Mislim da je, ali ovo sa PGD-om mi je jako zanimljivo. Kada bi par imao medicinsku dokumentaciju koja bi ovo sve potvrđivala, mislim da bi bez problema mogli dokazati da im je time povrijeđeno pravo osobnosti na npr. reproduktivno zdravlje (ističem kako je novi Zakon o obveznim odnosima stupio na snagu 2006.g. i lista prava osobnosti nije u njemu navedena pa je na sudskoj praksi da razluči koja su to prava) i da im je ovako propisanim liječenjem onemogućeno roditeljstvo zbog čega trpe štetu u vidu tjeskobe, depresije i tsl.pino prvotno napisa
Mislim, mogli bi svi (i oni kojima ne treba PGD) to tvrditi samo bi prvo morali dokazati da je upravo ovako propisan način liječenja znatno smanjio njihovu šansu da ostvare trudnoću pa zbog toga trpe štetu. Problem je ako su novi pacijenti pa nemaju iskustva s prijašnjim načinom liječenja, jer bi onda teško dokazali da bi im prijašnji način bio uspješniji kad primjerice nemaju uopće podatke kako žena reagira na stimulaciju.
U svakom slučaju, ako netko misli da ima case, neka proba. Naravno ne bez konzultacije s odvjetnikom.