Citiraj ivano2 prvotno napisa
Meni su svi ti razlozi ok..ali zanima me da li netko razmišlja što zapravo takvo odvođenje djeteta iz grupe prije spavanja znači ostaloj djeci u grupi? Ne mislite da dolazak tete čuvalice/dede/bake/bilo koga utječe na drugu djecu koja moraju ostati na spavanju? Mislim u smislu da ih razmrda - on ide doma a po mene nije nitko došao?
iskreno ja ne bi dozvolila ni kasniji dolazak (iza 9) ni raniji odlazak (prije 15) jer mislim da to dosta utječe na drugu djecu...naravno uz izuzetke kad roditelji rade smjene ili neko ne toliko uobičajeno radno vrijeme...možda griješim (i nije mi namjera nikoga napasti) ali iskustvo ove dve jasličke godine sa F rezultiralo je takvim mišljenjem, pa me čisto zanima i što drugi misle o tome :?
Ma ne vjerujem da je to bas tako, kako se naviknu ostajati u kolektivu tako im postane i normalno da neka djeca idu ranije doma.
Moj mladji sin im poremecaje iz autisticnog spektra i on u vrtic ide samo u integracijskom programu, dva dana u tjednu od 8-12.
Vec nakon 3 tjedna takvog rezima klinci su nakon rucka pri spremanju na spavanje govorili tetama "sada G ide doma".
Dakle oni su znali da G ne ostaje na spavanju nego da ja dolazim po njega i nikada nije bilo drame oko toga kod ostalih klinaca, njima je to bilo normalno
p.s. radi se o kikacima u rasponu od 2,5-3 godine