Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Neprilagođena

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Neprilagođena

slušam jučer ćaskanje među klijenata na jednom sastanku.
    riječ je bila o ljetošnjem krstarenju.
    sve same divote i blagodati!
    meni sline cure i pitam se što ja među njima uopće radim!
    ja tek uspjela do lokalne plaže i s prijateljima dvaput barčicom na obližnji otočić.
    jednostavno se nema para za išta financijski zahtjevnije.
    prolazilo mi je kroz glavu kako su oni neki sasvim drugi i meni daleki svijet.
    nikada neću doživjeti ono što je njima uobičajeno.
    nikada neću imati takvo iskustvo za koje je neophodno imati novaca više nego li za puko preživljavanje.
    i sada, trebam li se šamarati zbog toga što nisam sposobna obezbijediti sebi i djeci ugodniji život?
    zapravo, kada se zamislim, shvaćam da mi je novac prilično nebitan u životu odnosno nebitan za sreću kakvoj težim.
    ne djeluje na mene motivirajuće u smislu da ga želim stjecati, ulagati, obrtati...
    sve mi je to tako strano...
    nekako imam osjećaj da ne pripadam ovom materijalističkom svijetu i da moj mentalni sklop funkcionira na sasvim drugačiji način.
    čini mi se da bih bila zadovoljnija životom udaljenim od tehnoloških dostignuća, okrenuta prirodi, a prisiljena sam snalaziti se.
    osjećam se kao neplivač u vodi!

ima li još takvih izgubljenih duša i kako se s time nose?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga... !

I ja sam se zatekla u sličnim mislima puno puta. A danas me, recimo, susjeda potakla da budem zahvalna na onome što imam (ne mislim na materijalno - razgovarale smo o školskim knjigama za djecu s posebnim potrebama koje također nisu besplatne, a koje nam srećom ne trebaju).

I tako, podsjetih sama sebe da na nekim stvarima treba biti zahvalan. Da na mnogim stvarima treba biti zahvalan SAM SEBI, da nekim stvarima treba težiti, a da mnogo toga treba i propustiti /zaboraviti /ne gledati....

Krstarenje? Nema šanse... A nema ni potrebe! Više meni vrijedi moj pekmez od kupina koje su moja djeca sama brala... Sreća je u malim stvarima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne kužim taj tvoj post. sline ti cure na krstarenje, a kažeš da ne pripadaš materijalističkom svijetu. :?

ja pak obožavam svoju lokalnu plažu, prijatelje, barčicu do otoka.
    krstarenja ne volim jer mi je zlo.

da je novca malo više, ne bih se bunila, ali i ovako mi je sasvim dobro. i ako nemam novca za krstarenje, skupa putovanja, nemam pojma što sve ulazi u to, uopće ne smatram da samo preživljavam. dapače, uživam.

ne znam, meni su baš strana takva razmišljanja, meni je valjda za potpunu sreću stvarno dosta godišnji odmor, jedna plaža, dobra ekipa, malo dobre klope, čaša vina i zdravlje, of course.

no, za razliku od tebe, ne osjećam se strano u ovom svijetu. i ne bih ni za živu glavu otišla u šumu/prirodu živjeti.

nisam ti sestra po duši, ali možda te i moja razmišljanja malo razvesele.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa ja ću ti ovako reći, apsolutno ne žudim za krstarenjima, fensi-šmensi okupljanjima i sličnim stvarima.
    najveće zadovoljstvo i najbolji odmor mi je kod kumova na vikendici (kao da je i moja) kad pljevim i čeprkam po zemlji. volim kad se viđamo i družimo sa stvarno dobrim prijateljima i beskrajna filozofiranja s istima, volim im skuhati i volim kad uživaju u tome, volim kratka ali slatka putovanja po hrvatskoj pa sam tako ovo ljeto uživala na vrhu velebita, volim popiti kavu sa svojim babama i slične stvari.
    želja mi je vidjeti neke stvari u bijelom svijetu, ali u aranžamanu ja i moj dragi ili eventualno s najboljim prijateljima, ništa spektakulatno.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Gle, imam jednu svoju teoriju oko toga. Oni kojima je lova životno bitna uvijek do nje dođu. Ja nikad neću imati previše love jer jednostavno ne težim tome. Da mi je to bilo važno, vjerovatno bi se orjentirala na postizanje cilja.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Popisujem Tashunicu, a i Peterlin!
    OT - Tash - i mi bili o.g. na izletu na Velebitu

Definitivno ne težim za takvim stvarima, tipa krstarenja i sl.,ali činjenica je da sam okružena ljudima od kojih je većina tako materijalistički nastrojena.
    Ali to ne znači da su sretniji od mene.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Gle, imam jednu svoju teoriju oko toga. Oni kojima je lova životno bitna uvijek do nje dođu. Ja nikad neću imati previše love jer jednostavno ne težim tome. Da mi je to bilo važno, vjerovatno bi se orjentirala na postizanje cilja.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ne kužim taj tvoj post. sline ti cure na krstarenje, a kažeš da ne pripadaš materijalističkom svijetu. :?

da je novca malo više, ne bih se bunila, ali i ovako mi je sasvim dobro. i ako nemam novca za krstarenje, skupa putovanja, nemam pojma što sve ulazi u to, uopće ne smatram da samo preživljavam. dapače, uživam.

ne znam, meni su baš strana takva razmišljanja, meni je valjda za potpunu sreću stvarno dosta godišnji odmor, jedna plaža, dobra ekipa, malo dobre klope, čaša vina i zdravlje, of course.

no, za razliku od tebe, ne osjećam se strano u ovom svijetu. i ne bih ni za živu glavu otišla u šumu/prirodu živjeti.

zato si moja soul sister

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U samačkim danima sam si mogla priuštiti većinu stvari - s curama sam bila posvuda, kupovala što sam htjela, u slobodno vrijeme visila ili u teretani ili po salonima.

I moram izričito napomenuti da mi takav stil života danas uopće ne nedostaje. Štoviše, gledam unazad i razmišljam koliko površno sam živjela (bolje da ne napišem što duboko u sebi mislim o svojim curama koje danas, u tridesetim, i dalje ganjaju taj stil ).

OK, planiram na krstarenje (jednom kad djeca porastu) s MM, kupit ću i sad nešto što me oborilo s nogu, a ne košta više od rate za stan... No, prioriteti se promijene kad dobiješ muža i djecu (barem meni jesu).
    Glup primjer ali sad mi je veći gušt naručiti pizzu i stisnuti se uz muža nego otići u fancy restoran i kasnije van.

I ovim se slažem
    Oni kojima je lova životno bitna uvijek do nje dođu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Najviše volim " svoju " Koranu.

A poslije toga Šumbar.....http://www.pijanitvor.com/forum/showthread.php?t=2482

ne treba mi krstarenje, ali mi na žalost trebaju novci da riješim probleme...

kad se toga riješim, treba mi samo bicikl da idem u ribe i na koranu

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je jasno o cemu autorica prica.

Ustvari suma sumarum je da ti kad radis za nekog (obican uposlenik) nikad neces moci biti u kozi onog za kojeg radis, ponajmanje financijski.
    Sistem je takav da ti dobijes placu (Bogu hvala i na tome i da je redovita) ali to su samo mrvice od profita za kojeg ti pustas kosti a pripadnu nekom drugom - "zivio moderni robovlasnicki sistem"

Cula si razgovor klijenata i iako je to njima uobicajeno a nama obicnim smrtnicima nije, znaj staru narodnu: nemres se imeti

oni idu mozda na krstarenja i naizgled imaju sve sto covijek moze pozeljeti, lovu, obitelj, fensi smensi robu i zabavu...medjutim, nije zlato sve sto sja. I nikad im nije dosta, znaci generalno gledajuc - nezadovoljni su.

A nasa srca puna ljubovi i zahvalnosti vidjeci svoju djecicu kako slatko jedu onaj fini dzem od kupina...

umjesto razbacivanja i njurganja o mousse de ne znam od cega

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    znaci generalno gledajuc - nezadovoljni su.
    je, je, a još ako su i lijepi, onda mora da su strašno glupi...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pošten bez ambicija .. 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa

zato si moja soul sister
    Evo i mene . Da bi me zabavljalo na par tjedana krstarit itd. bi, da me to toliko motivira da sam business-zvijer, ne motivira, jednako kao ni tebe. Naučila sam se na neka ograničenja, skužila što nosi i druga strana priče i navikla i to mi je OK i ne vidim to sve odmah u raskoraku i raskolu u stilu i ne osjećam se strano u ovom svijetu. Osjećam se hepi da sam (još uvijek) negdje po sredini.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bmk za bogate i njihove probleme i dileme , ne volem ih , no tamo gdje se ja krećem prije ću naletit na soma, zmiju ili stršljena nego na tu ekipu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To me podsjeća na inače meni jako blisku i voljenu osobu, ali eto, ima izraženu tu materijalističku crtu koju ne volim.
    Ima obitelj, karijeru, 3 puta veću plaću od mene.
    Ali stalno, stalno cvili da nema love. A kupuje i sebi i djeci i mužu do besvijesti. Mislim, svašta si priušte. I neka. Ali - nemoj onda cendrati da nemaš love!
    Užasno me to smeta, užasno.
    Tak da vjerujem, da ima još veću plaću, njoj ne bi bila dovoljna, bez obzira kaj si puno toga priušti.
    To su jednostavno takvi ljudi.

Druga stvar - ovo me podsjetilo isto na mog dragog prijatelja - ima se love, lijepa žena, lijepi stan, vjenčani prošle godine, sve divno i krasno, ove godine se išlo na medeni mjesec u Karibe, sve divno i krasno, al eto, u listopadu imaju termin za razvod braka.
    Hebeš i karibe i lovu i sve u takvoj situaciji.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prijavila bih se u klub neprilagođenih i slabo ambicioznih
    bilo to dobro ili loše

jesi bila na fratarskom ili fraškeriću?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nisam mislila da mi sline cure na pojam "kestarenje" jer je to nešto prestižno već na opise, recimo, kornata koje ja, vjerojatno, neću nikada vidjeti.

osim toga, shvatila sam da sam totalno neavanturistički duh.
    da jesam, stavila bih pinklec na rame i put pod noge... ali ne usudim se.
    samu sebe sam zarobila između mogućnosti i očekivanja. :/

nije mi to svakodnevno raspoloženje, ali sve češće jeste.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ...jesi bila na fratarskom ili fraškeriću?
    na ovom drugom.
    tamo ima jedan komadić pješčane obale pa dijete do besvjesti uživa.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    ..."kestarenje"...
    krstarenje

a ni "cestarenje" ne bi bilo loše.
    sline mi cure i na kampere - to mi je onako, baš otkačeno i nomadski.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

na ovom drugom.
    ajde nam opiši malo taj otok i taj pijesak pa da i nama malo sline cure. meni već sad, samo na pomisao komadića pješčane obale i djeteta koje uživa...
    a koliki moraju masne pare za to platiti...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    znaci generalno gledajuc - nezadovoljni su.
    je, je, a još ako su i lijepi, onda mora da su strašno glupi...
    Još ako imaju i svoje ime na tablicama od auta

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

eto, prevelika očekivanja umjesto zadovoljstvo dostižnim.
    sada me je sram...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja obožavam dalmatinska sela gdje ljetujemo
    po mogućnosti sa što manje sadržaja (jumpi jumpa, automata sa lopticama itd.)
    al bome, išla bih i krstariti
    da probam malo

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jbg, što samo ja bolujem od morske bolesti?
    vani - ok, al čim uđem u neku kabinu, za 5 min mi je užasno slabo. i to na nekim valićima. :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jbg, što samo ja bolujem od morske bolesti?
    vani - ok, al čim uđem u neku kabinu, za 5 min mi je užasno slabo. i to na nekim valićima. :/
    Rekao je jednom jedan moj kolega "nema te morske bolesti koju jahta od 25m neće izliječiti"

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cvita, ne sjediš u kabini, nego ležiš vani, na palubi, vjetrić ti mrsi kosu, ti pijuckaš koktelčić itd. što još sve ide uz to...

Apropos teme, ja nemam problema s početnim dilemama na topicu... I nikad, ama baš nikad ne "padam" na nešto što neki drugi "jesu" ili "nisu", "imaju" ili "nemaju"...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je uzasno vazno da imam dovoljno novaca, ali nazalost muz i ja ne uspijevamo zaraditi dovoljno za sve sto nam stvarno treba. Pa se odricemo mnogih bitnih stvari.

Prilicno me to frustrira, ali trenutno ne vidim nacin da se to promijeni. Malo mi je lakse kad to izgovorim naglas, ili napisem kao sad.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uglavnom, svi kažu da novac nije bitan. I zaista nije. Naravno pod uvjetom da ga imaš dovoljno za ono što smatraš osnovnim potrebama.

ja sam jednom u RL rekla jednoj poznanici da meni novac nije uopće bitan i da mi ne znači ništa. Na to je ona meni rekla da je to zato jer nisam doživjela što znači biti gladan i nemati za stanarinu.
    Da jesam, sasvim sigurno ne bih izjavila takvo što.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo ljeto, u "nasem selu", najveci dogadjaj dana bio je vecernja setnja, pozornica ispred koje se skupe uglavnom turisti, sladoled ili cuga. I tako mi setamo par veceri za redom rivom uz koju su privezane jahte. I pita mene sin (7,5 godina): "Mama, sta je svaku vecer isto na ovoj velikoj jahti?" I sad ja neznam dali misli na salon u staklu veci od dva moja boravka, palmu od dva metra u njemu, skuter privezan uz krmu... A on kaze: "Ona teta za stolom je i danas namrgodjena i opet sjedi sama." Zacudila me njegova percepcija svega toga i ja ga pogledam, a on nabaci krezub osmjeh, "usran" sladoledom od cokolade po licu i majici. Taj trenutak ne bih zamjenila stometarskom jahtom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

možda i ona ima morsku bolest

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Uglavnom, svi kažu da novac nije bitan. I zaista nije. Naravno pod uvjetom da ga imaš dovoljno za ono što smatraš osnovnim potrebama.

ja sam jednom u RL rekla jednoj poznanici da meni novac nije uopće bitan i da mi ne znači ništa. Na to je ona meni rekla da je to zato jer nisam doživjela što znači biti gladan i nemati za stanarinu.
    Da jesam, sasvim sigurno ne bih izjavila takvo što.
    da te i potpišem

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sad ste se svi uhvatili lokacija za ljetovanje, a to je sporedna stvar ovog topica.

fegusti, čitajući tvoja razmišljanja, čini mi se da si ti zapravo zadovoljna s ovim što imaš, ali kad slušaš druge koji imaju puno više, misliš da bi trebala težiti tome, ili da bi trebala to željeti, jer to je tako vauu. i novac je tako super i super ga je imati. ok.
    ali onda napišeš da si u duši nematerijalist i da bi ti bilo puno bolje negdje gdje se ne polaže tolika vrijednost na materijalno.

što te zapravo muči - to što u suštini i nisi zadovoljna s postignutim (a radi se o "neuspjehu" zbog manjka ambicija, prave prilike i ostalih stvari vezanih uz tebe, ne ostale)?
    ili što živimo u materijalističkom svijetu, a ti se tu ne snalaziš jer te novac ne motivira?

skontaj što je tebi bitno i što tebe uveseljava. i što je tebi dovoljno.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam kako vi, ali ja bih baš rado krstarila....od otoka do otoka, sunce, more, riba, vino, dobro društvo i paket Dramina... :smajlićsjetnogledaupučinu:

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jednom mi je prijateljica pričala o kolegi s posla i njegovoj izjavi "jbš ljude koji žive od plaće! meni je plaća samo za pokrivanje režijskih troškova."
    on se snašao u životu! svi koji žive samo od plaće su nesposobnjakovići.
    smeta me takvo izjednačavanje uspjeha s vještinom zarađivanja novca.
    prema takvoj sam percepciji ja stvarno luzer.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa ko što rekoh .. pošten bez ambicija, luzerska tradicija

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

prema takvoj sam percepciji ja stvarno luzer.
    pa možda je i on luzer prema percepciji ivice todorića

bitnije je tko ti govori, netko što ti govori.

jel ti uopće stalo do mišljenja takvih ljudi?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

melange, ne osjećam da sam doma u tom materijalističkom svijetu.
    ...pa ne znam koga kome trebam prilagoditi - sebe njemu ili njega sebi

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sebe sebi

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    ...jel ti uopće stalo do mišljenja takvih ljudi?
    ne... ali previše ih je... zato bih ja u šumu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dođi u ribolov

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sebe sebi
    a tako sam si daleko...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ...dođi u ribolov
    prijedlog nije za odbaciti!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smeta me takvo izjednačavanje uspjeha s vještinom zarađivanja novca.
    Svatko ima svoju definiciju uspjeha. Nekome je uspjeh = novac, nekome je uspjeh = obitelj, nekome je nešto treće.

Baš te briga što je uspjeh tom nekom xy kolegi tvoje frendice.

Meni je, recimo, uspješan svaki čovjek koji je zadovoljan sam sa sobom i svojim životom. (I skroz mi je nebitno koliko je obrazovan, koliko zarađuje, ima li obitelj ili nema, nosi li skupu ili jeftinu odjeću...) To je moja definicija uspjeha i boli me briga jesam li po nečijoj tuđoj definiciji superuspješna ili jadna i neuspješna.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A na krstarenje bih voljela, dva-tri tjedna na nekom velikom kruzeru obilaziti Karibe. 8)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mislim da svatko treba znati koje su mu stvari u životu bitne,što ga ispunjava,veseli...i prema tome onda nastojati i živjeti.
    Fegusti,zašto bi bježala u šumu? Istina je da se sve svodi na materijalno,pa čak neki i ljude ocjenjuju prema onome koliko imaju,ali ako to nije tvoj način razmišljanja i življenja,onda to može biti samo nešto pozitivno,a ne nešto zbog čega bi se osjećala loše,ugroženo ili zbog čega bi pobjegla...Zašto bi se ikome prilagođavala?
    Mi bismo npr. sebi mogli priuštiti i krstarenje i svašta nešto od tih fensi-šmensi stvari, ali nije to ono čemu težim...Sreća se , po meni, ne mjeri količinom novca i brojem egzotičnih destinacija koje si obišao...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ...dođi u ribolov
    prijedlog nije za odbaciti!
    Eto i mene, to mi je mladenačka ljubav, a nemam vremena... Morag ću se više potruditi.

I da, drago mi je vidjeti da još netko stavlja ribičke linkove na ovaj forum!

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I onda bi si išla radit kolibu i došao bi netko sa boljom motorkom i ti bi opet bila u bedu

Pika to čovjeka za oči i dušu kad radiš i dobiješ plaću, a neki oko tebe su hoh, sa odjećom na marke, frizurama, cipelama...pa si misliš - ubost ću i ja nešto, samo da sam dio grupe, da ne misle da sam luzer...Nee,neee...ne smiješ misliti samoporažavajuće misli, to ćeš prenijeti na svoje bližnje i nesvjesno ih uvaliti u isti (loš) mentalni krug. Pokreni se i udovolji si u malim stvarima, kupi si čokoladu bez obzira koliko košta i s užitkom ju pojedi - i tako kreni sa nekim drugim stvarima koje su ti dostupne i čekaju tvoju akciju. Feeling je neopisivo dobar.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

na ovom drugom.
    ajde nam opiši malo taj otok i taj pijesak pa da i nama malo sline cure. meni već sad, samo na pomisao komadića pješčane obale i djeteta koje uživa...
    a koliki moraju masne pare za to platiti...
    ja vam mogu reći da je jako lijepo i mirno, a blizu fegusti

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •