-
porodiljni dopust + invalidska mirovina + blizanci
Pozdrav
Imao bih nekoliko pitanja pa bih zamolio odgovor.
Ja sam stalno zaposlen, dok je supruga u invalidskoj mirovini (80% invaliditet). Cekamo blizance koji bi za otprilike mjesec dana trebali stici.
- Koliko sam shvatio, zena ima pravo na porodiljni dopust uz nadoknadu od 1663kn. Ono sto nisam shvatio je da li se to odnosi od rodjenja djeteta, ili 28-42 dana prije rodjenja. Da li i dalje dobija mirovinu ili je to ukupan iznos. Mirovina je inace ~800kn plus 300kn pomoci od grada Zagreba.
- Da li ja mogu koristiti pravo porodiljnog dopusta, buduci da je zena doma, ali je u invalidskoj mirovini. Pretpostavljam da se njen i moj dopust ne mogu preklapati. Dalje, da li mogu poceti koristiti dopust od rodjenja djeteta, ili mora proci onih 40 dana obaveznih za majku.
- da li je moguca iduca kombinacija obzirom na okolnosti:
prvih 6 mjeseci ja sam na porodiljnom dopustu, primam nadoknadu u punom iznosu place. nakon 6 mjeseci do navrsenja 3 godine + dva mjeseca djece majka je na porodiljnom, te dobija 1663 kn nadoknade.
Zapravo, moram priznati da mi je tu jos puno nejasnoca, ali ovo bi bile najvaznije stavke.
Zahvaljujem puno na odgovoru.
-
dobio sam odgovor (puno hvala Sandri)
buduci da nemamo isti status (ja zaposlen, zena u mirovini), nemam pravo na porodiljni. krasno.
u ponedjeljak idem u hzzo probati, pa cu javiti sto su mi odogovorili za slucaj da jos nekome zatreba.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma