cure drage,
HITNO vas molim za pomoć, neutješna sam.
probat ću skratit koliko god mogu.
dijete je prije 3 tjedna bilo hospitalizirano na križinama (ST), pisala sam o tome http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=80308
nakon toga smo 2 tjedna bili zdravi, da bi nakon 2 tjedna opet zafibrala 39,9
otišli smo na Firule, gdje je uz krvnu slicu indiciranu ordiniran Klavocin, zbog laringitisa. nakon 1. doze dijete dobiva obilan proljev
u međuvremenu natiču limfni čvorovi, dijete i dalje ima temp., jake proljeve i ne može jesti, gutati. odmah je ukinut Klavocin, ponovljeni nalazi ukazuju da je CRP počeo rasti
sinoć, nakon 9 vodenih stolica s ugrušcima (dijete nije jelo 2 dana, tu i tamo koji krekerić ili dvopek i to sam joj omekšala u prežganoj juhici, budući ne može gutati) samo pilo i to lijepo i obilato), napuhnuo se trbuščić i dijete je počelo stenjati i mučiti se. otišli smo na hitnu u Trogir i dr je odmah uputio nazad na Križine.
kad smo tamo došli odmah su joj uboli drenm kateter i infuziju (temp. 37, 3 (?) i ostavili je u bolnici, budući su prekapacitirani, nisam mogla ostati s njom, čak ni na molbu da budem na stolici uz njen kevetić.
pokušala sam joj na sve načine zaustaviti proljeve,davala rehidromix, ORS 200, crni čaj na špricu, sve. ništa nije pomoglo.
kad su uboli dren u debelo crijevo, počeo je šikljati gnoj i za 10ak minuta trbuščić je splasnuo i dijete je prestalo stenjati.
sudeći po svemu, sumnjam na mononukleozu.
molim vas za vaša iskustva ako je netko imao slična, da mi pomognete, neutješna sam.
rekli su mi da do 1 ne mogu knjoj, jer ide na pretrage i da ionako ne bih mogla biti s njome. a od jedan mogu biti do kasno u noć.
dijete će sutra navršiti 20 mjeseci.
inače je uvijek bila zdrava, dojeno je dijete, iako neurorizično i vodi se na Goljaku, mi smo inače iz ZG, ali ovdje na GO.
još jedna bitna stvar: povećani su joj limfni čvorovi, i stravično sam zabrinuta.
i ne bih ništa rekla da u ovih 5 dana nismo obišli Firule, Mertojak, Križine, i dva razlučita pedijatra i hitnu 2x. šetali su nas od do i svatko je imao svoju viziju.
više ne znam što da mislim.
MOLIM VAS, pomozite mi bilo kakvim savjetom i iskustvom.
najljepša hvala
tužna i zabrinuta mama
p.s. nikada se od djeteta nisam odvajala i osjećam se kao da mi je netko cirkularom odstranio srce i sad moram živjeti.![]()
![]()
![]()
![]()