Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: bljuckanje nakon podoja

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno bljuckanje nakon podoja

Jedan od mojih blizića ponekada nakon podoja dosta bljucne....zanima me da li je to normalno? Inače on jede puno brže i hlapljivije i dobro se podrigne ali zadnja 2 dana znalo se dogoditi da dosta izbaci nakon podoja.....meni po leđima....
    možda previše pojede???ili???

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bljuckanje je normalno i uobicajeno, razlog je neki misic (?) ili nesto sto nije do kraja razvijeno, razvije se do prve godine, ali mislim da uglavnom prestaju buljckati ranije, nasa curica je s oko 4- 5 mjeseci. Naoruzaj se tetricama i cuvaj papuce!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    razlog je neki misic (?) ili nesto sto nije do kraja razvijeno, razvije se do prve godine,
    sfinkter

stellita, jede halapljivo, naguta se zraka i prehede se.
    to je "dobitna kombinacija" za bljuckanje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj nećak je bljuckao nakon svakog podoja i to stvarno poprilično. To je bilo kod njega najnormalnije. Jako bljuckanje mu nije utjecalo na prirast kilaže, dobio je čak 2 kg prvi mjesec, a doslovno je samo jeo i bljuckao cijele dane. Znali smo svi biti "pobljuckani" i smrdljivi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u knizi Hane Lothrup pise da djeca koja bljuckaju raste, to je neka uzrecica
    i J. jako bljucka, ali i nadoknadi nakon toga.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

i mi bljuckamo prije bih rekla povraćamo jer zna biti u mlazu i nakon toga vrištimo doslovno jer smo gladni i opet jedemo....

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tin isto bljucka. nekad ništa, nekad malo a nekad me lijepo zalije po leđima. isto dobiva na kilaži.
    mislim da to nije zabrinjavajuće, iako je i mene jako jako jako brinulo na početku.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i moja bebica isto stalno bljucka, nemam pojma zašto, ponekad stvarno mislim da je bljucnula sve što je pojela, a ko će ti ga znati....
    i evo plače i plače, i jede svaki sat
    dođe mi da joj dam bočicu, totalno sam iscrpljena

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

da, zaboravila sam reći da je prvi mjesec dobila 1200 kg, a ovaj mjesec u dvadeset dana je dobila samo 380 :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a zamisli da svaki mjesec dobiva 1200!
    to bi bila buhtlica

ovaj napredak u prvih mjesec dana pokazuje da vam odlično ide.
    i da se isplati izdražati.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jel vam se događa da beba povrati nakon pola sata ili sat nakon jela?mi imamo i tih situacija neznamjeli to zabrinjavajuće ipak nije odmah :?

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I moja je E. bljuckala, puno, previše. Onda mi je jedan stari pedijatar rekao neka napravim ovako: dati da siše 3-5 minuta, skinuta s dojke i dignuti da podrigne (tada već ima nekog sadržaja u želucu i nije tako gladna) kad podrigne, vratiti na dojku i nastaviti dojenje. Doživjele smo preporod i nakon nekog vremena (vrlo brzo) nismo morale više primjenjivati ovaj način jer je prestala bljuckati. Sretno!

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    a zamisli da svaki mjesec dobiva 1200!
    to bi bila buhtlica

ovaj napredak u prvih mjesec dana pokazuje da vam odlično ide.
    i da se isplati izdražati.
    pa dobro bila bi prava mala buca da dobiva toliko svaki mjesec, ma neka ona meni dobije barem 600 i dobro je...
    ali jako je živa, nema mira niti sekunde kad je budna
    ma više me zabrinjava ovo njeno cicanje svaki sat vremena, počeli su svi oko mene govoriti da nije mala gladna, da jel imam mlijeka i takve slične priče

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pokusaj koliko mozes ne slusati takve komentare, kako nema mlijeka kad dijete jede?! Sta onda jede?! Svakih sat vremena- svakih sat vremena je valjda gladna. Beba zna bolje od ovih okolo sto komentiraju i svakih pol sata nesto bace u kljun...

Drzi se i ne daj se!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

L nekad jede svaki sat a nekad pravi pauzu 3 sata..nema pravila

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma uvijek je covjekastrah...da nije nekaj ozbiljnoga

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi ne bljuckamo i ljubomorno čuvamo sve što nam je u buši. Masu puta joj se zna dići iz želuca, ali ona stisne čubu i neda niš van. Da ne velim kak me frka ulovi kad joj se digne da će otići u dušnik , a zna se zahliktavati.
    To sam i rekla pedijatru , a on je naravno pokazao kako istjerati sadržaj iz dušnika, dođe li (nedaj Bože) do gušenja. To me jako umirilo!
    Osim toga isto je predložio da usred podoja napravimo pauzu i podrignemo ju pa onda nastavimo papati. I to pali, a da ne velim da su i grčevi i prduckanja znatno manja od kad ju češće podrigujemo. A sad znamo i više tehnika podrigivanja - zahvaljujući rodicama!!

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a koje su to još tehnike podrigivanja???
    i šta napraviš ako joj se vrati to natrag pa se zagrcne??

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo ovdje pogledaj za podrigivanje
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=81785

Neznam da li bum dobro objasnila za slućaj da se zagrcne tak da se počne gušiti, ali eto:

Naravno ne paničariti!!!

Neznam da li si ikad držala bebu na jednoj ruci kad je imala grčeve tak da joj je tijelo pod 45 stupnjeva- glavica gore, noge dole i pogledom okrenuta prema podu dok grčevi ne prođu.
    Za zagrcavanje je taj položaj ali je glavica prema dolje pod 45 stupnjeva i čekaš dok se sadržaj iz dušnika ne vrati u grlo. Kad beba počne kašljati znači da je izašlo iz dušnika. Može se i lagano tapšati po leđima kao kod podrigivanja.

Do sad , fala Bogu nisam morala to primjeniti, jer kad se zagrcne zna se sama zakašljati da izbaci sve što je krenulo u dušnik, ali zlu ne trebalo...!
    Puj,puj!

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni se je prije neki dan zagrcnula, par sekundi nije mogla do zraka...davala sam joj na bocu papati i zagrcnula se, i tako redovito kad joj idem dati na bočicu nešto...
    ja ne znam koju bočicu više da kupim, jer mi uvijek prebrzo povlači pa mi se zagrcne , ne zna jesti iz bočice

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moj je bljucao skoro do 10 mj.Cudo,ja sam bila vec popizdila.Nisam zeljela vise ic nikome u goste....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Kate111 prvotno napisa
    Moj je bljucao skoro do 10 mj.Cudo,ja sam bila vec (gruba rijec).Nisam zeljela vise ic nikome u goste....
    Ispricavam se zbog onog u zagradi pa mijenjam u poludila.....

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi povraćamo onako u mlazu ..bude mi je bas zao ali ona se nakon toga nasmije i onda vristi da je još gladna ,kad pojede opet najčešće 95% bude sve ok

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo meni je zadnjih par dana prestala bljuckati, odnosno bljucka ona još ali dosta dosta manje...
    ali zato mi navlači cicu i navlači i kad se ono skroz omlohavi onda neće više da poteže, lijena je...pa onda počme nervoza na cici (ali ne uvijek)...

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Tak i meni zna navlačiti ciku kad joj je već teže vuči(onda ja malo potaknem kompresijom) ili treba podrignuti ili joj se spušta kroz crijeva pa treba kakiti. Nema četvrtog

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja L je do skoro bljuckala posle svakog obroka. Nekad je po malo, a nekad u mlazu, da sam se bila isprepadala! Ali smo videli da je to normalno. Nekad prođe i 2 sata od jela, pa tek onda bljucne! Ja nikad nisam imala na sebi čistu garderobu. Uvek sam išla po gradu poflekana. Imam i par komada odeće gde su mi ostale masne fleke koje ne mogu da skinem
    Evo, to tek sad lagano prolazi.
    Ne treba se brinuti, to je normalno, iako je meni u početku to jaaako strašno izgledalo. Pogotovo kada bih videla koliku količinu ona izbaci van! :shock: Nisam mogla da zamislim ni da toliko može da pojede, a kamoli da joj je to višak.
    Onda smo i mi malo savladali neke tehnike podrigivanja, pa je bilo malo, ali vrlo malo lakše, a onda smo se navikli.
    U prvom mesecu je dobila 1600, u drugom 1100 grama, pa je i posle lepo napredovala - po cca 700-800 gr mesecno.

I još sam htela da kažem da je ona jela nekad na svaki sat-dva, pa onda se zaređa da ne jede i po pet sati u komadu, ali onda posle nadoknadi.
    Do skoro nije bilo nikakvog pravila u satnici dojenja. Ona ima svakog dana neki svoj ritam i ja sam tu da ga pratim, a sat nam služi za neke druge stvari

Eto, nadam se da sam pomogla svojim iskustvom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •