Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Održavanje bicikla

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Održavanje bicikla

Zadnjih mjeseci bicikl mi je puno u opticaju, najmanje dva-tri dana u tjednu vozim preko grada, po zg prometu pa mi je važno da me ne izda, tim više jer vozim i Nolu.
    Bike nije servisiran nego na nultom servisu, pa me zanima znate li (ili vaši mm) neki pouzdani i neskupu servis gdje bi mi mogli bicikl malo pogledati. Preferiram zapadni dio grada, ali može i širi centar.
    Slobodno podijelite i savjete za samostalno održavanje bicikla, sigurno ima stvari koje sama mogu odraditi.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mi smo mamin vozili na 0 servis negdje na remizu
    nemampojma koja ulica
    možda ima još negdje papire od njega pa ću pogledati
    ukoliko nađem javim ti sutra

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Majo dođu u Zelenu akciju, Frankopanska 1, u utorak je otvorenje servisa za bicikle i u utorak će naši dečki od 06 pa do 21 sat popravljati i servisirati bicikle. Inače će to biti svake srijede od 17-20 sati. I da bitno je reći da je besplatno...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

yess!!
    Idući utorak?
    Taman mi paše
    :D :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    yess!!
    Idući utorak?
    Taman mi paše
    :D :D
    Da idući utorak od 06 pa do 21 ili nakon toga, barem za početak, svake srijede od 17-20 sati

javi mi se pa dobiješ i (ak sam tamo)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

yayo, kako dobra info, svaka čast :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ispravak...servis ne počinje s radom u utorak nego u četvrtak..sad mi je kolega javio da zbog bike-tura odgađaju....

Evo koga zanimaju detalji

Otvorenje "Biciklopopravljaone" Zelene akcije.

Pozivamo vas na otvaranje "Biciklopopravljaone" – komunalne biciklističke radionice Zelene akcije. U "Biciklopopravljaoni" će svi građani, uz pomoć dežurnih volontera, moći, besplatno, sami popraviti svoj bicikl.

Svečanost otvaranja održat će se u četvrtak, 27. kolovoza, od 18:00 do 21:00, u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1. Dođite i iskoristite priliku da uz pomoć naših aktivista riješite probleme koji muče vaš bicikl!

Uz mogućnost da popravite svoj bicikl, moći ćete pogledati izložbu fotografija koju su povodom prošlogodišnjeg Dana bez automobila osmislili članovi Udruge mladih muzeologa Kontraakcija. U 19:00 održat će se i projekcija filmova koji se bave biciklizmom i urbanim planiranjem usklađenim s potrebama ljudi i okoliša:

- Cycling Friendly Cities (Nizozemska, 2004. – 16 min.). Autor scenarija je Enrique Pennalosa, bivši gradonačelnik Bogote, najzaslužniji za radikalnu reformu prometnog sustava tog južnoameričkog velegrada koja je pokazala da rješenje gorućih prometnih problema leži u osnaživanju javnog prijevoza, biciklizma i pješačenja, a ne u gradnji novih cesta i podzemnih garaža. Film se bavi primjerima triju gradova s naročito dobrom biciklističkom infrastrukturom – Amsterdama, Kopenhagena i Bogote. (Produkcija: Interface for Cycling Initiatives, Nizozemska)
    - Bus Rapid Transit: Bogotá (SAD, 2008 - 8 min.). Dokumentarac o Brzom autobusnom prijevozu – sustavu autobusnog prijevoza fizički odijeljenom od ostatka prometa u Bogoti, Kolumbija. (Produkcija, Street films, SAD)
    - Copenhagen – City of Cyclists (SAD, 2007 - 35 min) Dokumntarac o funkcioniranju biciklističkog prometa u Kopenhagenu, Danska. (Produkcija: Abillionbikes, SAD)
    - Live Bicycle (Italija, 2006 – 55 min.) Dokumentarac koji se bavi biciklizmom, pokretom Kritične mase te mobilnošću općenito (Produkcija: Freebase, Italija)
    - Bicycle Repair Man (3 min.) Čuveni sketch Monthy Pythona

Više o budućem radu Biciklopopravljaone možete saznati u nastavku:

ČEMU I KOME SLUŽI BICIKLOPOPRAVLJAONA?
    Svrha Biciklopopravljaone je pružiti svima zainteresiranima prostor, alate i savjete koji bi im omogućili da sami poprave svoj bicikl. Vlasnici bicikla će u Biciklopopravljoni moći pronaći neke od teže dostupnih alata, a jednom tjedno i volontera koji će im pomoći u rješavanju kvarova koje ne znaju otkloniti sami. Korištenje Biciklopopravljaone bit će besplatno za sve. Razumljivo, korisnici će morati sami kupiti sve dijelove koje na njihovom biciklu treba zamijeniti - Biciklopopravljaona pruža samo prostor, mogućnost korištenja alata i pomoć dežurnog volontera.

KOJE DANE ĆE BICIKLOPOPRAVLJAONA BITI OTVORENA?
    Biciklopopravljaona s redovitim radom počinje odmah nakon otvorenja. Prostor Biciklopopravljaone i biciklistički alati koji se tamo nalaze biti će građanima dostupni svakog radnog dan od 10:00 do 16:00. Svaku srijedu od 17:00 do 20:00 građani će u Biciklopopravljaoni moći pronaći volontera spremnog da im pomogne s problemima koje ne znaju riješiti sami.

GDJE SE NALAZI BICIKLOPOPRAVLJAONA?
    U suterenskim prostorijama Zelene akcije (tzv. Garaži), u Frankopanskoj 1, u dvorištu.

KOJE ĆE SVE USLUGE BICIKLOPOPRAVLJAONA PRUŽATI?
    U Biciklopopravljaoni možete pronaći specijalizirani biciklistički alat, a jednom tjedno dobiti i pomoć iskusnog volontera.

KOJE USLUGE BICIKLOPOPRAVLJAONA NEĆE PRUŽATI?
    Kao prvo, nećete moći samo ostaviti bicikl na popravak. Smisao Biciklopopravljaone je da sami nešto naučite o popravljanju svog bicikla. Popravke u pravilu vršite sami, pri čemu se za pomoć možete obratiti volonterima koji će dežurati jednom tjedno. Također, imajte na umu da naši volonteri, iako iskusni, ne znaju sve. Vjerojatno vam neće moći pomoći oko popravaka određenih vrsta jako modernih, jako skupih i jako egzotičnih dijelova. Barem u skorije vrijeme, neće vam moći pomoći niti kod kvarova suspenzija (amortizera) i hidrauličkih kočnica (zapravo su im najdraži stari bicikli koje ste kupili na Hreliću ili naslijedili od roditelja ). Alat Biciklopopravljaone ne može se posuđivati tj. iznositi van prostora Bicikloporavljaone. Na kraju, Biciklopopravljaonu, odnosno njene volontere, ne može se držati odgovornima ni za kakvu štetu koja bi na vama ili vašim biciklima mogla nastati uslijed korištenja savjeta/pomoći koji su vam pruženi ili uslijed primjene alata dostupnog u Biciklopopravljaoni. Možemo, međutim, garantirati da će vam svaka pomoć biti pružena s najvećom brigom za vas i vaše bicikle.

KAKO VI MOŽETE POMOĆI RADU BICIKLOPOPRAVLJAONE?
    Ukoliko posjedujete određena tehnička znanja i ukoliko se osjećate sposobnim, možete postati volonter tj. pomagati posjetiocima da poprave svoje bicikle. Uvijek su dobrodošle i donacije alata, starih bicikala i dijelova bicikla, kao i literature.

Vidimo se

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Predobro

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nema baš veze s temom, ali me zanima zna li netko od vas nešto o onom projektu iznajmljivanja bicikala po gradu, zamišljeni su punktovi gdje bi se bicikli uzeli, 1. sat je besplatan, poslije se plaća kod predaje bicikla?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    Nema baš veze s temom, ali me zanima zna li netko od vas nešto o onom projektu iznajmljivanja bicikala po gradu, zamišljeni su punktovi gdje bi se bicikli uzeli, 1. sat je besplatan, poslije se plaća kod predaje bicikla?
    To ti je projekt udruge "Bicikl", na žalost projekt je završio ali iz udruge mi kažu da se nadaju da će od početka sljedeće godine projekt biti ponovno pokrenut.
    Evo link na njihovu stranicu

http://www.bicikl.hr/hr/

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ovo je super stvar!!
    Baš se veselim ak bu to zaživjelo iduće godine, već sam mislila da su zbog "objektivnih" razloga odustali. Hvala za link!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    Hvala za link!
    I drugi put

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Vjerojatno vam neće moći pomoći oko popravaka određenih vrsta jako modernih, jako skupih i jako egzotičnih dijelova. Barem u skorije vrijeme, neće vam moći pomoći niti kod kvarova suspenzija (amortizera) i hidrauličkih kočnica (zapravo su im najdraži stari bicikli koje ste kupili na Hreliću ili naslijedili od roditelja ).
    heheheh :D taman za mene!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

yaya, aj daj link na tu vijest o biciklpopravljaoni
    na str. ZA ja nemrem nis nac
    ima samo na ekologiji, ali s datumom u srpnu http://ekologija.hr/index.php?id=166&tx_ttnews[tt_news]=1039&tx_ttnews[backPid]=14&cHash=d87e50e387

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    yaya, aj daj link na tu vijest o biciklpopravljaoni
    na str. ZA ja nemrem nis nac
    ima samo na ekologiji, ali s datumom u srpnu http://ekologija.hr/index.php?id=166&tx_ttnews[tt_news]=1039&tx_ttnews[backPid]=14&cHash=d87e50e387
    Šta još nisu stavili na web Zerlene akcije? E sad će me čuti

Linkam kad stave

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zakon! A baš moram promijeniti gume na maxi ponyju. (inače sve na biciklu radim sam, a ovako u društvu bi moglo biti zabavno)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Zakon! A baš moram promijeniti gume na maxi ponyju. (inače sve na biciklu radim sam, a ovako u društvu bi moglo biti zabavno)
    Baš mi je drago da vam se sviđa...kolega mi cvate

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jedva čekam

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni predaleko... a bas cekamo da nam stignu novi bicikli. Uopce ne znam tko ce mi ovdje obaviti nulti servis, uh.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •