Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: mali savjeti za borbu s umorom

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno mali savjeti za borbu s umorom

Moj umor nije posljedica neke bolesti (iskreno se nadam ), mislim da je došao jednostavno s činjenicom da uz dvoje male djece imam u ovo doba godine jako, jako, puno posla na svom radnom mjestu, uz što sam si dodala 4 puta tjedno odlazak u teretanu jer sam u fazi skidanja postporođajnih kila.
    mali se počeo više buditi po noći, vani je vruće, cvjeta ambrozija, sve su to neki faktori koji otežavaju...
    e, sad, koji su vaši savjeti za vraćanje energije plus ojačavanje imuniteta koji oces neces s umorom opada
    neki čaj?
    vitamini?
    određena hrana?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni su Supradyn vitamini stvarno dobri za takve situacije.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

eno ti sokovi od sirovog voća i povrća na topicu iznad.

svi spominju da su puni energije od njih.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    eno ti sokovi od sirovog voća i povrća na topicu iznad.

svi spominju da su puni energije od njih.
    + maticna mlijec i cvjetni prah

meni i zelena magma dobro djeluje

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pratim
    ja sam baš kao crknuti pas zadnjih dana...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sad je stađon pomadora. Pojedi svaki dan punu zdjelu salate ali ih nemoj začinjat s nićim osim malo soli jer tad najbolje djeluju. Mene zaista spase. Valjda jer su pune kalija, a kad si umorna Kalij lagano padne...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni redovni (3 zdrava i lagana, ukoliko može) obroci i sedam sati sna - što mislim da ti je teško izvedivo s malim djetetom.
    Od dodataka hrani matična mliječ ili nativni propolis i neki multivitamin.
    Mene uglavnom najviše okrepljuje san i (iako nemam djece) nesanice me iscrpe više nego bilo što drugo.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako si alergična na ambroziju, zaboravi na cvjetni prah. Ja sam ga koristila kao podizač imuniteta i bio mi je super (pomiješala sam ga sa medom i jela na žlice), ali sam skoro ubila mamu - bez šale!!
    Sreća u nesreći je bila ta da ga je uzela ujutro i to ne žlicu nego tanko namazala ne kruh.
    Sirota je naotekla, usta, grlo, lice i ruke, totalno se izobličila. Došla hitna i odvezla je u bolnicu.
    Sve je dobro završilo, ali kad se danas sjetim što je moglo biti...uffff

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja čekam hoće li se pojaviti netko s čudotvornim receptom za rješavanje ovog problema, jer meni ništa nije pomoglo, ni matična, ni sokovi, od vitamina sam samo dobivala apetit a umor ostajao isti.
    ove godine me doslovce oborilo s nogu jer mi se imunitet srozao na najniže grane i svaki vrag ide na mene. najčudnije je što od silnog umora teško zaspem, a i užasno nekvalitetno spavam. budim se strgana, a što je najgore polako sam se ukalupila u takvu situaciju i naučila se tako živjet i funkcionirati :/

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tashunice, super je ako možeš tako funkcionirati, a da se ne odražava na kvalitetu obavljenog posla i života s ukućanima. Imam na moru susjede (u srednjim 40-ima), bračni par s odraslom samostalnom djecom koji sasvim pristojno živi, no već godinama kažu da spavaju jedva 3-4 sata noću, i da su preko dana sasvim O.K. Ja sam koma kad ne spavam, još ako radim nešto zanimljivo ili me čeka taj dan nešto što jako volim, zaboravim na umor, no ako je riječ o svakodnevnoj rutini, užasno sam teška sama sebi, jedva obavljam i onaj minimum, i na poslu i doma, dozlaboga sam mrzovoljna i sao čekam da dan prođe. Neki su naučeni biti umorni, to možda dođe i s godinama.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nije da ja ne spavam samo što teško zaspem i budim se kao da sam spavala 20 minuta, da li to ima veze s umorom, s lošim imunitetom, nemam pojma.
    odražava se sve to skupa itekako na moje zdravlje, prva četiri mjeseca u ovoj godini - četiri anbibiotika s razlogom, neuralgija trigeminusa, moždani udar, vrtoglavice, ali ja se nekako nadam uskoro izvući iz svega toga, samo da mi je još nešto što će me podići, ili moj imunitet :/

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uh :/ ne znam što bih ti rekla, no nadam se da je samo faza.
    Imunitet je čudna stvar, pred neke dvije godine sam imala 6 viroza u 8 mjeseci, a toliko je trajala i povišena temperatura. Bilo je svakojakih razmišljanja, no nabanalnije i najvjerojatnije je što sam radila od 8 do 20 preko tjedna i subotom, a jedan od poslova je bio u školi gdje je netko od klinaca i kolega stalno bio bolestan. Ove dvije godine, otkako nisam u školi, nisam se ni prehladila ni zakašljala (a i ne nosim posao doma i nema toliko stresa ).
    Jesi probala neke od ovih stvari što svi hvale (a je ne vjerujem previše u to), kao Noni sok, spirulina i slično? Nekako mi se uvijek činilo skupo, a ne vjerujem u eliksire, no možda nekom pomogne.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    najčudnije je što od silnog umora teško zaspem, a i užasno nekvalitetno spavam. budim se strgana, a što je najgore polako sam se ukalupila u takvu situaciju i naučila se tako živjet i funkcionirati :/
    tako je i meni

nije čudno da od umora teško zaspemo,jer je za utonuti u san potrebna relaksacija,a ne razmišljati o milijardu stvari (što ja činim)

ja isto iščekujem neku revolucionarnu formulu

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

za umor, meni najbolje pomaže bar 10 minuta popodnevne sieste (bez elektroničkih uređaja koji zuje-meni oni u potpunosti poremete odmor). ako brzo zaspeš, nađi nekog da te nježno probudi za 10 minuta. ja ne mogu brzo zaspati, pa tih deset minuta iskoristim za vizualizaciju. i hopla. nakon toga opet imam energije za izdržat do ranog počinka.

za imunitet, meni je najbolji najobičniji med.
    magma me puni energijom. kao i zeleni sokovi.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zaboravila sam dodati, dodaci prehrani, odnosno vitamini za mene ne dolaze u obzir, jer mi u pravilu samo pojačaju apetit, a to mi nije potrebno.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam "našla" lijek za umor. uklještio mi se živac u ramenu pa sad uglavnom mogu samo ležati, a pri prvom pomaku da se dignem probode me sto noževa
    malo dijete želi da ga nosam, a veliko šepa jer i njega boli noga kao mamu leđa
    i preporučili su mi normabele, tako da sam između ostalog i lakše podnijela današnje Alenovo crtanje vodenim bojicama po fasadi
    uglavnom, odmorna sam ko ptica, samo što se ne mogu kretati...i tak...
    Tashunice, morat ćemo naći onoga tko probada naše vodoo figurice, meni je polako dosta

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

o, jesamu miša, koja nevolja! evo malo
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za oduklještenje

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    figurice, meni je polako dosta [/size]
    pa znaš šta, inače ti ja ne vjerujem u te điđe-miđe, ali mi je ove godine već nekoliko puta palo na pamet nešto slično

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zvali su me kvotašica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •