Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Boja novorodjene bebe

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Boja novorodjene bebe

Lijep pozdrav svima.
    Htjela bih vas pitati kakve boje je bila vasa bebica kad ste je rodile. I znate li ima li to utjecaja na sve ono sto dolazi poslije (rast i razvoj)?
    Moj Miki je bio potpuno ljubicast i nitko tome nije pridavao pozornost.
    S bebom je kao bilo sve ok, ali u periodu kad je trebao poceti samostalno sjediti, trebale su nam tu i tamo vjezbe. Navodno blaga hipotonija trupa.
    Bilo je kasno za uzv mozga.
    Ne moram vam govoriti da ga pratim i promatram pod povecalom jer sam sludjena time jel sve ok u njegovoj glavici.
    Nisam opustena i ne uzivam u svom majcinstvu kako bi to trebalo biti.
    Stalno imam potrebu preispitivati svaki njegov mig.
    Znam da je glupo, ali ne mogu si pomoci.
    E sad, muz me zove da je danas procitao neki clanak o tuzbi protiv lijecnika iz Vionogradske (gdje sam i ja rodila) i gdje se spominje, medju ostalim, da je bebica bila ljubicasta. Ostala bez kisika.
    Bojim se da je mozda isto bilo i mom Mikiju.
    Znam da je ovo pitanje preopcenito , ali treba mi nesto za smirenje.
    Hvala vam puuuuuuno

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moji su oboje bili ljubicasti, mislim da je to normalna boja bebe prvih par trenutaka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hi, draga!

Evo, probat ću te utješiti. Nemoj puno brinuti.... Zamisli kako bi mi izgledali da nas provuku kroz rupu promjera naše lubanje/ramena? (Malo se zezam, ali ima tu istine...)

Moja su djeca već velika pa se ne sjećam detalja, ali da - bili su ljubičasti kad su se rodili... Veća je frka ako je dijete bijelo i mlohavo, TO znači da ne diše dulje vrijeme. Pogledaj si u otpusnom pismu kakav je apgar rezultat - to je ocjena stanja djeteta. Mislim da ta boja nema nikakvu negativnu konotaciju ako je dijete uskoro prodisalo i počelo plakati...

Evo još malo s interneta:

To je ocjena kojom se na ljestvici od 1- 10 ocjenjuje svako novorođenče prve i pete minute nakon rođenja

Na ocjenu utječe 5 faktora: broj otkucaja srca u minuti, disanje, mišićni tonus, refleksi na podražaj i boja kože. Najveća pojedinačna ocjena je 1 ili 2, a najmanja 0. Najčešća je ocjena 10/10, što znači da je beba i 1. i 5. minute ocijenjena s 10, no 8 i 9 također su dobre ocjene.

Ocjenu 4, 5, 6, 7, imaju novorođenčad s manjkom kisika pri porodu, a 0, 1, 2 i 3 ima ozbiljno ugrožena novorođenčad. U tim je slučajevima i pH vrijednost djetetove krvi snižena, pa je potrebno hitno oživljavanje i liječenje.
    I sretno, vjerujem da je sve u redu!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Patliđan!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko je bio ljubičast, a Iva je bila više onako crvena, tj. ružičasta ali ona je rođena na carski...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ljubičasta. Zbog boje smo dobili 9 na Apgaru. Inače savršeno normalna, zdrava beba.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Re: Boja novorodjene bebe

Citiraj pingo prvotno napisa
    S bebom je kao bilo sve ok, ali u periodu kad je trebao poceti samostalno sjediti, trebale su nam tu i tamo vjezbe. Navodno blaga hipotonija trupa.
    ovo mi bas nije jasno - uzv mozga se moze napraviti dok god fontanela nije skroz srasla (moj L. ima 19mj i jos ima malu rupicu, tako da bi mu se i sad, da je potrebno, mogao napraviti uzv mozga).

ugl. boja nije presudna, Lovro je bio ljubicast/plav (al se nagutao mekonija pa mu je i APGAR bio 7/9), a Lorena je bila sva prekrivena verniksom, tako da joj se boja koze bas i nije vidjela . samo znam da su joj rukice i nogice bile plave.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I moja je bila ljubicasta-mislim da je to normalno!

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i moj je bio ljubičast, a apgar je bio 10/10

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A valjda je bitno jel patliđan ljubičast ili štrumf-gone-bad-ljubičast, štajaznam Bitno je da je beba poslije ok i da joj nije ništa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I moj je bio ljubičast, ali je imao i pupčanu vrpcu oko vrata.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i moj je bio ljubičast i krmljio je i nije mi izgledao baš najbolje. pitala sam ih, a oni su svi imali ovaj rad
    dok nije došla pedijatrica i digla dreku zbog toga što je bilo očito da dijete nema dovoljno kisika. bio je dva dana pod kisikom, uzv mozga mu nije bio dobar.
    a apgar je bio čista 10-ka, hahaha.
    kad smo bili na kontroli stanojević mi je rekao da prvi apgar koji daju ginekolozi nije relevantan, jer im često promakne koji detaljčić.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Boja novorodjene bebe

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    Citiraj pingo prvotno napisa
    ovo mi bas nije jasno - uzv mozga se moze napraviti dok god fontanela nije skroz srasla (moj L. ima 19mj i jos ima malu rupicu, tako da bi mu se i sad, da je potrebno, mogao napraviti uzv mozga).

ugl. boja nije presudna, Lovro je bio ljubicast/plav (al se nagutao mekonija pa mu je i APGAR bio 7/9), a Lorena je bila sva prekrivena verniksom, tako da joj se boja koze bas i nije vidjela . samo znam da su joj rukice i nogice bile plave.
    I moj je imao 7/9.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    A valjda je bitno jel patliđan ljubičast ili štrumf-gone-bad-ljubičast, štajaznam Bitno je da je beba poslije ok i da joj nije ništa.
    xxx

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kćer, rođena nakon teškog i dugotrajnog poroda - velika oteklina na glavi i skoro siva, apgar 9/10.
    Sin rođen u ne-traumatičnom porodu, imao je lijepe crvene obraščiće, Apgar odmah 10/10.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na odgovorima.
    Apgar bio 9/10.
    Na moje pitanje pedijatrici u rodilištu- zašto, nije htjela dati odgovor, a na moje sugestivno potitanje:"je li mozda zbog umjetnickog dojma,(misleci na boju)", blesasto se smjeskala i kao kimnula glavom.
    Ne znam cemu ta tajnovitost.
    Glede fontanele, bila je zatvorena i ne mogasmo na uzv.
    Katkad me hvataju paranoje od svega, pa analiziram, ali danas sam hvala Bogu skulirana i promatram svog smjeska kako plese i trudi se samostalno karacati.
    Veliki pozdrav svima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koračati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •