Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: dijete ne voli sling,pomozite

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno dijete ne voli sling,pomozite

Cure,sin mi ima 3 mjeseca i ne voli sling. Nosim da prsa o prsa i kada plače toliko se izvija da onaj dio ispod guze izađe van,da ga ne pridržim ispao bi mi. Nisam baš presretna slingom. Imate li kakav prijedlog,jer kada plače,možda bi i uspjelo da ga zadržim,ali bojim se da će ispasti.

Ima li tko kakvo iskustvo kako privoljeti dijete na sling? i gdje se mogu kupiti kape sa zaštitom za vrat. Hvala vam

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tigrice, je lti plače kada ga stavljaš u sling, kada si ga stavila ili nakon nekog vremena?
    kako ga nosiš kad ga nosiš narukama?
    Jesi li sigurna da dobro namjestiš nosiljku?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da plače kada ga stavljam u sling. i onda kada namještam prstenove tj.navučem da se stegne,poludi. Čak i hodam po sobi da vidi da idemo,ali to ništa ne pomaže. Trenutno na rukama jedino hoće biti i to u položaju trbuhom na rukama,tj.trbuh na ruke a leđa gore. Da li bi ga možda trebala češće stavljati u sling? ćčesto plače i ja ne vidim teoriju da nošenje umanjuje grčeve,a kamoli da ga se uspava,nema teorije. Ljudi dajte pomozite jer ja više neznam kako da idem u šetnju sa njime,niti pola sata nemogu biti vani a da ne urla.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

gdje si doma?
    možemo prebaciiti na pp.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Luciji se ispočetka nikako nije sviđao sling a dobro sam ga namjestila, Lutonjica mi je došla pokazati. Svaka tri dana bismo opet pokušavale, po dvije minute i van. Nakon 10ak takvih eksperimenata, 10ti je bio uspješan i otad za nju ne postoji ništa osim slinga.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

N od rođenja nije htjela biti u ničemu osim na rukama. Pokušavali smo sve, od marame preko kolica do nosiljke, ništa nije uspjelo. Isto sam je "trenirala" svaki dan po malo i dogurale smo do 20 minuta marame i to je bilo to. Nakon tog vremena počela bi vrištati iz petnih žila, užas! Sada od 2 godine se počela voziti i u kolicima, ali isto max 20 min. Valjda je takvo dijete.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod nas su u toj dobi palile samo ruke. poludio bi kad bih ga sputala u nosiljku, kolica samo dok bi spavao... prošlo je.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ms.iyv kao i moj sin. Baš tako. Evo suprug ga nosi stalno na rukama, ja mislim da bi trebalo dijete nositi kada je dobre volje pa makar na 10 min,pa tako svaki dan. Teško mi je na rukama. Želim provoditi AP roditeljstvo ali u njegovom slučaju to je nemoguće.

Ja sam inače trenutno u Šibeniku,ali sam iz Zagreba i dolazim poslije sezone u 10 mj. Može i na pp.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pokušaj par puta, normalno je da ne prihivati od prve.
    Pazi da je nahranjen, presvučen i blago pospan, ali ne još razdražljiv.
    Najbolje da pokušaš negdje u prirodi ili u mirnom parku, gdje možeš odmah nakon što si ga spustila u sling početi hodati, i to u brzom tempu i ljuljuškajući se.

Mi smo se baš s 3 mj navikli na maramu (sling je došao kasnije).

Što se tiče straha od ispadanja, pazi da je donji rub slinga podvučen pod guzu, a noge trebaju biti raširene i savihute u koljenima.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tigrice, možda ti ovaj topic pomogne: problemi s nošenjem

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I Zvrčkica se tako izvijala i odgurivala u slingu. Kod nas je to riješio buda položaj, tako da je beba okrenuta prema van, a nogice su u križ skupljenje u slingu. Obožava taj položaj, tako i zaspe bez problema. Idemo tako van, miksam biskvite za kolače, pospremam pomalo, sve može. Počeli smo se nositi u tom položaju s 4.5mj kad je već dobro držala i kontolirala glavu.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i fotke.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jel to takozvani "buda" položaj u slingu? Nogice su savinute i prekrižene u slingu, a sjedi na guzi? Kako dugo može biti u tom položaju?
    Mi smo isto skoro 5 mjeseci, beba glavicu drži već čvrsto pa bi mogli probati ovaj položaj jer i moja curica ne trpi biti okrenuta prema mojim prsima, jer je preznatiželjna i isto se non stop izvija, najviše voli gledati prema naprijed kad ju nosimo na rukama, eventualno preko ramena ako je okrenuta trbuhom prema meni.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Je, to je buda položaj. Ja bebu nosim na kraćim relacijama u tom položaju. Koliko smije biti u tom položaju ne znam. Uglavnom se mi nosimo ispod jednog sata, ili dulje al' sa stankama da protegne nogice.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja probala danas drugi put s Marom, ali ona stalno gura noge. S time da joj je tijelo meni bočno, jel tak i zvrčkica, ne kužim dobro? A da ne velim da je dva puta bljucnula.

I nisam točno prokužila kak sling mora biti na leđima, jel se može netko slikati pa staviti tu?

TIGRICA, sori na zachatavanju.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da nije bebi vruce u slingu, ako ima previse odjece?

joj Jelka, ja omanula onaj put . oces da ponovimo dogovor?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moram se pohvaliti za sada sam uspijela nositi sina u slingu po 20 min.,pa čak i sat vremena. Naime važno je da dijete nahranjeno,presvučeno i dobre volje. Tada sam jedino uspjela. Hvala ivy Što se tiče buda položaja baš mi se ne sviđa. Mislim da su mu noge nezdravo stavljene.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj TIGRICA prvotno napisa
    Što se tiče buda položaja baš mi se ne sviđa. Mislim da su mu noge nezdravo stavljene.
    u buda položaju je JAKO VAŽNO da je guza ispod nogica. znači, prvo namjestiš guzu unutra a poslije nogice, one su ti malo iznad. ako su nožice ispod razine guze taj položaj nije dobar, pogotovo za kukove.

Citiraj TIGRICA prvotno napisa
    Želim provoditi AP roditeljstvo ali u njegovom slučaju to je nemoguće.
    sling nije preduvjet, niti ikakav uvjet za provođenje ap roditeljstva

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tigrice, baš mi je drago.

što se buddhe tiče, nošenje prema naprijed općenito nije najsretnije rješenje. kraći periodi, pretežno po kući - ok, no nije dobro da se dijete ne može izolirati od podražaja kao kod nošenja t2t.

srećom, kod ovih malih nestrpljivaca ta faza kad se ne vole nositi "prema unutra" brzo prođe, a i dorastu do nošenja na boku. dotad buddha ponekad posluži kao spas (prvo dijete uopće nisam nosila tako jer nije bilo potrebe, ali s drugim katkad nije bilo druge ).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A kad može na bok, kad počne samostalno sjediti?

mikka, ja sam svakako za da se vidimo, ako imaš vremena. Da se prebacimo na onaj topic ako bi još netko htio?

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Ja probala danas drugi put s Marom, ali ona stalno gura noge. S time da joj je tijelo meni bočno, jel tak i zvrčkica, ne kužim dobro?
    Zvrčkici su leđa uz moja prsa. NAaprije joj spustim guzu u sling, a tek onda nogice koje prekrižim i dobro zategnem.
    Meni je buda spas.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I mi se svaki dan nosimo po par minuta u buda položaju. Sviđa joj se, posebno kad je neka akcija, kad ja npr nešto radim u kuhinji, kad perem povrće ili spremam suđe u ormare i sl., a ona to može iz najveće blizine promatrati
    I nakon toga zadovolji svoju znatiželju i želju za promjenom i kad ju stavim natrag na kutnu zadovoljno leži i igra se dalje sa svojim igračkicama.
    E da, od kada može na bok, vjerujem da nije preduvjet da sjedi, nego da čvrsto drži kičmicu i glavicu? To će vjerujem biti sad uskoro nakon što navrši 5 mjeseci, jer već sad drži glavicu čvrsto.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj tomita prvotno napisa
    Citiraj Jelka prvotno napisa
    Ja probala danas drugi put s Marom, ali ona stalno gura noge. S time da joj je tijelo meni bočno, jel tak i zvrčkica, ne kužim dobro?
    Zvrčkici su leđa uz moja prsa. NAaprije joj spustim guzu u sling, a tek onda nogice koje prekrižim i dobro zategnem.
    Meni je buda spas.
    A jesu li joj noge crvene poslije kada izadje iz slinga?? Jer vidim da je i tvoja bucmasta kao i moj sin, tako da ima problema kada ga izvadim iz sliga. Noge crvene od kržanja. Stavljam nogice iznad guze s time da su nogice van slinga jer nikako nemogu staviti unutar slinga. Prenemiran je.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ponekad budu crvene, na mjestu gdje se dodiruju, ali to joj ne predstavlja problem.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    što se buddhe tiče, nošenje prema naprijed općenito nije najsretnije rješenje. kraći periodi, pretežno po kući - ok, no nije dobro da se dijete ne može izolirati od podražaja kao kod nošenja t2t.
    da li je ograničenje samo zbog vanjskih podražaja ili taj položaj može biti i opterećenje za kralježnicu?
    Kako je kod nešto većih bebica, od 6 mj recimo, da li im i onda smetaju vanjski podražaji?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

voljela bih da na ovo odgovori netko upućeniji, recimo josie.

/veći malci i ne stanu u buddhu - moj sa 6 mjeseci sigurno ne bi imao mjesta/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja to pitam retrogradno pokušavala sam to negdje u 4om mjesecu, ali nije mi baš išlo.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kad namještate sling za buddha položaj, donji dio slinga zatvorite (zategnete), prem asvojim prsima, a gornji otvorite (dakle, nemojte napraviti tobolac prije nego bebu stavljate u sling).
    kada je jedan dio potpuno zatvoren,a drugi otvoren, primite bebu na prsla, leđima okrenutu od sebe.
    guza ide nešto iznad pupka i odvojite je od svog tijela (leđa naslonjena, guza ne, nožice prekrižite zato da možete što lakše obući nosiljku na bebu, one kasnije ne moraju biti prekrižene, čak mogu kod nekih beba biti i potpuno ispružene u tobolcu.
    zatim sa svojih leđa povlačite nosiljku i oblačite je na bebu, pridržavajući bebinu težinu.
    dakle, zatvorite bebu u tobolac, i kada pustite težinu guza dolazi u razinu vašeg pupka.
    zatežete samo gornji rub, ostatak ostavite, da nožice mogu imati što više slobodnog prostora.
    guza ovdje drži ravnotežu u nosiljci, leđa naslonjena na vaša prsa, nožice visoko iznad razine guze, nemojte dopustiti da beba pritišće nožice svojom težinom.
    ovdje nam potkoljenice, dakle, ne igraju nikakvu ulogu u udobnosti nošenja ili ravnoteži, stoga kod bucmastijih ili nemirnijih beba, podkoljenice možete slobodno izvaditi vani.
    kad je beba u buddha položaju, ne smijete osjetiti naginjanje prema naprijed, ako imate osjećaj da se beba naginje prema naprijed, ponovite položaj , problem je u tome što guzu niste odvojili od svojih leđa kada ste oblačili nosiljku na bebu.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

što se tiče vanjskih podražaja.
    problem je općenito kod nošenja bebe prema vani da dijete, ukoliko se ne osjeća ugodno u nekom renutku nema priliku "pobjeći".
    buddha je zato super kada je beba u onoj intenzivnoj fazi istraživanja, gdje mora gledati i istraživati sve oko sebe (relativno kratka faza), ali je baš zbog nemogućnosti zaklanjanja bebe, buddhu dobro koristiti za "po doma", gdje je bebi okolina, više-manje, poznata.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

thnx josie
    kad budem imala s kime, pokušat ću opet premda mi i dalje izgleda malo komplicirano valjda bi stekla malo prakse nakon nekog vremena.
    za koju dob se takav položaj najviše preporuča?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moj sin u buda položaju svaki puta povraća,da li je to možda sam previše stegnula? On je baš bucmasto dijete,pa noge držimo vani. Hvala josie,makar sam jedva skužila kaj pričaš :?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tigrice, nema potrebe da se trbušćić pritišće sa nožicama, vjerojatno zato bljucne.
    koji dio ti nije bio jasan?
    ponoviti ćemo ponovo drugim riječima

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moram doći u Zagreb,dolazim u 10mj.pa ćemo se vidjeti nadam se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •