Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: zašto to radi?

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno zašto to radi?

tin ima skoro 2 mjeseca i prije par dana je počeo s dosta frustrirajućim epizodama u trajanju od 2-3 sata, doba dana nije određeno.
    počne tako da jede i stavim ga leći, leži par minuta i onda kao da je netko pritisnuo dugme ON, on se budi, kenjka, isteže se, maše ručicama, štuca, bljuca (sve ili samo nešto od navedenog ali bez plača) a ujedno daje znakove gladi.
    stavljam ga na sisu ali protestira. na kraju povuče minut-dva i onda zavrišti. dignem ga, ponekad podrigne pa opet sve ispočetka, štucanje, bljucanje, mahanje... :?
    čini mi se kao da je gladan ali neće da jede. :/
    ne može zaspati pa ga nosim, ponekad zaspe tako, ili ležeći na meni, ponekad sam od sebe u krevetiću, ponekad nakon superkratkog sisanja ....
    nemam pojma što je to, jer doba dana nije nikad isto. i najviše me zanima zašto to radi? mogu li mu pomoći?

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda ima grčeve? moji su se slično ponašali u tim situacijama, ali kod njih oboje je palilo to da ih stavim na cicu i onda bi tako bili satima. dok su cicali bi se smirili pa sam ja pretpostavila da im je tako lakše.
    možda ti se javi i neko pametniji.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

To moja Nika stalno radi! U zadnje vrijeme upali ako tada legnem s njom, dam joj dudu i nježno mazim po glavici, ko da joj želim kosu zalizat na stranu (nadam se da sam jasna) i onda mi zaspe.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mozda mu se kaki. ili piski. pogledaj na pdf-u bezpelenastvo, ima opis i slika kako ga mozes drzati da se iskaki ako te zanima.

davanje znakova da su gladni i da im je sila su prilicno slicni u tako mladoj dobi. kasnije prestanu davati znakove da im je sila kad ih se redovito odignorira pa se naviknu da se obavljaju u gace.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    mozda mu se kaki. ili piski. pogledaj na pdf-u bezpelenastvo, ima opis i slika kako ga mozes drzati da se iskaki ako te zanima.

davanje znakova da su gladni i da im je sila su prilicno slicni u tako mladoj dobi. kasnije prestanu davati znakove da im je sila kad ih se redovito odignorira pa se naviknu da se obavljaju u gace.
    nemogu naći taj text i sliku

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo ovdje. na fotki je veca beba, ali i skroz male se mogu tako drzati. oslonjena ledima na tvoj trbuh/cice tako da joj glava ne pada unatrag, ti ju drzis za butine i nogama pridrzavas kanticu. ako imas vecu kanticu ili lavor mozes ga ostaviti na podu izmedu nogu.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

hvala

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nisu grčevi, svaki dan je to u različito doba a neke dane uopće se ne desi. ne plače.
    ne kaka, provjerila sam.
    nisam za davanje dude jer je tin tek nedavno počeo tražiti sam hranu pa ne bih da duda to poremeti.
    :? :? :?
    jednostavno nemam pojma

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moja curka prvih mjesec i 20dana doslovno nije zaplakala.
    Kad je bila gladna, onda je ispuštala neke zvukove nalik na šnjuhanje.
    No, taj prvi put kad je zaplakala, plakala je skoro 2sata s prekidima.

Nije bilo vidljivog razloga zašto je to tako.

Odjednom se teško i uspavljivala pa sam je počela uspavljivati uz napu (bijeli šum koji umiruje), a kasnije i na pilates lopti. Najgore bi bilo kad bi je uspavala nakon xy vremena i krenem je spustiti, a ona se probudi ili se ne probudi, ali krene to mahanje ručicama i trljanje okica i samu sebe probudi.

To razdoblje od jedno mjesec dana, možda malo više, nam je bilo teško jer smo bile same, a uspavljivanje svakim danom išlo sve duže, tako da su me leđa znala doslovno rasturati.

No, pomalo je prestajalo, no i dalje smo je uspavljivali uz napu da bi se jednog dana opet počela sama uspavljivati papajući.

Inače mahanje rukicama često zna značiti da im je vruće, prema riječima moje pedice.

Budući da nemam neko logično objašnjenje, onda sam zaključila da može biti i od rasta,prilagodbe jer su bebicama osjetila u tom razdoblju vjerojatno puno jača, nego kad se tek rode, a onda ih to vjerojatno jako zbunjuje, možda i plaši.

Pogledaj ovaj link, možda pronađeš neke zanimljive odgovore, inače ulomak iz jedne odlične knjige Wonder Weeks se zove.

http://www.livingcontrolsystems.com/...ontent_ww.html

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo štucanje u bljuckanje me asocira na previše uvučenog zraka tijekom sisanja. Jel možda to ako halapljivo jede.
    Ili se čovjeku dosadilo uspavljivati sam pa traži tebe da sudjeluješ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •