Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Sjedalica-postolje do 12.godine?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Sjedalica-postolje do 12.godine?

Naime,danas sam imala neku diskusiju o sjedalicama u autu,vezanju i dr. i došla do čl.163 Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje piše da djeca do 12.godine moraju biti na posebnom postolju?!
    Mislim,moja L s 10 godine ima 160 cm i kaj nije dosta zavezati se?
    Molim vas prosvijetlite me,jel zbilja imate postolja i za tako veliku djecu u autu?

Članak 163.

(4) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete mlađe od 5 godina samo na stražnjim sjedalima i to u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, koja je za vozilo pričvršćena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu.
    (5) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete starije od 5, a mlađe od 12 godina samo na stražnjim sjedalima, a dijete mora sjediti na posebnom postolju prilagođenom njegovoj visini tako da se može vezati sigurnosnim pojasom na tri točke vezivanja. Ako se dijete veže sigurnosnim pojasom na dvije točke vezivanja nije potrebno koristiti posebno postolje za sjedenje.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mom Josipu pojas dođe kao i meni (točke vezivanja - rame, kukovi), postolje mu je premalo i krajnje neudobno. 134 cm je visok.

Više ne koristi

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lavica, nema takvih postolja.

ja ti nemrem reci da krsis zakon, al cinjenica je da ne postoje pomocna postolja za djecu visu od 150 cm.

mozda da posaljes upit na mup?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •