-
Pomoc-Hoce samo voce!
Pozdrav svim mamama i bebironcicima.Moj Luka za 2 dana puni 6 meseci i poceli smo sa dohranom pre nepunih mesec dana samo iz tog razloga sto ja nemam dovoljno mleka,a on odbija sve moguce formule;probali (kršitelj koda),(kršitelj koda),*** i nece pa nece;ni da cuje.Cak sam mu i kravlje ponudila,cisto da probam dal bi to prihvatio al nema sanse.Prosto da izludim,onda sam malo krenula sa dohranom;sargarepa,muskatna tikva,jabuka,kruska,banana,breskva.Ovo sto sam nabrojala ide dobro,al svako drugo povrce on odbija.Danas sam mu ponudila rizu sa mrkvom i supicom i samo pljuje.Kod njega prolazi samo voce.Juce mu dala Hipovu mlecnu kasicu sa breskvom i bananom i jedva je malo pojeo kad je sve povratio i pojavile mu se 2-3 crvene tackice oko usta.Da to ne znaci alergiju?Nisam pametna a nemam koga da pitam za savet,jer pedijatar kod koga ja idem nema nikakve ideje.Inace u prva 3 meseca je dobijao po kg,a zadnja dva sve nesto jadno,jedva 300gr.Molim vas pomagajte.
-
Re: Pomoc-Hoce samo voce!
Nemam iskustva sa takvim nečim, ali nebi bila zadovoljna sa mišljenjem jednog liječnika. Ipak je to ozbiljna stvar kada tako malo napreduje. Konzultiraj još nekog liječnika što prije.
puno uspjeha
-
-
Kad smo se vratili s mora meni je mlijeko malo zatajilo.Počela sam piti jako puno vode,jesti stalno po malo.Malca sam češće stavila na prsa i mlijeko sad ponovno šprica.Čak sam znala dok on jednu papa na drugu prislonit izdajalicu i izdajat tu drugu ciku.Malo nezgodno za izvest no pomaže.Ako zbilja želiš nastavit dojit probaj,zbilja pomaže.Trebalo je svega dva tri dana da se pokrene..Držim fige,pusa!
Javi nam rezultat!!!!
-
Općenito je bolje dohranu početi s povrćem, nastaviti sa žitaricama i tek na kraju uvoditi voće (ma koliko nas šopali sa savjetima da u 4. mjesecu MORAMO uvesti voćni sok)
Razlog je vrlo jednostavan: povrće i žitarice (prvo riža) je lakše probavljivo od voća, a i kad jednom služe okus "slatkog" voća, teže će prihvatiti "bljutavo" povrće.
Ovo je savjet kojeg sam se i sama držala, a sve o zdravoj dohrani pronašla sam u knjizi J.Pejić "Zdrava hrana za bebe i djecu".
-
u našem slučaju, andrejčeku su u početku najbolje pasle bljutave rižine pahuljice. pa palenta, pa tek onda voće i povrće. nije se "navukao" na slatko i sve voli, ali su mu u početku jaki okusi bili previše čudni. sad se pitam kako se toga nisam unaprijed sjetila (prvo smo mu dali (kršitelj koda)ovu mrkvu i bila mu je grozna, genijalci...
)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma