Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: beba 3,5 mj dobila 50g u tjedan dana-podrška pls

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno beba 3,5 mj dobila 50g u tjedan dana-podrška pls

najprije da kažem da smo si sami krivi jer smo upali u klopku tjednog vaganja.
    odvikavam bebu od šeširića i počela je kraće sisati kada doji bez njih i imala sam dojam da ne doji dovoljno (iako su pelene bile ok) pa smo otišli provjeriti s pedicom.
    (da ironija bude veća još sam na rodinoj grupi za podršku dojenja koji sam ja idiot!)

uglavnom, prošli tjedan je dobila 100g, a ovaj 50g. naravno da nam nisu mjerili visinu (nisam se sjetila tražiti), pa smo mi upravo sami doma i izgleda da je narasla u ta dva tjedna bar 2,5, MM kaže 3cm.
    trebamo dati urin na analizu.

dojim ju na zahtjev, po danu je skoro stalno na cici (ima skoro 7kg), imamo 3 noćna podoja, čujem ju da guta, pelene ok, ona vesela. ne koristimo dudu, sav nagon za sisanjem zadovoljava na cici.

je li se koja našla u takvoj situaciji, što ste napravile?

ja sam se dobrano isplakala, jer ona je fakat stalno na cici, još MM me cijelo vrijeme zeza i kaže da ona doji na moj zahtjev koliko joj ja nudim.

može malo podrške

(hvala mamiti na njenoj )

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sa manje od 4mj ima skoro 7kg? i ti se brines? ajme, evo, saljem ti puno podrske, i nemoj je vise vagati, do sljedece kontrole jer vage nikad ne vazu tocno. mi imamo vagu doma (onu pravu djecju, dali preko 800kn za nju), jer smo s Lovrom imali malih problema pa sam ga vagala prije i posljie svakog hranjenja (prvih mjesec dana). i par puta mi se znalo dogoditi da bi imao vise kila prije hranjenja, nego poslije :? isto sam brdo suza isplakala, al treba shvatiti da zivciranje i plakanje samo moze lose utjecati. dakle, opusti se i uzivaj u svojoj maloj/velikoj bebi.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    sa manje od 4mj ima skoro 7kg? i ti se brines?
    ne bi se brinula da nije kod pedi spomenuto uvođenje adaptiranog što nikako ne želim.
    ja sam uvjerena da imam dosta mlijeka, da je moje mlijeko dobro i da moje dijete uspješno doji. ali mi ipak u ovoj situaciji treba vaša podrška.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    ja sam uvjerena da imam dosta mlijeka, da je moje mlijeko dobro i da moje dijete uspješno doji.
    ovo je najbitnije. a na forumu si mogla procitati dosta o stvarima koje pedijatri preporucuju (od uvodjenja AD, davanje zeljeza bez krvne slike...), a neke bas i ne drze vodu. moje osobno misljenje je da ovaj savjet ped zanemaris, dok god je dijete zivahno, veselo, ima dosta pokakanih i popiskinih pelena, kakica je dobre boje...i sve ono sto vec sigurno i sama znas dobra si mama, svjesna si toga sto je bitno za tvoje dijete. znam da nije lako cuti od ped. da trebas davati AD, ali gledaj svoje dijete i sama procijeni je li to zaista potrebno.

puno tebi i bebici!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam bila u identičnoj situaciji, s oboje. oni stalno na cici, u tjedan dana dobili 50g.
    pedijatrica je rekla da je to tako normalno, da se ništa ne brinem, da nastavimo s dojenjem i da dođem na kontrolno vaganje za deset dana.
    sve sam savjete poslušala, osim onog da se ne brinem, naravno.
    u slijedećih deset dana dobili normalno, iako i jedan i drugi su 7kg imali kad su već dobrano prešli 6 mjeseci.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moja malena je prvi mjesec dobila kilu i pol, drugi nesto manje od kile, a s cetiri 370 grama. To vaganje nije bilo kod pedijatrice nego kod patronazne, ali je patronazna rekla da bi mi pedica digurno predlozila polako uvodjenje dohrane (zbog cega nisam htjela ici kod nje, niti sam htjela da patronazna ode, nadala sam se samo da nece cinkati ). Kad sam dosla doma, odmah na forum traziti slicne slucajeve... nasla sam i tjesila sam se. (Naravno da je malena zadovoljavala kriterije prljavih pelena i zadovoljstva, samo vagine kriterije malo slabije...). Pocela sam malo vise paziti da unutar 2-3 sata jede istu cicu (nocu zapisivala kada je jela i pored toga L ili D pa kao provjeravala koliko je sati i iz koje je jela, ujutro kad sam to vidjela... sve zapisano na istom mjestu, samo jedna mrljetina ).

Uglavnom, na sljedecoj kontroli, pedica nije gledala koliko je dobila nego samo da njena tadasnja tezina odgovara krivulji i bila je zadovoljna (ja nisam spominjala onu krizicu jer sam sigurna da bi mi komentirala kako sam imala malo mlijeka... )

Saljem ti brdo pozitivne energije sa svog suncanog otoka! Uzivajte, a kilice ce doci!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ja zbilja mislim da nemate problem!
    7 kila, 3 noćna podoja, piški, vesela je - što bi još?
    Vjerojatno će sada i dobivati sve manje, što je nomalno, a ovo vaganje je možda malo i odstupilo od pravog stanja.

Stvarno ne vjerujem da je potrebno ad - pa ima već 3 mjeseca, uredno siše, malo je češće stavljaj na istu dojku... pa mislim da je i tebi to jasno. Ne živciraj se.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja isto mislim da nemate problem

samo polako, kao i do sada

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

1. Nitko ne jede svaki dan isto. Organizam nam govori što nam treba i koliko.
    2. Doslovno mi je zlo od određivanja koliko je dovoljno i izjava tipa "nemate mlijeka" "nije dobro" i sl. VIČEEEM

3. Emili je došla doma sa 2,5 kg. Bila je presitna i sama kost i koža.
    Dođe patronažna i sva se usplahiri i brine i počne širiti nervozu. Da bi ju ona svaki dan vagala, da ovo, da ono. Onda sam rekla MM da ja to ne mogu slušati i da ne želim da dođe više. I rekla sam to gospođi na telefon i išli smo na prvu kontrolu.
    Tamo je predijatrica inzistirala da se napravi krvna slika i urin - uopće neću ulazit u to kako je to vađenje izgledalo - jer da kao dobila je samo 300 grama u mjesec dana. A komentari od laboranata - pa zašto joj treba vaditi krv, sigurno nemate dobro mlijeko. AAAAAAAAAAAAA

Krvna slika je bila savršena i sve je bilo ok. Nitko više nije spominjao ništa u vezi dojenja.
    Moje mišljenje je da je patronažna kontaktirala pedijatricu i od tuda halabuka.
    Nitko nije pomislio da je Ema možda i izgubila još grama od vaganja iz rodilišta, jer je došla doma nakon samo 2 dana.

Ja sam slijedila istinkt, dojila sam ju isključivo prvih 6, mjeseci, polagano po preporuci uvela voće, povrće.

Nikakvih alergija, dojimo još uvijek. Jede voće i povrće, meso izrazito rijetko i tada 1 žlićicu.

Ima 12 kg, sada sa 22 mjeseca, super je spretna, pametna.

I htjela bi preporučiti ljudima da se oboružaju informacijama, znanjem i slušaju svoju intuiciju i nedaju se voditi od kvazi stručnjaka (btw. moja dr. opće prakse je rekla da nije pametno da ojim tako dugo "jer to su hormoni" :shock: Kaj je bolje da joj dam kravine hormone, koji su puni antibiotika, gmo hrane i kojekakvih aditiva?

Mogu si samo mislit kaj bi bilo da velim da ne jede meso?!

Enough said.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Draga, opusti se, bebica ti je zbilja velika, otprilike kao naša sa 4,5 mjeseca tako da, vrućine su, plus bebice su non stop aktivne, kako očekivati da će non stop dobivati na težini? Kako i sama kažeš, bezvezne zamke tjednih vaganja...
    Mislim da bebe nešto izgube i kroz znojenje, a i kako sama kažeš, sad više rastu u visinu, nego u težinu

A ono za adaptirano - kroz jedno uho unutra i kroz drugo van nitko te ne može prisiliti da bebi daješ adaptirano, ako je zadovoljna i ako dojite bez problema, majka uvijek zna najbolje

Kako sam ti već rekla, moja curica štrajka ali i dalje je bucmasta. Prije sam se zabrinjavala u vezi toga, ali sad više ne, naviknula sam da cica po par minuta tokom dana, a ako je kroz san onda nešto duže 10-15 minuta i to ukupno nekih 8 puta dnevno u prosjeku, nekad više, ali strašno je narasla i uopće nam vaganje ne pada na pamet
    Nakon mora ćemo ići na cijepljenje (s 2 tjedna zakašnjenja) i pregled, pa ćemo čuti koliko je narasla i koliko je teška.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Samo da javim da smo ok. Hvala vam svima na podršci.

Pedica je tražila analizu urina. Urin je naravno u redu! U petak idemo do dr.Stanojevića u laktacijsku.

Pisala sam dnevnik podoja. Ima li koja dobra duša koja bi to voljela prokomentirati da joj postam?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •