Da! Njegova bahatost ne poznaje granice!
Neznanje tematike IVF-a skandalozno je za jednog ginekologa, ono - ne znam da ništa ne znam i nije me zbog toga sram. Više je od njega upućen kirurg Golem, čini mi se.
citiram sa Jutarnjeg lista Milinovića:
........."Bio sam dovoljno lud i naivan da donesem zakon o umjetnoj oplodnji"
........."No, ako se pokaže da je pao broj djece začete medicinskom oplodnjom, ja ću osobno za godinu dana promijeniti zakon i dozvoliti i zamrzavanje ako bude potrebno"
__________________________________________________ ______
Uf.....na ovu prvu rečenicu je tako OČIT odgovor da ću ga se suzdržati... Jedva, jedvice 8) Osim toga: ON donosi zakon? A ja pomislih da mi zato imamo sabor i svu tu silnu mašineriju koja nam kroji život? Pih, kakva sam jadna naivka
A na ovu drugu ću samo nadodati: ZAUSTAVITE ZEMLJU - SILAZIM!!!
Članak je masu bolji, po meni, u hard copy izdanju, pa ću vam ga malo opisati:
Podnaslov, velikim slovima "Među odbijenim je primjedbama da se mora dopustiti zamrzavanje embrija te oplodnja više od triju jajnih stanica, kao i dać ezakon smanjiti uspjeh postupaka i povećati troškove".
Nalazi se mali faksimil dopisa od 17. lipnja 2009., usred stranice je još natpis "Liječkničko povjerenstvo jedinstveno je bilo u stavu da prijedlog nije dobar", pa slike slike:
- Velimir Šimunić, ginekologija, potpisan s boldanim Ne
- Goran Ivanišević, šef komore za etiku - Ne
- Lana Krile, biologinja, Ne
- Željko Metelko, predsjednik HLZ-a - Ne
- Dražen Lučinger, humana reprodukcija - Ne
- pa, bez slike, Dubravko Barišić - ginekoologija, Ingeeborg Bareiššić pdijatrija i genetika, Đurđa Španović, pedijatrija
Drugi podnaslov, poviše faksimila dopisa od 17. lipnja kaže "Vlada odlučila - Da - Dopis Liječničke komore poslan je (nekima samo na uvid) zastupnicima liječnicima: Andriji Hebrangu, Biljani Borzan, Mirandu Mrsiću..."
Da, znači to nije novi istup, nego onaj od 17. lipnja, uz apel da se zakon ne upućuje u Sabor, a završava Šimunićevom primjecdbom da je potpuno siguran da MPO pažljivije čuva gamete i zametke od nesavršene prirode".
Mrsić je bio protiv zakona. I to glasno.ina33 prvotno napisa
sramotno!!! (ovdje fali smajlić koji bljuje al ga nemamo)
žao mi je što živim u istom gradu kao i ministar al prvom prilikom kad ga sretnem jao njemu![]()