Neprilagodjen si ako 10 godina živiš u nekom selu i ne upoznas vise od 5 ljudi. Kad nemaš para za krstarenje to se drugačije zove.
Neprilagodjen si ako 10 godina živiš u nekom selu i ne upoznas vise od 5 ljudi. Kad nemaš para za krstarenje to se drugačije zove.
Ko šljivi njihovo jedrenje, to mi je uvijek bilo turbo dosadno. Bolje lijepo ko Robinson Crusoe skakat po divljim otocima. A ideja da ideš živjeti negdje na osamu i boriš se za život je super, eto mi to upravo planiramo...mislim da više života ima u uzgajanju vlastite hrane i "borbi" za život, nego u fancy schmancy jedrenju, izlaženju na šmikerske zabave itd. I to mislim nakon što sam provala hard core šminkeraj po Vegasu, New Yorku i Londonu Bljuv Bljuv
Iako poker obožavam![]()
marta prvotno napisa
ne mogu ne potpisati ovo
krstarenje je prva liga, šta vam je ?
mislim, ja sam krstarila na adriaticu, a ne bi se uopće bunila da netko ponudi bolje plovilo![]()
e sad, bitno je s kim se ide i u koji đir...
mi smo znali dokrstariti na koncert LET3 u polupustu uvalu i super se zabavljati u danima koji su prethodili i slijedili navedeni događaj...može se i rockerski krstariti, s malo novaca i ne na elitne lokacije tipa hvara..može se svašta, ali se ne može generalno tvrditi da je krstarenje bezveze
za puno stvari ne treba i puno novaca, ali treba volje
Super rečeno, mislim da je u tome ključ.Sanja prvotno napisa
ja bih samo htjela reći da me smeta kada se ljude koji imaju love etiketira kao nesretne i usamljene. isto tako čovjek koji ima plaću preko 20 tisuća kuna ima pravo kukati ponekad da je sve potrošio i da nema novaca jer je morti stvarno sve potrošio i nema novaca. a možda se i znao dobro provesti. takvi ljudi su se naučili puno trošiti isto kao što smo se mi naučili malo trošiti
s druge strane, ovisi kako se želiš provoditi. ja sam prošla puno egzotičnih mjesta s ruksakom na ramenu odsjedajući u najjeftinijem mogućem smještaju. to si može gotovo svatko priuštiti (na faksu je moj frend bez love prešao cijelu Indiju stopirajući i radeći tu i tamo nešto)
razlika postoji u tome što ja i dan danas kad dođem u jedan Pariz tražim turbo jeftini hotel jer mi je sve ostalo bacanje novca koji bi onda rađe dala susjedi koja si može priuštiti meso jednom tjedno. oni o kojima fegusti priča mislim da će uvjetovati Sheraton
i mislim da je imati ovakve prijatelje veće blago od svegaTashunica prvotno napisa
Potpisujem!Sanja prvotno napisa
Slažem se: prilagođen i uspješan čovjek je meni sretan čovjek, zadovoljan svojim načinom života, drugo nije bitno.
i sto je apriori lose, ocajno i grozno u jedrenju, krstarenju...itd?
i sto je to apriori dobro i krasno u ne-jedrenju, ne-krstarenju...itd?
da jedni za to imaju novac, a drugi ne, je samo po sebi jasno.
da jedne to zanima, a druge ne, je takoder logicno.
da bi neki zeljeli a ne mogu, znamo svi. da neki mogu, a ne zele je takode poznato.
medutim sve ove druge poveznice i "zakljucci" tko je sretan, nesretan, dobar, los, zao, prazan, ispunjen &co. su osim sto ciste predrasude, te jeftina demagogija, nisu bas ni odvise logicne, ni jasne, barem meni.
U većini slučajeva, barem koje ja poznajem, sami se naprave takvim. Nikad dosta, daj ovo, daj ono. Jednostavno materijalnim stvarima nadomještaju ono unutarnje nezadovoljstvo ali sve je to kratkog vijeka.ivy prvotno napisa
I zato se vrate s krstarenja još nezadovoljniji nego što su otišli, novi vauu mobitel ih oduševi tri dana i opet se daju u potragu za nečim novim. Valjda im to dođe koja neka vrsta droge. Navuču se i uvijek traže nešto novo. Ja sam imala priliku iskusiti i jedno i drugo. I makar me sad pritišću razne rate kredita i kojekakvi drugi problemi nikad ne bih se vratila na ono drugo. Jedan odlazak na slapove Krke, ili obilazak bjeloglavih supova na Cresu, ili samo jedna vožnja skelom mi je donjela više zadovoljstva nego išta drugo u životu.
Ja sam jednom zbog ovakovog ili sličnog topica dobila po piksi jer sam rekla svoje mišljenje i uvrijedila neke tete.
Jedna moja frendica je iz klase zakrpa na turu prešla u višu srednju klasu- jedrenje, spa, šopinzi po evropici , malo poslom malo udajom....i digla nos, of korsi neka je, možda bih i ja postala takva , ne zamjeram joj.
meni je bilo drago zbog nje, ali sam joj jasno dala do znanja da naša intenzivna druženja prestaju, jer ja ne mogu pratiti njen tempo i da smo sad udaljene na hranidbenom lancu.
ja sam se sasvim lijepo snašla bez nje, uvijek ima novih ljudi ....a možda bi se i dalje družile da se nije toliko hvalisala svojom lovom, ne znam...
a ovi sto jedre po defaultu ne gledaju bjeloglave supove, te ne idu na slapove krke?
ah siroti bill gates, bono, a da o warenu buffet-u ni ne govorimo.
a vidis i jadna meryl streep, a tek moja omiljena cate blanchett...sve samo ocajni, nesretni ljudi. ma stvarno im moramo napisati pisama sa savjetima kako da pronadu srecu i smisao zivota. koja kao sto vidimo leze opcenito u ne-jedrenju, ne-imanju i tako to.
doduse se jako lako zaboravi da ne-imati, nikako ne znaci automatski "vise biti". a ni automatski "manje biti".
to da se u hrvatskoj dogadala i dogada jedna neopisiva pljacka i korupcija, koju kao sto lijepo vidimo sve ove godine gradani podrzavaju - gledajuci rezultate izbora, kao i sveopci nedostatak protesta i gradanske incijative, nikako ne znaci da nema ljudi koji su "posteno" manje ili vise bogati, pametni, lijepi, sretni i ispunjeni.
ako cemo se mi bolje osjecati pricajuci si basne o "kiselom grozdu", te o "sirotim malim bogatasicama" samo naprijed.![]()
hebemu miša, sad i meni sline cure.sofke prvotno napisa
ajmo mi rađe nazad na tužne tete koje sjede same na jahti.![]()
nema ništa loše, samo je pitanje da li se čovjeki vidi u tome.seni prvotno napisa
ja ne, tko zna možda ću jednom ko penzićka uživati u tome. trenutno mi je draže u barčici se provozati zrmanjom ili od otočića do otočića, možda je i to nekome krstarenje![]()
volim ja obaviti i dobar šoping i čuda tehnike, ali trenutno me smiruju i uljepšavaju dane neke druge stvari, možda sam i ja u fazi :/
Uh, što bih ja voljela na jedno jedrenje na Kornatima... Pa sve do Palagruže...
Što ne znači da sam nesretna jer trenutačno ne mogu. Uživam s klincima, radim po cijele dane, al se isto tako nadam da ću jednom i otići!
Zato sad i radim toliko.
Kažem, ove koje ja znam, to ne zanima, to nije in, in je onaj koji može iznajmiti jahtu od neznam koliko metara i ko zna koliko ks. Koji ide na skijanje prvi put u životu s 35 godina a nikad na skijie nije stao samo zato što u to in mjesto u Austriji ide i njegov tzv. prijatelj.seni prvotno napisa
Pa što ako do 35.-e nije stao na skije? Kakav je to razlog?
Novac je sredstvo koje nam omogućava normalan život u današnjem svijetu (kapitalizmu). OK, vjerujem da ima ljudi koji možda žive od trampe, no ajde.
Po meni, problem nastaje kad nam novac postaje cilj, a ne samo sredtsvo.
Ja bih rekla da je za "ugodniji" život bitno da imaš onoliko novaca koliko misliš za trebaš. Iskreno zaista mislim da je puno lakše živjeti s novcem nego bez njega - no, ponavljam, dok god nam taj novac ne postane jedini cilj u životu.
Druge ne percipiram, posebno one koje ne poznajem. Nit' podupirem teoriju o ispraznim bogatašima (i da, uvijek sam spremna uplesti se u raspravu) nit' o frustriranim i jalnim "manje bogatima".
Primjerice, ja nisam ljubitelj jahti. I uopće ne zavidim tamo nekom Abramoviću što ima jahtu veličine mamutice. No, isto ne smatram da osoba koja kupi jahtu isprazna i da ju je kupila radi drugih.
U oba slučaja procjenjujemo ljude po lovi, a to zaista nije ugodno (niti u jednom slučaju).
Potpis.icyoh prvotno napisa
Što sad, žena koja ima jahtu ne smije biti tužna? Odmah joj je život isprazan?![]()
A ja jučer vlastitim očima vidjela jednu tužnu ženu na običnoj drvenoj klupi. Stvarno![]()
ja mislim da kužim fegusti, sad ako smo ispravno dijagnosticirali njen problem, koji nema veze s (ne)prilagođenošću.
dakle, skakala bi ona i po pustim otocima, ali za to nema hrabrosti ni avanturističkog duha, a za ono prvo nema novaca. jel tako?Ko šljivi njihovo jedrenje, to mi je uvijek bilo turbo dosadno. Bolje lijepo ko Robinson Crusoe skakat po divljim otocima
i onda staneš, vidiš kako ostali uživaju u životu, klijenti na jedrenju, neki drugi u hrabrosti da odu na pusti otok s pinklecom na ramenu, a ti - što? živiš od plaće, više-manje ti je svaki dan isti, radiš svaki dan a da si ne možeš ni kornate priuštiti, a kad pogledaš u budućnost nema neke šanse da se bilo što u dogledno vrijeme promijeni.
i onda te sve to skupa malo povremeno s*ebe.
ali znaš što, nije ni loše da je tako. koji put je dovoljno, ako vidiš da postaješ nemiran, malo se trgnuti, sjesti u autobus i taj dan promijeniti plažu, posjetiti neke ljude koje dugo nisi vidio, provesti jedan drugačiji dan.
i onda opet s mirom možeš zahvaljivati nekome, ili sama sebi, na sreći koju, u stvari, živiš.![]()
uf, al me krenulo. sad kad dođe fegusti i kaže da mi ne valja dijagnoza i da je ona stvarno neprilagođena.![]()
Ja sam davno zaključila da sam neprilagođena u odnosu na klijente/kolege.![]()
Primjerice odemo u neki fancy restoran, svi oduševljeni hranom, a ja bezvoljno napikavam po minijaturnom komadiću mesa u umaku od čokolade i s nostalgijom razmišljam o ćevapima s placa.
Icy je sve rekla.icyoh prvotno napisa
Ja bi osobno rekla da što se mene i novca tiče- Od viška glava ne boli, jer sam tip koji će svaki višak spremiti sa strane za budućnost, crne dane, djecu- kako god. I to mi daje dodatnu sigurnost, jer nisam iz obitelji gdje se trči starcima kad zatreba. No nekim ljudima "višak" novca donese samo probleme. Sve se na kraju svodi na to kakav si čovjek i što ti treba za sreću. Ima istine i u onoj "Novcem se ne može kupiti sreća, al s njim je lakše biti nesretan."
cvijeto, u sridu!
vjerujem da to mnoge muči.
opterećeni smo nekim nerealnim očekivanjima, umjesto da si nađemo mjesto po vlastitoj mjeri.
radije kukamo i slinimo nego da se pokrenemo.
ja samu sebe ubijem u pojam svaki put kada počnem maštati o sasvim ostvarivom i mogućem putovanju nekim strahovima i predviđanjima svega lošeg što bi se moglo dogoditi.
ja sam neprilagođena sama sebi!
ja bih, ali nemam muda!
...i nema to previše veze s lovom. stvar je maštovitosti, poduzetnosti i odvažnosti.
a ja sam zapela...![]()
Ma, fegusti, svaka ti čast na samouvidu, i mene često blokiraju neke what-if misli i ne mislim da si sad nešto ti specijalno neprilagođena sama sebi - najteže je skočit, al' kad se zapliva je lakše. Želim ti neki lijepi put uskoro!
xxxina33 prvotno napisa
ja nekad zamolim bliske osobe da me "gurnu".jer onda ocu necu, moram "plivati".
ma u klincu sam zadnjih dana jer moram "zloupotrijebiti" dječju štednju za neke vanredne neophodnosti.
sada sam u dilemi da li da popravljam i registriram auto ili da ga prodam.
bez njega ću biti još manje pokretna što će prouzročiti produbljivanje nezadovoljstava.
drugi auto teško da ću više kupiti i za sve potrebe ću ovisiti o tuđoj dobroj volji.
s druge strane, prodajom ću malo novčića dobiti i smanjiti troškove za benzin, osiguranje i registraciju.
odlučila sam se za popravak i registraciju, ali me frustrira što me to uopće treba opterećivati, što me trošak od 6.000 kuna unazadi za nekoliko mjeseci ili čitavu godinu.
takve me dileme ubijaju i totalno su me zarobile.
treba mi malo podrške u otkrivanju avanturističkog i hedonističkog duha.
ne vidim više smisao u svojim jadikovkama jer se ionako osjećam bespomoćno, a život prolazi.
zapravo, nikada ga nije niti bilo, ali moj se mazohistički karakter zavaravao da je važno o svemu dobro promisliti i ne brzati.
...i eto me sada nezadovoljne i ljute na samu sebe.
Ajde, nemoj biti stroga prema sebi, mlada si (sigurno si mlađa od mene, a ja se još svačemu u životu nadam, al' se ne usudim javno priznat), svijet je tvoja školjka, ne važi toliko i - bućni se!
Nikakav, ali ako tad staješ na skije, ideš radi sebe i svoje obitelji, a ne radi drugih i da bi pričao kako si bio na skijanju, ne guraš sebe i svoju obitelju u nešto što ih ne zanima.Angie75 prvotno napisa
ja auto nikako ne bih prodavala, zlorabi rađe dječju štednju.
ko zna što će se desiti u narednom periodu. sad vam svima zajedno više vrijedi taj auto nego par tisuća kuna na banci. :/
i ja tako razmišljam u vezi s autom...
evo što mi se mota po glavi...
hedoavanturistički dio mene kaže: - uzmi djecu i odi katamaranom na lošinj jedan dan!
...ali se onda upetlja mazohistički dio: - ma neeeee! tko zna koliko ćeš love potrošiti i to za samo jedan dan, a treba djeci ovo i ono...
hedoavanturista odgovara: - ok, treba, ali treba im i ono duhovno što će im ostati u lijepom sjećanju. avanturica i nesvakidašnjost kroz koju će proći s mamom i za 30 godina se s nostalgijom toga sjećati.
mazohist: - ma šta za 30 godina! kako će toliko poživiti ako im od usta uzimaš?! ne možeš tako kratkoročno razmišljati!
...nekako uvijek pobijedi taj negativac, majku mu njegovu!
sad ce neke od vas ostat u soku, ali ja ne znam jesam li se bolje zabavljala i bila veselija od kad ne radim i imam ukupno nula kuna prihoda
istina je da imam neplacenih rata kredita i da stalno dolaze neke koverte koje vise i ne otvaram jer znam kaj pise
istina je da ponekad nemamo nis u frizideru
istina je da ce me sve to sto izbjegavam snac jedan dan
ali do tada... sekirala se ja ili uzivala u onome sto IMAM isto mi je
od sekirancije cu se samo razbolit, bit zivcana i zivot ce mi bit mizeran
pa se zato ne sekiram i bas mi je super
imam tu i tamo neki poslic od kojeg odem u duckas, kupim klopu, natankam benzin i priustim si nekaj - otic recimo sad krajem mjeseca na MUM festival jer od toga sto tamo dozivim i od te energije koju na takvim mjestima skupim ZIVIM sljedece lose razdoblje (netko razlict od mene tih bi 500 kn sto cu ja tamo potrosit odnio u banku, ali ja znam da je to samo kap u moru i za mene i moju djecu je TRENUTNO bolje da odemo na MUM festoval nego da odnesem 500 kn u banku... a sto ce biti za 2 mjeseca, ja apsolutno i potpuno nsam sposobna razmisljati SAD - to cu rjesavat kad se dogodi)
a sve ce jednom doc na svoje i bit ce sve oke - ja duboko vjerujem u to - samo trebam nekako prezivjet do tada![]()
znam ljude i zivim s ljudima koji samo na benzin za svoje SUV-e i slicno potrose vise nego sto mi potrosimo na hranu cijeli mjesec, ali ne sekira me to - meni je iskreno DRAGO sto oni imaju i sto mogu zivjeti kako zive i jedino sto zelim sebi je da mogu zivjeti onako kako se svidja meni - i bogme budem, samo sto nisam 8)
ma dajfegusti prvotno napisa
spekiraj se i odi na losinj
To što bi potrošila na jednodnevnom izletu možeš sprčkati i da se ne makneš nikud. Ali mislim da nema cijene vrijeme provedeno s djecom u druženju, da ne pričam kakav je to doživljaj za njih....
Zato šutni tog negativca i pusti da ti vjetar na katamaranu izbistri glavu od loših misli![]()
fegusti, dovoljno ces ti dati svojoj dijeci tijekom jihovog skolovanja i odrastanja. registriraj auto, a od toga ce imati i djecica koristi, mozete svuda i neovisni ste.
I jos samo da dodam - najljepse stvari u zivotu su besplatne![]()
Novac je u neku ruku zeznuta stvar; što ga imaš više, više ti treba i više trošiš. A obično više novca znači i manje slobodnog vremena, a to je za mene i MM - ne hvala. Oduvijek smo cijenili više slobodno vrijeme od bilo kakve love i zato niti nismo karijeristi. Odradimo svoje radno vrijeme (a radimo oboje u telekomunikacijskim tvrtkama) i to je to, ne radimo ni više ni manje nego što je potrebno i spadamo recimo u neku iznad prosječnu hrvatsku obitelj po primanjima. Oduvijek smo trošili svu lovu samo na putovanja, ali ne toliko po svijetu, nego po Hrvatskoj, imamo tako lijepu zemlju koju želimo cijelu obići...
Bili smo jednom na jedrenju, ali srećom na samo nekoliko dana i konstatirali smo da to nije za nas. Je, gušt je kad se jedri s podignutim jedrima i kad se skače po jedrilici i zateže konopce i radi što već treba... ali boraviti na vezu u marinama ili na bovama, to mi nije baš neki gušt.
Mi smo više za naša stacionirana ljetovanja i kupanje na pustim plažicama na našem otoku ili si jednom godišnje priuštimo 7 dana na svjetioniku.
I da, za naša putovanja ne trebamo tako puno novca, jer uvijek postoji povoljan privatni smještaj, planinska kućica, šator i slično. Hoteli i mjesta s hotelima za nas nisu definitivno mjesta za odmor, jer to znači previše turista![]()
I da, ribarenje u 5 ujutro sa lokalnim ribarom ili svjetioničarem sa malom barkom ili branje kapara ili divljih kupina po obroncima pustih otoka se ne može mjeriti s nikakvim jedrenjem, barem za mene. Ali da nisam probala, vjerojatno bi slinila i mislila da je to nešto super, najbolje...
Da čujem tako neki razgovor o jedrenju, ne bi me to sigurno bacilo u bed što ja ne jedrim, jer jedrenje za mene nije baš neki specijalni gušt, tim više što na jedrenju trebaš biti sa 100% dobrom ekipom, inače počinju svađe već nakon 2 dana, jer ipak živite na prostoru od nekoliko kvadrata, gdje i spavate i jedete i idete na WC i gdje nema separiranja, tamo si s tom ekipom 24 sata a zna se tada pronaći tamo i neprilagođenih, histeričnih, netoleratnih...![]()
A osim toga, na odmoru mi i tako neki nekulturni nautičari idu obično strašno na živce kad se privežu par metara od plaže gdje se ljudi kupaju i deru se kao blesavi pa ne može čovjek uživati u šumu valova i cvrčanju cvrčaka...
Mi uredno zlorabimo dječju kasicu (u kojoj je više sitniša nek krupniša!) sa objašnjenjem da im kupimo ono kaj im treba tokom godine, pa kad dobe lovu za rođendane, Božiće i sl. onda to maznemo jer se, eto, pokvario auto. (to nam se desilo krajem prošle godine). I nema lošeg osjećaja u tome, jer je to potreba za cijelu obitelj, a ne samo za mene ili mog supruga.
Drugi dan godišnjeg smo napravili plan: prvo smo otišli u grad na cugu i slatkač. Onda smo otišli u Arheološki muzej. Onda smo pješice od Zrinjevca došli do Branimir centra i tamo otišli u kino gledati Ledeno doba. Poslije kina smo nećakinji kupili poklon za rođendan. Nakon toga smo otišli u onaj ne-smijem-reći-koji restoran brze prehrane (znate, jelte) i ukupan ceh za jedan dan je bio vrlo sličan tvom za Lošinj. A sreće..neizmjerne - dakako, klinci nisu znali kolko smo mi zdrobili i ne trebaju niti znati. Ostatak mjeseca smo bili doma.
I zato, ti lijepo na Lošinj, a ja ću na Špancirfest!
praktično gledano, ako misliš da "nemaš muda" treba ti prijatelj koji ih ima da te malo potakne, pogura i uživa s tobom
nemam ništa protiv lošinja (iako, po ovoj vrućini, važno je samo se negdje točati u morufegusti prvotno napisa
), ali nemoj se nikako još s djecom opterećivati.
moja djeca su ovo ljeto najviše uživala skakajući s rive ispred kuće, J bi vjerujem uživao i u svom prašnjavom kvartovskom parku, smislila bi ekipa već neku avanturicu![]()
njima je svaki novi dan avantura i nesvakidašnjost, u to sam duboko uvjerena. a mi smo ti koji moramo negdje ići, promijeniti mjesto. i nema ništa loše u tome.
u stvari, sad kad smo se malo odmakli od kritike materijalističkog društva, ovo je baš dobra tema.
fegusti, ako hoćeš idem ja s tobom na Lošinj (ili možda na Unije, ili Silbu) ako ima kakav katamaran koji se vraća isti dan? Pa koliko to može koštati? Valjda si možemo to priuštiti, kvragu sve.
[quote="cvijeta73"]Je, ovako je i mojima.fegusti prvotno napisa
Nismo nešto bili zadovoljni izgledom apratmana i htjeli smo iseliti. Ali, ne, oni su rekli da je njima genijalno- jer je apartman bio spojen s apartmanom njihovih sestrične i bratića pa je mogla biti divljaona od 7-23![]()
Mislim da će njima to ostati onako, najveća avantura ovoga ljeta.
Sad ćemo za tebe navijati ko i za Mukicu kad se dvoumila da li ide na koncert U2:
Kreni, Fegusti, idi, go Fegusti, go Fegusti!![]()
pa zar ti nisam to ja napisala na prvoj stranicifegusti prvotno napisa
![]()
ja sam danas bila malo u kikiju
pa smo se spakirali i lijepo obišli sve 4 karlovačke rijeke i na svakoj se iskupali :D
početak smaragdna ljepotica mrežnica- ( zanemarimo soma)
zatim biserna kupa, pa malo tamno zelena kupa, pa opalna i hladnjikava dobra ( zanemarimo zmije i žabe)
i sad za kraj prijateljica korana u kojoj suse našle sve boje...
i družili smo se sa totalnim strancima, vozikali na čamcu, dragali cucke i mačke i ja sam bila sretna..... meni je to domet....
a mogla sam sjedit doma
kao ja sada!maria71 prvotno napisa
ali ja sam pred pola sata došla s posla pa zgotovljavam ručak...
ali inače i ja često postupim kao ti u kiki trenucima.
sinoć smo u 9 išli na more, moj sin i ja.
plaža pusta, a to su njemu najveći gušti.
nema veze što je mrak, plažu poznajemo pa nam nije bed.
otkrio je čari plutanja na vodi što se u vrijeme dnevne gužve ne bi usudio.
i tako... radost po radost = ispunjeno![]()
pomikaki, ima katamaran koji vozi od pule do zadra.
kreće ujutro u 7, a u puli je povratno u 21, cijena pula - lošinj je 50 kn, vidi...
http://www.agencija-zolpp.hr/tabid/1...OINJZADAR.aspx