Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Homoseksualizam na poslu

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Homoseksualizam na poslu

e da - kod mene na poslu ima jedan dečko i on to nikad nije reko ali svi nagađamo da je. po svemu da sad ne nabrajam.
    Mene se to ne tiče nit bi se ikoga trebalo ticati. Često budu u društvu na poslu neugodni komenti (nekad i poz ali rjeđe) - ja uvijek nekako branim - je da kažem da ne volim baš one koji to turbo ističu i hvataju se preprenapadno po cesti (al to ne volim pretjerano ni kod straight - kak se već piše - parova, al me i ne smeta strašno, bolje njih gledam nego tučnjavu ili koncerte neke).
    I sad ima još neš - glavni glavni kod nas je imbecil. Nije lijepo vrijeđati al da ga bolje upoznate već bi tu 20 topica bilo otvoreno o njemu.
    Uglavnom on se tome sprda. Zlo mi je od njega samoga a takvi komenti s njegove strane nikako ne stoje - posebno jer je glavni glavni. Glavni s..... a ne manager.
    Meni još niš nije reko o tome pa nisam imala priliku mu ni reć što mislim, al mi žao dečka.
    Čist se pitam što bi vi napravile jer vidim da je taj dečko jako jako utučen - vjerojatno zbog okoline i sveg što mu se događa.
    Mislim pa ne mogu mu doći i reći da znam da je h. i da sam uz njega - jer on to taji, rado bi da se sam trgne i kad mu generalni neš natukne da ga eto tuži. Sanjam.
    Smeta me ta diskriminacija i primitivizam, ne mogu tu niš, samo me zanima jel ima toga kod vas, kako postupate i što bi vi napravile.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Homoseksualizam na poslu

Citiraj DiLala prvotno napisa
    e da - kod mene na poslu ima jedan dečko i on to nikad nije reko ali svi nagađamo da je.
    :/

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a što sad? Svi bruje da je, vidi se, po njemu, po radu, po privatnom životu po još x stvari. Bili bi sigurni da sam izjavi da je, ali u tome uopće nije problem, meni je problem ta diskriminacija i zezanje nekih spram njega. Pa ne moram sad valjda pisat komente koji su njemu upućeni. On zapošljava ljude - pa svi bruje kak samo dečke gleda i zapošljava...... komenat na tone.
    Meni je to tak bezveze, ja činim ono što mislim da je najpametnije - govorim o ljudskoj slobodi, pravo odabira, blabla.
    zanima me to što sam gore napisala da me zanima.
    ne pitam ja sad jel on je il nije jer to mene zapravo i ne zanima. možda eto i nije. briga me.
    al najrađe bi eto kad neko tak priča protiv h. - tužila jer me to vrjeđa makar nisam h. Pa nek onda misle malo kaj pričajui.
    Mene smeta harač, glad u Africi, kopanje po smeću kod nas, nepravda na poslu...... a ovakvi primitivci se bave i izruguju h. - e to me boli,...........

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Najbolje što taj glavni glavni manager - s visokim obrazovanje i previsokom plaćom ima takav mentalitet.
    Prilično smo zadrto, primitivno društvo... to me smeta, jel ima uopće firmi gdje nema primitivizma te vrste.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

najbolje gledat svoja posla, ne kužim šta se toliko živciraš što šef zajebava...

Ili kad idući put šef nabaci komentar, pitaj ga jel i njega zaposlio "prek veze" i namigni...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Srećom pa si ja nisam s nikim posebno dobra pa nemam prilike slušati šta se bruji o kome (osim što se meni dođu tužakati kad se međusobno ne mogu dogovoriti).

Nisam shvatila što te brine - ako si nisi dobra s tim kolegom onda zaista mislim da nije red da ga tješiš. OK biti ljubazna, reći tračerima da prestanu, no nekako mi je :/ nuditi podršku nekome oko njegove seksualne orijentacije koju samo nagađamo.

A ako te smeta šef, probaj promijeniti posao (nisam pobornik blaćenja nadređenih na Netu, nije mi nimalo profesionalno i ne bih željela da to meni itko radi).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja uglavnom kažem da mi vicevi na tu temu nisu simpa i da nemam ništa protiv homoseksualizma i that's it. Što bi sad on trebao napraviti, live and let live mi se čini najbolja strategija. U životu sam se susretala s takvim situacijama, ali nije bila sredina tako netolerantna i normalno je čovjek/žena živio, doduše, u ormaru i ne talasajući duhove, ali nisu ga/nju niti uzimali na pik.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je jedino malo neobično zašto očekujete da bi se itko u poslovnoj okolini morao deklarirati o nečemu kao što je njegova seksualna orijentacija. Tu dodajem i političko opredijeljenje, nacionalnost, vjeru...

Šta vas je to briga tko koga, kako i zašto? Pa na poslu ste, ne na babinjaku.
    Većina mojih kolega ne zna kako se moj muž zove, a kamoli da sad razglabam o nečemu još "delikatnijem".
    Privatne teme ostavite privatnom životu.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma nisam ni mislila dat podršku - to sam i rekla u stilu - kaj ću mu doći jer mislim da je h. i da sam uz njega, idiotski!!!
    Dala bi mu podršku da smo si jako dobri i da mi se sam povjeri i da kaže da ga smeta okolina u pogledu toga.
    Nisam ni ja za blaćenje šefova - svaki ima i manu i plus. Već dvije god pokušavam u tipu gledat dobro i ne obraćat pažnju što mu se svi smiju što u leđa što u lice - no stvari koje on radi........ prestrašno.
    Ma nema veze.
    Smeta me eto što je eto normalan čovjek potišten zbog nekih koji po meni nisu normalni.
    To je kao da se poštenjak nalazi među kriminalcima pa ga ovi ugnjetavaju jer je eto pošten. Vjerujem da taj dečko ima i potencijala ali sve zbog te okoline i potištenosti ne može to iskazati.
    Ali da - ko što kažete, malo se tu može promijeniti osim da ja sama na takve teme pokažem što mislim o tome.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Meni je jedino malo neobično zašto očekujete da bi se itko u poslovnoj okolini morao deklarirati o nečemu kao što je njegova seksualna orijentacija. Tu dodajem i političko opredijeljenje, nacionalnost, vjeru...

Šta vas je to briga tko koga, kako i zašto? Pa na poslu ste, ne na babinjaku.
    Većina mojih kolega ne zna kako se moj muž zove, a kamoli da sad razglabam o nečemu još "delikatnijem".
    Privatne teme ostavite privatnom životu.
    potpisujem - pa i rekla sam nije me briga već me smeta što je druge ne samo briga nego i pljuju po opredjeljenju.
    Ja ljude dijelim: čovjek ili ne čovjek (ak smatram da je ne-čovjek opet se trudim vidjet dobre strane)
    boja kože, vjera, nevjera, sex. opredjeljenje, nacionalnost - svejedno, čak i volim šaroliku okolinu.....
    smeta me što druge briga i koliko ja god o tome trubila---- badava.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da malo padaš s kruške, to što opisuješ se događa od pamtivjeka i nemoš ti sad ič ispravljat krive Drine, samo češ ti naj*bat a taj dečko če i dalje ostat in the closet, ako uopče i jest gay, šef če ti i dalje bit primitivac...that's just the way world is...

Nemoj se petljat u to jer ti je "going out of the closet" iznimno delikatna stvar, i na njemu je, ako mu smeta takvo ponašanje u uredu, da nešto promjeni. Ti možeš samo doživjeti klasičan "kill the messenger" scenarij...a dečko će za 3-4-5 godina nač bogatog ljubavnika, dat otkaz i zaboravit na sve vas

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

.... je. Al treba i pokazat bar do neke granice da t nije u redu - inače zabriju i misle da mu svi plješću i odobravaju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je relacija -on je gay, ista kao i kad ispod glasa vele ona ili ona je

srbin, albanac, bosanac, čečen, crnac i sl

pa da je himera glavom i bradom ,ako dobro radi svoj posao , pustite ga na miru .....

ja sam crna ovca jer nisam katolik, napr... i ne križam se kad svećenik dođe u školu, ovak me gledaju :shock:

i još po par stvari sam "different "

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

.... je. Al treba i pokazat bar do neke granice da t nije u redu - inače zabriju i misle da mu svi plješću i odobravaju.
    Pa točno to i napravi. Brani svoje granice.
    Kad nadređeni pređe tvoje granice (tolerancije, dobrog ukusa, profesionalizma, čegaveć) reci mu da takve razgovore ne želiš voditi ili slušati. Makni se.

A tvoj kolega će svoje morati sam postaviti.
    Ako želi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa mislim da će tvom šefu biti jasan tvoj stav ako se ti postaviš prema dečku ljubazno i kao prema svakom drugom kolegi. Ako imaš što s njim za pričati popričajte, popite kafu...kad tvoj šef to vidi dat češ mu do znanja da je tebi dečko OK i da se ne slažeš sa homofobičnim šalama na njegov račun.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Pa mislim da će tvom šefu biti jasan tvoj stav ako se ti postaviš prema dečku ljubazno i kao prema svakom drugom kolegi. Ako imaš što s njim za pričati popričajte, popite kafu...kad tvoj šef to vidi dat češ mu do znanja da je tebi dečko OK i da se ne slažeš sa homofobičnim šalama na njegov račun.
    neće šef ništa skužiti ako ona bude tako vrludala.
    treba izravno šefu reći da ona to ne odobrava.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    reci mu da takve razgovore ne želiš voditi ili slušati. Makni se.
    ja isto mislim da je ovo najbolje što možeš napravit. pa ako ništa, barem ćeš bit pošteđena tih priča. i biti će primjećeno da to nekome smeta. tko zna, možda ispadne da nisi jedina kojoj smeta.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pozovi dečka na kavu za pauzu i druži se s njim, ak ti je simpa

ak nije, nemoj imat posla s njim i šta te briga ko šta o njemu priča

ne kužim tvoju dilemu

s bivšeg posla sam ostala jako dobra s jednom curom koja je eto slučajno gay, ali ona je što se toga tiče, izašla jelte, iz omara

s njom sam si dobra jer mi je jako draga, a ne zato što je ili nije gay, a znalo je biti komentara, kad bi s njom išla na kavu, tipa 'čuvaj leđa' i sličnih nebuloza

ljudi kod nas znaju biti malo ( ) primitivni, to stoji, ali šta ti tu možeš generalno

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne znaš šta je gore, kolege koje ga iza leđa ogovaraju i komentiraju njegovu seksualnu orijentaciju ili glavni glavni koji ga otvoreno provocira. I jedno i drugo mi je koma. Šta to koga briga šta on radi u privatnom životu i kakve veze njegova seksualna orijentacija ima s njegovim poslom... ne kužim... koma! :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A da se na poslu bavite onim za sto ste placeni?!

Dok covjek dobro obavlja svoje profesionalne duznosti nemate sto komentirati a privatan zivot kolega se nikoge ne tice ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa

Dok covjek dobro obavlja svoje profesionalne duznosti nemate sto komentirati a privatan zivot kolega se nikoge ne tice ...
    Potpisala bih ovo, uz jednu malu sitnu napomenu...

Korektni međuljudski odnosi jako JAKO su bitni. I ako se pojavi problem/smetnja, šef bi postupio odgovorno da to razriješi na neki način. Nažalost, nismo još dorasli do toga. Pa se moramo ravnat po svojoj savjesti...

Pamtim sličnu situaciju sa samog početka svog staža (to mi je bilo prije pol života) ali ta osoba je jasno deklarirala svoju orijentaciju i tu je stvar završavala. Privatne stvari su ostajale privatne. Tak bi trebalo biti. Isto vrijedi i za bračne probleme, izvanbračne veze i slično. Po svojoj savjesti. BEZ OBZIRA koliko nas svrbio jezik.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa

Potpisala bih ovo, uz jednu malu sitnu napomenu...

Korektni međuljudski odnosi jako JAKO su bitni.
    Potpis na Maxime.

A međuljudski odnosi na poslu se kvare kada krenemo miješati privatnu i poslovnu sferu.
    Vrhunac dobrih (i poželjnih) međuljudskih odnosa po meni je kad sa svim kolegama mogu sjesti i popiti kafu (dok pričamo o neutralnim temama).
    A pretjerana bliskost s kolegama se najčešće obije o glavu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sad ću ja do kraja u offtopic...
    Kako stvoriti odnos kakav opisuje Icy? Kako je moguće iz dana u dan s istim ljudima provoditi osam ili više sati (dakle, ustvari više no s bilo kim drugim!) i dalje razgovarati o neutralnim temama?
    Za mene je kasno, već sam 5 i pol godina na istom radnom mjestu koje najvjerojatnije neću mijenjati, otvorena kakva jesam odmah sam se zbližila s najbližim kolegama, i uglavnom i dalje imamo dobar odnos (čak i jedno kumstvo, ), ali za neke mi je žao što znaju o meni više no što bi trebali...
    Trebala sam se drugačije postaviti u početku, ali-nisam. I što sad? mogu se samo nadati da se neće zloupotrijebiti informacije (a i nije da sam neka važna osoba ).
    Međutim, vi koji uspijevate strogo odvojiti poslovno i privatno-kako?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svimbi moja radna kolegica koja je sa mnom u uredu je jedna od mojih najboljih frendica. našle smo se totalno i imamo nekih nevjerojatnih poveznica.
    ostatak ekipe na sadašnjem radnom mjestu, isključivo poslovan odnos, ne želim se s nikim uplitati u nikakve bliže odnose jer bi mi se moglo obiti o glavu.
    sa starog radnog mjesta imam jednu dobru frendicu i to je to.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Je, Tash, znam, ali pitam KAKO? Pa neminovno se u razgovoru (pa i o neutralnim temama) pojave osobna pitanja...
    I ja na poslu imam jednu od najboljih frendica (bila bi i #1 da ne postoji moja D koja je još iz djetinjstva), kume smo, mogle bismo cijele dane pričati da ne treba nešto i raditi
    Zbog nje mi je drago da nisam nastupila s rezervom, ali ona je ona poslovična iznimka...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Kako stvoriti odnos kakav opisuje Icy? Kako je moguće iz dana u dan s istim ljudima provoditi osam ili više sati (dakle, ustvari više no s bilo kim drugim!) i dalje razgovarati o neutralnim temama?

Međutim, vi koji uspijevate strogo odvojiti poslovno i privatno-kako?
    Jednostavno - ne pričam s nikim o privatnim temama. I inače sam relativno zatvorena i nije mi neki veliki problem.
    Također izbjegavam i kafenisanje nakon posla i opijanje na team buildingu jer iz toga proizlaze samo neugodnosti.

Iako moram priznati da to dođe samo od sebe. Otkad sam došla na rukovodeće mjesto, ljudi iz mog odjela mi prolaze s određenom distancom (pa ni ja neću svom šefu elaborirati šta sam juče radila s mužem).

A i kod nas je takva klima, koja meni odlično odgovara

vrhunac mješanja poslovnog i privatnog u kog sam protiv svoje volje umješana je (neću detaljno) kad sam zamoljena da upozorim kolegicu da privatno ponašanje prema kolegi ne smije utjecati na posao - zaista jedan od najneugodnijih i najnepotrebnijih razgovora moje karijere.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je vrhunac razgovora s ostatkom ekpe o vremenu, kako su ti djeca ili eventualno kad me netko pita di sam nešto kupila pa prokomentiramo modu

iako ima onih koji tako rado prikupljaju materijal, ja se ne dam uvuć i amen.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u stvari sve ovisi o ekipi.
    sa starog radnog mjesta imam cure s kojima i danas idem na kavu i stvarno smo si bile ok, ovdje je ekipa i amosfera skroz drugačija pa se ne dam.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da sve ovisi o vrsti posla kojim se baviš. ako s nekim printaš i slažeš projekte cijelu bogovetnu noć, barem jednom na mjesec, vjerojatnije je da ćeš znati intimne detalje iz njegovog života nego ako si po cijele dane sa strankama. makar ovisi i o tipu osobe. ja bleblećem o sebi sve živo, neko priča viceve, a netko jednostavno stavi radio.

meni su homoseksualci ljudi ko ljudi i totalno mi je svejedno što tko o njima priča. ako netko govori loše o njima to mi je isto kao kad netko komentira nečiji izgled ili nešto slično, prije svega neukusno i nepristojno.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I inače sam relativno zatvorena i nije mi neki veliki problem.
    ja inače UOPĆE nisam , pa me zanima isto što i svimbi

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa jednostavno

Kolege gledam kao, štajaznam, bakine frendice. S njima sam uvijek ljubazna, fina, pričam o vremenu, cipelama, šta sam pročitala u novinama (bez iznošenja svog političkog, vjerskog i dr. opredljenja), filmovima....
    Vrhunac uredskog tračanja u koji se upuštam je kad komentiram Dikolores ili B. Pitta i A. Jolie.

Radije šutim nego da razglabam bezveze, nikad ne iznosim mišljenje o privatnim temama (pr. za kog glasam), ne sudjelujem u razgovorima koji mi se ne dopadaju.

Ne znam kako da ovo oblikujem bez da se krivo skuži - kao studentica koja je slagala poštu mogla sam si dozvoliti elaborirati ostalim studentima koji slažu poštu koju pozu preferiram i koliko cm mi baš "odgovara".
    Danas je to nešto što si ne mogu (i ne planiram) dozvoliti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svatko prema svojoj prirodi....

Kad mi je bilo užasno, užasno teško pomogli su mi kolege s posla. Ne prijatelji , ne rodbina, ne forum ,već baš kolege s posla.

Savjetom ,toplom riječi i razumijevanjem .

To dvoje ljudi su za mene sada kao rod rođeni i zahvaljujući njima sam prebrodila grozne trenutke.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

E da...i imam radio u sobi (to obeshrabruje ljude od pretjeranog čavrljanja kad dođu do mene).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čitam i ja ovu temu i sve se mislim - pa kako?
    Kako biti suzdržan s ljudima na poslu? OK, to jesu kolege, ali dio njih su i prijatelji. Pa ja i sa šefom pričam o svemu, a čovjek je u godinama i da ga ne poznam kao šefa, sigurno se ne bi negdje s njim upoznala i sprijateljila. Upoznali smo se na poslu i redovno osim o poslu komentiramo društvena zbivanja i slično, a bome pretresamo i privatne probleme.

Meni je to nekako prirodno, tu smo, zajedno, svakodnevno surađujemo, s nekim ljudima se nađemo pa se jadamo međusobno jedni drugima kad imamo problema, poslovnih, privatnih, veselimo kad nam krene, opet poslovno, privatno, nevažno...

Moram priznati da ja kolege (i šefa ) doživljavam kao drage ljude i prijatelje.

A ovaj dio o homoseksualcima... uopće ne vidim potrebu da ih se izdvaja i o njima nešto posebno komentira. Pa ljudi ko ljudi...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U firmi mi je glavna i jedina preokupacija da svoju funkciju i zadatke odradjujem na vrhunskom nivou. Ako se pri tome dobro slazem s kolegama onda je to dodatni bonus, ukoliko se zbog poslovnih razloga ne slazemo onda to postujem ali ne spavam losije zbog toga.

Moj 'kapitalisticki duh' je u HR 'podcijenjem' a pogotovo na pocetku svojeg radnog staza ovdje sam imala problema zbog njega. Ako nakon posla popijem casu vina s kolegama ili ih tu i tamo povedem autom da se nemoraju patiti javnim prijevozom, to ne znaci da smo prijatelji vec ugodno suradjujemo

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U firmi mi je glavna i jedina preokupacija da svoju funkciju i zadatke odradjujem na vrhunskom nivou.
    Misliš da mi brbljavci ne radimo na vrhunskom nivou

Cijeli eksperimentalni dio projekta smo odradili uz veselje, pjesmu i smijeh. I s trbuhom do zuba sam se provlačila po našem minijaturnom laboratoriju i dolazila na posao do kad god sam mogla (bolnica je blizu pa nisam previše brinula). I bilo mi je baš lijepo.
    A naravno - sve smo odradili vrhunski kvalitetno 8)

Sad sam debelo OT jel'da?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam topla osoba . i ne stidim se toga.

pčelice

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prijavljujem se u klub blebetavih, ne volim mrgude za suradnike - ima da vrhunski priča i vrhunski radi - to je tek pravi suradnik :D .

živjele orginalne hrvatske vrijednosti!

bio mi je dobar komentar kako u hrvatskoj tim bilding nije potreban, jer su tu ljudi i ovako previše bliski.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

„Poželjno“ ponašanje u firmi ovisi i o samom poduzeću. Naravno da je drukčija atmosfera u maloj firmi gdje su svi neformalni i nitko nikome nije šef, nego u multinacionalki ili nekoj hijerarhijski organiziranoj strukturi gdje postoji dress code i interni pravilnik.

Ja radim u ovom drugom i zaista odgovorno tvrdim da je puno ugodnije raditi s manje „brbljavim“ ljudima. Ugodnije i zaposlenicima jer se tako izbjegnu mnoge ružne scene, podmetanja i svađe, a ugodnije i nadređenima jer se tako ne moraju petljati u razmirice tipa „nisam, ti si“.
    Ponavljam, kažem iz iskustva, a prošla sam nekoliko velikih firmi.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne pcelice to nisam rekla
    Ja sam komunikativna osoba koja se rado smije, suradjuje s kolegama i zeza ali svi mi imamo drugaciji pristup prema poslu i na drugaciji nacin funkcioniramo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ehm, kod mene na poslu svaki tjedan neki plač na hodniku, zbilja katastrofa

na prošlom poslu ti ljudi su starili zajedno, posjećivali se doma, slavili rođendane zajedno..ma čudo..

ja to ne volim, a pogotovo ne volim biti familijarna (i to lažno familijarna) sa šefom...il je šef il nije, kaj se on ima družiti i bit si dobar s podređenima, to nikad ne završi dobro na kraju

ja si izaberem nekog ko mi odgovara pa sam si s njim prijatelj, i kad odem s tog posla, to su ljudi koje nazivam..al da bi si bila uredski prijatelj sa svima i previše pričala o sebi, to (više) ne radim

iako je radna atmosfera 70% obavljenog posla

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma pijemo mi i kave i sve super, mene u cijeloj stvari samo i samo nervira kako neko ko je na super visokom položaju može tak govoriti i razglabati o nekom - u ovom slučaju o mogućem h. i onda to predstavlja ko veeeeliki nedostatak.
    I mene baš briga kaj je il nije.... ma bezveze, kriva tema - krivo postavljena i ošla u krivom smjeru.
    Znam što ću - ulizat se glavnom glavnom i reći mu da ga poslije posla vodim na jedno elitno mjesto - pa ga odvedem na onaj čuveni GAY PRIDE.
    Ma bezveze.
    Smeta me to što nekom to može smetati. Eto. To bi trebalo smetati samo onda kad se ta osoba svidi nekom - a nije ono što bi ta osoba trebala biti - muško il žensko.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma pijemo mi i kave i sve super, mene u cijeloj stvari samo i samo nervira kako neko ko je na super visokom položaju može tak govoriti i razglabati o nekom - u ovom slučaju o mogućem h. i onda to predstavlja ko veeeeliki nedostatak.
    Nije problem u položaju - jednako bi bilo da se radi o "običnom radniku", a tako se ponaša.

No, rekla bih da je situacija koju opisuješ baš proizašla iz atmosfere prevelikog petljanja privatnog u radnoj okolini (što meni osobno ne paše).

Ne uplićem se pretjerano ako netko u dubini srca ili intimnosti doma njeguje vrijednosti koje meni ne pašu. No, kad te vrijednosti nosi na posao (a to je recimo situacija kad se razglaba tko je za koga glasao ili javno iznosi svoj animozitet prema određenoj skupini) onda utječe i rna radni kolektiv.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne bih rekla da je tako, prije sam radila sa većinom curama - ženama i sve smo znale sve jedna o drugoj i bilo je i drugačijih stajališta no atmosfera je bila zaista izvrsna - radilo se puno i usput i zabavljalo. Jedna drugoj smo pomagale, stajale jedna iza druge i bile sretne kad smo mogle pomoći jedna drugoj. Savršeno. I bilo je i onda deklariranih h. i sve pet, nadređeni kao da i nisu bili nadređeni - poštivali smo ih ali se i šalili s njima i pričali o svemu. To je moje iskustvo. Sad radimo u sredini koja nije nimalo ugodna - svi se svakog boje, puno ima podmetanja i cinka se apsolutno sve, a što se tiče posla - on opada svakim danom. Mislim da puno ovisi o "glavi". Upravo stoga što je glavni glavni takav - sklon podmetanju, ružnom ogovaranju, zapošljavanju "svojih ljudi" koji mu služe - samo - za cinkanje - takva je i atmosfera . neradna i neugodna.
    No to je sad već druga tema i nema puno veze s h.na poslu.
    Ja funkcioniram odlično kad je pozitivna atmosfera a to vrlo često uključuje i pričanje o privatnom životu i mene to uopće ne smeta - ne volim kad se to toliko puno razdvaja jer je to sve jedan život. I kakav si na poslu takav si svugdje.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nije problem u položaju - jednako bi bilo da se radi o "običnom radniku", a tako se ponaša.
    x
    Evo, baš sam ti to htjela napisati... nema to veze s funkcijom u firmi već se radi o sklopu u glavi.
    Ne zamaraj se time... takvi ljudi svojim komentarima puno više govore o sebi nego o onom koga komeniraju.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    x
    Evo, baš sam ti to htjela napisati... nema to veze s funkcijom u firmi već se radi o sklopu u glavi.
    Ne zamaraj se time... takvi ljudi svojim komentarima puno više govore o sebi nego o onom koga komeniraju.
    x

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •