-
Mislim da nije potrebno unaprijed s djecom raditi latinski - to je bolje prepustiti profesorima.
Mi smo radili neprimjetnu pripremu - senzibiliziranje za antičku povijest i mitologiju izletima i knjigama, objašnjavanje korijena pojedinih riječi, ukazivanje na korištenje latinskog (dijagnoze, nazivi životinjskih vrsta, pravno nazivlje) i na utjecaj latinskog na druge jezike.
-
slazem se da unaprijed nije potrebno raditi nista.
no ako nisi sigurna kako ce mu to ici, mozda ne bi bilo lose da ga netko istestira, mozda cak profesor hrvatskoga, ako si dobra s njim/s njom ili je spreman/na na suradnju i razgovor moze reci ima li dijete dobro izrazeno formalno znanje jezika, kako se snalazi u vrstama rijeci, gramatici itd.
a dijete moze popricati s nekim tko vec uci latinski kako to izgleda itd.
-
I nas čeka preseljenje iza sljedećeg rz. Zanima me da li znate koliki su rz u Pavleka Miškine i kakva je situacija u Kršnjavom - dugo nisam ništa čula o toj školi. Nama su za sada uži izbor moja i MM-a klasične OŠ, ali gledamo i druge lokacije, voljeli bi da je blizu nečeg ili blizu doma ili blizu posla ili blizu bake i dede, da ne gubimo previše vremena svaki dan.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma