kasnije, računa se 7 dana nakon očekivane ovulacije -znači, na ciklus od 28 dana to ti je 21 dan (14-ti dan kao ovulacija + 7), ali ako ti je dulji onda kasnije, ja sam ga na svoju ciklus od 35 dana vadila 25 dc i bio je tako oko 50. Mislim da ti se teško može predvidit kad će pad progesterona ako je došlo do neke hormonalne zbrčke, a ako je sumnja u anovulaciju onda vjerojatno nemaš super uredne cikluse? Klomifen ima smisla u neredovitim ciklusima tj. ako nije svaki ovulatoran da se osigura ovulacija, njegova je nuspojava stanjivanje endometrija i po meni (iako se nalazi stručnih gino mišljenja drugačijih) bi davanje klomifena trebalo popratit folikulometrijama. To ti ja na temelju svog iskustva s klomoifenom (endometrij stanjen, 2x endometralni polip, jednom hiperstimulacija) pa mi je za moj slučaj preveliki rizik još se ne popratit UZV-om uz sve te nuspojave.

Moj bi ti savjet bio sljedeći - ako ti je ispod 35 i pokušavate preko godinu dana, ili ako ti je preko 35 i pokušavate 6 mjeseci, preskočite soc. ginekologe i nespecijaliste za neplodnost, nego se obratite stručnjacima koji se baš time bave, a to su ti, uZG-u, sljedeći:

Vuk Vrhovec, Sv. Duh, Petrova, Vinogradska, privatnici Poliklinika Vili i Poliklinika IVF.

Sretno!