Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kako vam se svidja "Bambus pusa"

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako vam se svidja "Bambus pusa"

ajde pucajte

jel (ne)spretna za kopcanje, kako vam se svidjaju velicine, sto mislite o materijalu...

tu je njihova stranica http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=308&Show=2697

imali smo dosad 3 verzije, prva je bila dok jos nismo imali bambus frotira, samo do bebine guze je bio glatki bambus materijal, a izvana pamucni frotir.
    sad imamo bambus pleteni frotir pa radimo 2 verzije - jedanu skroz od bambusa, drugu koja unutra ima pamucni frotir.
    upijaju podjednako, a ova cisto od bambusa je meksa, svilenkastija, podatnija, a ona koja ima unutra pamucni fortir je kompaktnija (iako isto jako mekana i izvana svilenkasta)

znam odmah neke nedostatke - recimo dzepic za treci druker sprijeda je premali, povecat cemo ga.
    i u prvih par pranja se cufaju koncici materijala koji su prerezani u krojenju, uz rub pelene, one petljice od frotira, ali to mislim ne mozemo promijeniti (i nije trajno)

nekima ce vjerojatno smetati sto ima poliestera u bazi pletenja (ne dolazi direktno na kozu), no taj poliester daje materijalu postojanost i cvrstocu. vecini beba ne bi trebao uopce smetati. rekli su nam u tvornici da se pleteni fortir od cistog bambusa rastegne i ostane tako.
    a za one koji vole iskljucivo prirodno, drzimo fige da nam sto prije dodje iz tvornice pleteni fortir od cistog organskog pamuka, i mijesani flis od org. pamuka i konoplje, oboje vjerojatno krajem sijecnja.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni super izgledaju.
    Da li će te nekad distribuirati i u BiH, možda preko nekog srodnog udruženja?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam jos sigurna, moramo istraziti kako to funkcionira s udrugama i izvozom

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Gledam, i jedva čekam priliku da isprobam :D

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja je sistem-bambus unutra pamuk vanjski; one tirkizne s bijelim srčekima. Kupila na Rodinoj rasprodaji u 12. mj samo jednu i sviđa mi se . Inače obožavam bambusice. Imala male Totsbotz i bumGenius. Rodina je stvarno dobra.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi imamo tek jednu Bambusicu i moram 'reći' da je stvarno nespretna za kopčanje. :/

Materijal je super! Mekan, svilenkast i super upija. Kroj je mrak! Naime, pelena je toliko mekana i nježna da nigdje ne žulja (barem ja nisam primijetila). Veličina je super za sad (dečko ima 7kg i imamo veličinu L). Drukeri šareni su također super, a džepić za taj treći druker :shock: ... tko se samo toga sjetio trebao bi to patentirati koliko je ideja dobra ! Ali nažalost (i stvarno mi je žao što je tako) uz Švedsku pusu, to je jedina pelena koju najteže pokopčamo :/ . Mislim, nije ju nemoguće zakopčati, ali od svih pelena koje imamo (sve su OS na drukere i na čičak) je kompliciranija.

Možda da je beba skroz mirna i da je možda djevojčica u pitanju , ali ja imam dečka kojem moram
    -jajčeka i pimpača najprije podignuti
    -pa onda namjestiti ušiveni uložak
    -pa stisnuti uho s jedne strane
    -pa namjestiti prednji dio pelene
    -pa pokopčati drukere na toj strani
    -dok mi se sve ono što sam namjestila potpuno razmrda na drugoj strani i onda cijeli postupak moram ponavljati :/ .

Ne znam, možda sam ja posebno nespretna pa mi je ovo malo komplicirano, ali htjela sam iznijeti svoje iskustvo. Kod ostalih pelena mi je lakše jer prednji dio pelene stisnem lagano na trbuščiću i stranice zakopčam (jednostavno kao na jednokratnima). Zanima me zašto ste se odlučili za ovakav način kopčanja? Ima li on neke druge prednosti za koje ja ne znam? :?

Bottom line, bambusica je sigurno među najmekšim pelenama koje imamo i stvarno dobro upija, ali zbog načina na koji se kopča nije nam najdraža. :/

Inače, iamo dovoljno platnenih pelena, ali ja svako malo kupim još koju, međutim Bambusicu ovakvu kakva je sada više ne bih kupila. :/ Žao mi je renata. Htjela si iskreno pa nemoj zamjerit.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imam 3 kom skroz od bambusa, i jednu koja unutra ima pamucni frotir.
    Materijal je super i da opet kupujem kupila bih od obje vrste.

Istina, u početku mi je bilo malo nespretno kopčanje, ali sam se navikla i sad nam je to najdraža pelena.

Pelena je mekana, dobro upija i bila mi je pun pogodak jer sam željela za novorođenče malu mekanu nježnu pelenicu
    OS pelene su mi djelovale ogromno za malu guzu.

Sad kopčam oko nogica na zadnji druker (7kg, 3.5 mjeseci), a u struku na predzadnji, bojim se da će ih ubrzo prerasti.
    Kad se to dogodi, sigurno kupujem još pelenica veličine 2.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kate ima 11 mjeseci i na zadnjim smo drukerima (noge i struk) veličine L. Ima li planova za XL ? Ili za proširivanje postojećeg L modela ?

Inače, pelena je za pet plus - uzela bi još komada kada bi bila sigurna da ih neće prerasti.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša bambusica se malo ocufala na rubovima.
    Drugih problema nemamo.
    Jako mekana, ovo ljeto pomogla nam je oko crvene guze. Dobio je proljev, guza se zacrvenila, plakao je jadan koliko ga je peklo, nervozan. Stavila mu bambusicu, e da ste mu vidjeli facu, blažena, zaspao je "ko mala beba" kad se probudio već je crvenilo bilo manje.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    Kate ima 11 mjeseci i na zadnjim smo drukerima (noge i struk) veličine L. Ima li planova za XL ? Ili za proširivanje postojećeg L modela ?

Inače, pelena je za pet plus - uzela bi još komada kada bi bila sigurna da ih neće prerasti.
    nemamo XL, nekako smo dobili dojam da klinci krenu u nekom trenutku samo u duljinu, manje u sirinu, pa bi im dvojka trebala i dalje biti dobra.

no ove najnovije bambus puse od bambusa i organskog pamuka mi se nakon pranja cine vece nego stare, materijal se drugacije ponasa od onog starijeg sa poliesterom.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Naša bambusica se malo ocufala na rubovima.
    Drugih problema nemamo.
    Jako mekana, ovo ljeto pomogla nam je oko crvene guze. Dobio je proljev, guza se zacrvenila, plakao je jadan koliko ga je peklo, nervozan. Stavila mu bambusicu, e da ste mu vidjeli facu, blažena, zaspao je "ko mala beba" kad se probudio već je crvenilo bilo manje.
    cufanje na rubovima je redovito. moze se malo skaricama porezati, dalje se ne bi trebalo cufati, to je od koncica od samog materijala, nastanu kod krojenja.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj renata prvotno napisa
    nemamo XL, nekako smo dobili dojam da klinci krenu u nekom trenutku samo u duljinu, manje u sirinu, pa bi im dvojka trebala i dalje biti dobra.

no ove najnovije bambus puse od bambusa i organskog pamuka mi se nakon pranja cine vece nego stare, materijal se drugacije ponasa od onog starijeg sa poliesterom.
    Nemam bambus pusu, ali ovo za veličinu pelena je sitina - kad je prohodala E. se sasvim istanjila. Sad stane u medium pelenu (26 mjeseci, 13-14 kg) u koju nije bilo šanse da je uguram s godinu dana

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sitina=istina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •