Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Doktor u kuci

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Doktor u kuci

Prepisujem članak iz časopisa Doktor u kući, broj 90, srpanj 2005.
    Dežurna ordinacija, pitanja i ogovori, Ortopedija

Kakva sjedalica za bebu
    Pitanje:Zanima me jesu li za razvoj kralježnice štetna male sjedalice za automobil (od 0 do 6 mjeseci) koje se prodaju na tržištu? Zdravka K.,Đakovo

Odgovor: Male sjedalice za automobil (za bebe od 0 do 6 mjeseci)pogodne su za nošenje i vožnju malih beba. Dokazano je da takve sjedalice ne pogoduju nastanku bilo kakvih oštećenja i deformacija kralježnice. Auto sjedalice i nosiljke za male bebe napravljene su tako da djelomično oponašaju položaj bebe u maternici. Roditelji su često zabrinuti jer im se čini da su im djeca "skvrčena" u takvim sjedalicama, međutim takav položaj je prirodan i ne može uzrokovati nikakva oštećenja lokomotornog sustava. U većini zemalja EU vožnja djeteta u auto sjedalicama i zakonski je regulirana, te je to jedini ispravan i dozvoljen način prijevoza djece u automobilu. Dr. Saša Tiefenbach, ortoped Zagreb

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podižem

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super.
    nego zasto ova manija podizanja?
    podizat se trebaju samo jaako stari topici, oni koji su u nedodjiji vec dva tri dana i vise pa ce biti vidljivi nakon refreshanja ali nece ljudima biti na listi nepogledanih postova od zadnjeg puta.
    ovi koje tek napisete ne treba podizati, dovoljno je pogledat ih u svom profilu i eto ga.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

0 do 6 mjeseci :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pretpostavljam da je mama formulirala pitanje tako zbog sjedanja a doktor samo odgovorio u njenom kontekstu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma reagirala sam zato što mi se čini da ima ljudi koji stavljaju djecu u autosjedalice 9-18kg čim dijete počne sjediti - čak ne ni samostalno sjediti.
    A 6 mjeseci je kao nekakva granica kada bi dijete smjelo sjediti pa se bojim da ljudi i ne čitaju uputstva nego se samo oslanjaju na taj faktor :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja mislim da je to 0-6 zbog pitanja kojeg je mama postavila ali isto vidim kako bi se odgovor mogao i krivo protumaciti :/

Al super da je napisao to kaj je napisao - nadam se da ce svi citatelji koji nisu koristili sjedalicu za novorodence zbog njenog nagiba ipak biti ovim odgovorom uvjereni u suprotno.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    super.
    nego zasto ova manija podizanja?
    podizat se trebaju samo jaako stari topici, oni koji su u nedodjiji vec dva tri dana i vise pa ce biti vidljivi nakon refreshanja ali nece ljudima biti na listi nepogledanih postova od zadnjeg puta.
    ovi koje tek napisete ne treba podizati, dovoljno je pogledat ih u svom profilu i eto ga.
    al ivka, cesto tek otvoreni topici nisu vidljivi niti onima koji ga nisu otvorili, dok se ne stavi prvi odgovor na topik. Recimo, to se danas desilo s onim topikom od bebek. Ja ga nisam vidjela dok me ona nije pitala da di je i ja ga isla trazit u njenom profilu (pa ga podigla).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, to upravo i kazem.
    starije topike ima smisla podizati, ali za topik kojeg tek napises dobvoljno ga je refreshati i izadje iz nedodjije.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako mislis, refreshati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podjes negdje na svoj profil i nepogledane postove i kliknes na njega, probaj

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Je, je istina je, samo se pogleda u svom profilu i ne treba ništa pisati odmah se vidi. Ivarica :D !
    He, to me naučila Minnie !

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, ali ni drugi ne vide osim ako odu u tvoj profil. A zakaj bi isli u tvoj profil?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad staviš novi topic, ti odeš u svoj profil i klikneš na njega te na taj način ga činiš vidljivim.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a-ha. kuzim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da netko promijeni ime topica u Doktor na forumu?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •