Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 104

Tema: Engleski za bebe i djecu

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Engleski za bebe i djecu

Je li čuli za ovo www.helendoron.hr ?
    Radi se o metodi učenja engleskog jezika koju je razvila britanska jezikoslovka Helen Doron
    i to već za bebe od 3 mj. pa sve do 14 godina.

Mislila sam danas nazvati da vidim o čemu se radi, kako se kreću cijene
    i kakav je raspored pohađanja, ali sam sam uz svoja dva mala istražitelja skroz zaboravila :/

Pa ako netko ima više informacija neka ih podijeli s nama...

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

koliko sam vidjela kad sam se mislila prijaviti za posao, cini se da kod nas nece biti od 3.mj., tj. mislim da je u oglasu stajalo od godinu dana. a i zasmetalo me, s profesionalne strane, sto se moze javiti bilo tko, tj. nije bilo potrebno da je osoba apsolvent ili profesor engleskog jer oni imaju vlastitu metodu kojoj ce tu osobu obuciti i po kojoj ce ta osoba predavati. dakle, iako sam po prirodi optimist i s jedne strane mi je ok da i netko tko super zna engleski, a nema diplomu dobije priliku okusati se u poslu koji ga zanima, s druge strane me muce sumnje hoce li doista odabrati najbolje osobe ili ce ici na sto jeftiniju varijantu, nadam se ovom prvom!

eto, sori, nisu informacije iz prve ruke, ali htjela sam prenijeti svoja razmisljanja

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo se javili za ogledni sat, pa cemo vidjeti kako ce dijete reagirati!
    satovi su jednom tjedno po 45 minuta!
    mjesecno 300kn+ cd-i, knjiga i torba koji se placaju pocetkom godine 500kn!!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne znam ništa o navedenom programu, ali meni se čini puno previše za 45 minuta tjedno. Izjava da u programu djeca uče strani kao materinski jezik samim time ne stoji, jer je jezični unos puno preskroman. Još ako nastavnici nisu izvorni govornici, a vjerojatno nisu...
    Fama koja se podigla oko ranoga učenja stranih jezika koristi ovakvim programima da uberu novac. Rano učenje jezika je i kad dijete ima 7 godina, a znatno je zrelije i spremnije te će više imati od toga. Dokazano je da djeca koja uče jezik u vrtićkoj dobi u ovakvim uvjetima (sat-dva tjedno) nisu ništa bolja u jeziku od djece koja počinju s recimo sedam godina. Mogu jedino profitirati u izgovoru, ali za to je osnovni preduvjet dobar model.
    Smatram da će trogodišnjaku više koristiti igra s roditeljima nego 45 minuta ovakvoga engleskoga.
    Možda tek napomena da mi je ovo struka da ne mislite da imam nešto protiv konkretnoga programa

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puni potpis pod Freju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

riskiram da skrenemo s teme, ali zanima me što mislite o učenju jezika u osnovnoj školi. može li se u školi kvalitetno naučiti jezik bez potpomaganja školom stranih jezika?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    riskiram da skrenemo s teme, ali zanima me što mislite o učenju jezika u osnovnoj školi. može li se u školi kvalitetno naučiti jezik bez potpomaganja školom stranih jezika?
    Ja osobno mislim da može, ali ipak bolje pričekaj stručnjake

A što se tiče "ranog učenja stranog jezika", još jedan potpis pod Freju.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u moje doba , ali zanima me kakva je situacija uz povećanu satnicu i novi program (ipak, ostaje različita metoda rada).

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I ja mislim da se moze, ja sam naucila dovoljno da ga mogu studirati i diplomirati. U skolu stranih jezika sam isla samo u 4. srednje (predavac je bio izvorni govornik), ali mislim da to nije puno utjecalo na moje poznavanje jezika...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ivy, ja mislim da to ovisi i o djetetu, vrsti skole, nastavnika...itd.
    dakle principjelno da, ali sama ces najbolje vidjeti kako ti djeca reagiraju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U zemlji tipa Hrvatska di se TV programi ne sinhroniziraju nego su sve izvorni govornici ugl. američkog eng. mislim da se ngleski definitivno može.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U teoriji da, u praksi ovisi o mnogočemu. Kao što kaže i seni. Otežavajući su čimbenici mali broj sati i veliki razredi. Ključna je motiviranost učenika, a to najčešće ovisi o motiviranosti (kvaliteti, sposobnostima, karakteru i sl.) nastavnika.
    Ja sam, na primjer, jedan od jezika koji sam počela učiti u 4. osnovne naučila solidno, drugi nikako (gramatiku da, govoriti ne).

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja njemacki ucila od 4 osnovne do faxa i ne znam skoro nista, a engl. pocela ucit tek u 1. razredu srednje i jedno vrijeme mi islo super, ali sad sam vec dosta zakrzljala!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

crtiće već gledamo mahom titlovane ili u originalnim verzijama.

no, ja sam engleski naučila u ŠSJ, a u redovnoj školi - ništa. suhoparno štrebetanje gramatike napamet, koju sam u ŠSJ naučila a da nisam ni primijetila.

pa se sve nadam da se nešto promijenilo s davanjem veće pažnje jezicima, ali vidim da ipak nema jednoznačnog odgovora (ja se nadala da će freja mahnuti čarobnim štapićem ).

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

djeca sposobnost za usvajanje jezika gube s pubertetom, dakako ne apsolutno, nego se sposobnost usvajanja zamjenjuje potrebom za ucenje.

da li ce neko dijete nauciti strani jezik u osnovnoj skoli zavisi od djeteta i njegovih sklonosti, od nastavnika, brojnosti odjeljenja, nastavnog programa, a svakako i od obima u kojem je dijete izlozeno tom jeziku mimo same nastave.

mislim da se s ranim ucenjem jezika pretjeruje - lijepo je izloziti dijete svakakvim sadrzajima, ali insistirati na tome da dijete bude fluentno u nekoj ranoj dobi, a tu svakako mislim na dob prije 7 godina je smijesno - izuzev ako je dijete u mogucnosti postati bilingualno zahvaljujuci porodicnom ili drustvenom okruzenju.

ako roditelj ima znanja i sklonosti, on svakako moze dijete upoznati sa stranim jezicima i vrlo rano, no bez pretjerivanja kako se ne bi desili negativni transferi - maternji jezik je sasvim dovoljan

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ga naučila samo u osnovnoj školi dovoljno da upišem Jezičnu, a nakon Jezične dovoljno da upišem studij engleskog.

Nisam imala nijedan jedini sat jezika izvan redovne nastave.

Što se ovakvih programa (čarobnom metodom 45 minuta tjedno ) tiče, potpisujem kolegice.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da, ja sam engleski imala samo 2 god u srednjoj (zbog rata), a upisala sam anglistiku bez imalo problema. njemacki mi je bio prvi strani jezik.

na kurseve nisam isla, za prijemni sam se pripremala sama, a primano je svega 20 redovnih studenata u mojoj generaciji.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Ja sam ga naučila samo u osnovnoj školi dovoljno da upišem Jezičnu, a nakon Jezične dovoljno da upišem studij engleskog.

Nisam imala nijedan jedini sat jezika izvan redovne nastave.

Što se ovakvih programa (čarobnom metodom 45 minuta tjedno ) tiče, potpisujem kolegice.
    i ja isto tako (samo što nisam išla u jezičnu nego u klasičnu, a opet sam naučila dovoljno da upišem studij engleskog i još jednog jezika)

a s njihove stranice citiram
    Engleski se uči na isti način kao i materinji jezik.

1. materinji jezik se ne uči nego se usvaja
    2. materinji jezik se sluša puno više od 45min tjedno :/

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

(ja se nadala da će freja mahnuti čarobnim štapićem ).
    Eh, da je barem tako jednostavno. Učenje jezika je mukotrpan i ne baš jeftin sport. Mislim, može se i jeftinije, ali za većinu ovdje je prekano - udati se za stranca pa ti ni čarobni štapić ne treba. (Tako sam ja riješila engleski za svoju djecu ).
    Ili angažirati strankinju za dadilju (samo gdje naći dobru dadilju pa da još hoće raditi mizeriju koju većina nas može platiti).

Umjesto ovakvih tečajeva za bebe koje još ne govore ni materinski, radije štedite za tečajeve jezika u inozemstvu kad odrastu (i kad već budu znali nešto jezika). Ili barem za put prijateljima u drugim zemljama.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa
    udati se za stranca pa ti ni čarobni štapić ne treba.
    originalan recept, nema što.

Citiraj Freja prvotno napisa
    radije štedite za tečajeve jezika u inozemstvu kad odrastu (i kad već budu znali nešto jezika).
    i meni se ovo čini kao dobra nadopuna školskom učenju.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dobila sam njihov letak negdje u CC mislim, ali ono što mi je zapalo za oko je bilo "od 3 mjeseca". Samo sam u sebi pomislila, "je, right, engleski za bebu od 3 mjeseca", pitam se samo tko će na takvu glupost nasjesti. Negdje kad beba počinje govoriti prve riječi može proći, ali od 3 mjeseca?!
    To je po meni klasičan primjer kako zaraditi lovu u vrijeme krize od lakovjernih...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bucka, kada je ogledni sat? koja je lokacija.
    meni je zanimljiva ideja da dijete od 3 god uči pjesmice (moja zna pola knjige o đungli)
    3 mj. je bezvezarija po meni.
    moja s 3 god non - stop ispituje kako se što kaže na engleskom.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uz debeli potpis pod Freju, dodajem svoje iskustvo: može. U gradiću u kojem sam ja završila osnovnu školu i gimnaziju nije bilo nikakvih škola stranih jezika. Gotovo sve što sam naučila, naučila sam kroz redoviti nastavni program + nešto malo tv-a. Na faksu sam imala neki engleski, više pro forme, ali mi je dobar dio literature bio na stranom jeziku pa je i to pomoglo.

Danas radim u multinacionalnoj kompaniji u čijem zagrebačkom uredu ima stranaca (od kojih su neki izvorni govornici, a neki ne), često komuniciramo s inozemstvom i nikad nisam imala nikakvih problema. Nisam postala Shakespeare, ali sam uspjela naučiti sasvim dovoljno da mogu iskomunicirati sve što je potrebno. Napominjem da mi je posao velikim dijelom vezan uz jezik i da se često susrećem sa stihovima, teško prevodivim frazama, dvosmislenim izrazima itd.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad je tema već ekspandirala u tom smislu, da pitam stručnjakinje (a vidim da ih je na ovom topicu dosta ) koliko ima smisla upisivati dijete na one tečajeve stranih jezika koji se održavaju u sklopu vrtića?
    Konkretno, u našem vrtiću jedna takva škola održava satove engleskog u ranim popodnevnim satima (između 15 i 16.30, dakle, baš u ono vrijeme kad djeca ionako samo čekaju da netko dođe po njih).
    Kad je Andrej tek krenuo u vrtić, razmišljali smo o tome da ga upišemo na takav tečaj kad bude imao 5 godina, ali sada sam malo skeptična prema toj ideji... nekako mislim da mu ništa neće faliti ako se sa sustavnom podukom iz engleskog susretne tek u školi, ali opet - ima li neke konkretne koristi od tih tečajeva?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tanja_b, po meni je Andrej u idealnoj dobi za početak učenja, naravno ukoliko je dijete zainteresirano...
    Ja sam prije 13 godina bila na prvom oglednom satu za early learnig i ostala doslovce otvorenih usta koliko su te male glavice znale...
    Recept za uspjeh( što je po meni puno znanja uz puno zabave) jest motivirano dijete, suradljivi roditelji, nastavnik koji se stalno educira, kontrola kvalitete u školi i dobar, od ministarstva verificiran program...
    Ono što može biti problematično jest to što se prije 15-ak godina dogodila poplava svakakvih škola stranih jezika, sa svakakvim programima i još svakavijim kadrom koji nastavu održava :/
    Sad ja to to više ne radim, pa ne znam koliko se do sada napravilo reda u programima i edukaciji nastavnika...
    Puno sreće kakogod!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Ono što može biti problematično jest to što se prije 15-ak godina dogodila poplava svakakvih škola stranih jezika, sa svakakvim programima i još svakavijim kadrom koji nastavu održava :/
    ovo je, nažalost, živa istina

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj pikulica prvotno napisa
    ovo je, nažalost, živa istina
    evo potpis ko kuća od još jedne kolegice

što se tiče tečajeva po vrtićima, ako postoji mogućnost, odvedi dijete i ako mu se svidi, nek nastavi ići. ako ne, nikom ništa.
    kod tako malog uzrasta, izvedba nastave i feedback djece puno puno ovisi o predavaču i nije ista stvar znati predavati engleski i predavati ga djeci.
    meni je puno teže bilo osmisliti 45min sata za šesti razred, nego blok sat za treći gimnazije.

ne znam kako je osmišljen program u tom vrtiću, pretpostavljam da ih neće posjesti i predavati im, jer 45min za malu djecu je previše.
    ali opet, samo jedanput tjedno?

ne želim generalizirati, ali skoro svatko barata barem određenim znanjem engleskog, a djeci ne treba objašnjavati vrste vremenskih rečenica i sl. okružite ih slikovnim rječnicima, slikovnicama i knjigama na engleskom, bojankama, radnim bilježnicama, crtićima. uskočite kad treba. pričajte na engleskom s njima! djeca su kao spužvice

e da. o uspješnosti usvajanja stranog jezika u ranijoj dobi govori critical period hypothesis , pa ako se netko zaželi daljnjen informiranja

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    bucka, kada je ogledni sat? koja je lokacija.

moja s 3 god non - stop ispituje kako se što kaže na engleskom.
    na njihovoj stranici se prijavis za ogledni sat, a onda te oni nazovu i ponude par termina!!
    nas termin je 31.8, a lokacija je sveti duh (mislim 36)!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    ima li neke konkretne koristi od tih tečajeva?
    Ima, ako su dobro izvedeni i ako je dijete zainteresirano.

Zapravo ti je Melange odlično odgovorila.

Na faksu sam provela semestar u programu ranog učenja jezika - dakle, u pitanju su bila mala djeca (doduše godinu-dvije starija od Andreja) koja su svakodnevno imala 45 minuta engleskog. Većina je bila jako zainteresirana i mislim da su donekle profitirali. Učiteljica je bila izuzetno nadarena za rad s djecom i stvarno je prekrasno vodila nastavu.

Međutim, imala je loš izgovor - a zapravo je izgovor ono što je u ranom učenju jezika najbitnije. Djeci gramatika i pravila ne znače ništa, oni ponavljaju fraze, brojalice i pjesmice i ako sve to usvoje s lošim izgovorom, uh... :/

U istoj školi paralelno se odvijao program ranog učenja njemačkog kojeg je vodio izvorni govornik. Trebala si čuti djecu koja su to pohađala! Kao da razgovaraš s malim Nijemcima.

Zapravo, preporučila bih ti sljedeće: najprije vidi koliko je Andrej uopće zainteresiran. Ako je, pošalji ga na ogledni sat, ali ako ikako možeš, probaj i ti biti prisutna da vidiš o kakvoj se nastavnici radi. Nisi li zadovoljna, bolje je da ne ide.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zapravo ti je Melange odlično odgovorila.
    I Pikulica, naravno.

Oprosti, Pikulice, što sam te smetnula s uma , radim tri stvari istovremeno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Međutim, imala je loš izgovor - a zapravo je izgovor ono što je u ranom učenju jezika najbitnije.
    ovo je bio jedan od dva razloga zbog kojeg sam ja odustala od engleskog u vrtiću (nakon što sam slučajno prisluškivala jedan sat). drugi je bio već spominjani - dijete je nakon vrtića radije s nama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zapravo, preporučila bih ti sljedeće: najprije vidi koliko je Andrej uopće zainteresiran. Ako je, pošalji ga na ogledni sat, ali ako ikako možeš, probaj i ti biti prisutna da vidiš o kakvoj se nastavnici radi. Nisi li zadovoljna, bolje je da ne ide.
    Mislim da će tako nekako na kraju i biti, tj. moramo najprije ustanoviti je li on zainteresiran ili ne.
    Prošle godine je stalno osluškivao što se dešava iza tih vrata (učionica je odmah pokraj njihove sobe u vrtiću) i djelovao je jako zainteresirano. A kako će biti ove godine, nemam blage veze.
    On je izrazito zainteresiran za učenje pojedinih riječi na engleskom i drugim jezicima (doma je dosta toga pobrao samo iz knjiga i kompjutora), ali to nije sustavno učenje - od izgovora nema ni I, a kamoli od nekog smislenog korištenja naučenog.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi se upisali!! :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bucka, kako je bilo? Mi idemo u čet na ogledni sat pa me baš zanima

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni se cinilo dosta zgodno, a nika je stvarno uzivala!!
    hihotala se sve u 16, aktivno sudjelovala u "satu"...
    dobila balon, ruksak sa knjigama i cd-ima i nitko joj nije bio ravan u tom trenu!!
    "sat" je trajao 20-ak minuta!
    prvo su se predstavili, malo brojali, malo plesali, pjevali, skakali, malo slusali tetu...
    nakon svakog mjeseca se moze odustati (ako djetetu dosadi)!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mi smo bili i upisali N. Iako, ja nisam baš bila impresionirana "tetom", njenim metodama, načinom na koji je brzala kroz "gradivo" i sl. Nadam se da će na "pravom" satu to ipak ići polakše (napomenula je nešto u tom smislu), da će dobno grupa biti ujednačenija, itd. Probat ćemo, pa vidjeti. Ako zaključimo da nam se ne sviđa, jednostavno nećemo nastaviti sa sljedećim mjesecom!

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi smo se prijavili za ogledni sat, pa ćemo vidjeti...sa 4 godinice mogli bi lagano početi, s obzirom na to da na crtićim upija ko spužva i samo želi gledati crtiće na engleskom

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Bili već danas na konzultacijama, bilo ih je 8-ero, i svi redom su ostali oduševljeni. Pola sata žena je komunicirala s njima samo na engleskom, uz pokrete tijela i igračke da skuže kaj govori, i sve su ponavljali. Mala mi čitavu večer spominje par riječi engl.kaj je zapamtila jedino, mi se čini to malo samo jednom tjedno, 45 minuta, ali možda za tako male to i nije loše...Ono što me je začudilo je to što je u drugoj prostoriji bilo najmanje 15-ak ljudi sa malim bebačima od doslovce 3 mjeseca (prema čemu sam ja skeptična, moram priznati), i nisam mogla vjerovati...A ljudi su non-stop pristizali i liste su im krcate....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je takva zajednicka aktivnost djeteta i roditelja super

mi smo isli u muzicku skolu u grupu od 6 mjeseci starosti i dobro smo se proveli

tamo je naucio kako upotrijebiti koj instrument (ne misim da sviranje nego cisto da recimo za klavir sjedne a da za xilofon uzme stapic za sviranje)

odlaskom na ovakvu organiziranu aktivnost kod djeteta se razvija neka radna disciplina

ovo moze utjecati na engeski ako je u igri profesionalac (ne mislim samo na educiranog englistu, za rad sa tako malom djecom treba neko super talentiran) i treba kasnije nastaviti jerto sto ce neko sa 2 godine ici neko vrijeme na engeski pa poslje jedno 10 godina nista nece bas pridonijeti znanju jezika

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo i mi jučer bili. i upisali se. ponedjeljak u 19 sati je naš :D

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što se tiče jezika i učenja, učila sam englesku u osnovnoj i srednjoj školi, na faksu su to bili stručni tehnički tekstovi.
    Naučila sam sasvim dovoljno za bilo kakvu konverzaciju.

Nikakve strane škole ni privatni satovi. Ovisno o želji svatko može naučiti vrlo brzo strani jezik, pogotovo one nema bliske (engl., njemački, talijanski, francuski, ruski...).
    E, ovo govorim stvarno iz iskustva. Nakon diplome dobila sam ponudu da odem u Njemačku na specijalizaciju na dvije godine. U tom trenutku znala sam par riječi na njemačkom. Nadala sam se konverzaciji na engleskom. Međutim, šef nije htio (a znao je dobro jer smo se našli u situaciji da pričamo i engleski) govoriti njemački. Poslije posla čitala sam dječje knjige i slikovnice na njemačkom. I gledala TV. Nakon cca 10 mjeseci jednom prilikom me jedan čovjek s kojim sam slučajno ušla u razgovor pitao odakle sam i nije mogao vjerovati da sam strankinja. Toliko o tome. Jest da ga još uvijek teško pišem i možda nije baš uvijek gramatički savršeno, ali služi...

A za malu djecu je najbitnije da budu izloženi jeziku i da pokupe izgovor, intonaciju i sl. Matej ima 4 godine , uz DORU istraživačicu, BABY TV i sl. ima pozamašam vokabular na engleskom, a ni njemački nije daleko. A izgovor.. i na engl i na njem. ... imam osjećaj da mu jezici baš leže...čak i mađarskom zna izgovoriti/ ponoviti za nekim sa savršenim izgovorima i intonacijom.

mislim da je to i poanta tog učenja jezika, jedino je stvarno žalosno da često susrećemo ljude sa premalo želje i volje, sa premalo znanja ili sa stvarno lošim izgovorom.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni se ovo prvensveno čini kao jako zgodno organizirana aktivnost za djecu i roditelje, ako nešto nauči tim bolje.
    naravno da ne očekujem neka čuda od ove škole, ali da je veselo i simpatično je.
    moja G koja inače visi s mojih hlača dok se malo ne oslobodi nije 5-10 min nakon oglednog sata ni primjetila da sam otišla u ured ispunjavati ugovor

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ovaj tjedan su trebali početi sa školicom i rekli su da će se javiti, danas je već srijeda, a od njih još ništa!!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bucka - da li roditelj može biti na satu s djetetom?

Mislim...stalno...a ne da ga moram ostaviti, pa on plače, pa zapravo mu jee to stres a ne zabava i ucenje...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mislim da moze!
    na oglednom satu smo svi bili sa djecom!

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nastava je počela...roditelji su sa djecom i suuuuper je ...zabavno, veselo i pozitivno...a o rezulatatima ćemo na kraju šk. godine 8)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    ovaj tjedan su trebali početi sa školicom i rekli su da će se javiti, danas je već srijeda, a od njih još ništa!!
    na kraju sam ih ja nazvala!
    1. sat nam je sutra popodne!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    mi smo se javili za ogledni sat, pa cemo vidjeti kako ce dijete reagirati!
    satovi su jednom tjedno po 45 minuta!
    mjesecno 300kn+ cd-i, knjiga i torba koji se placaju pocetkom godine 500kn!!
    mi na kraju sve skupa platili 575kn! :?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jucer je vladala zbrka!
    ze krive knjge, te kriva grupa, guzva u mlađoj grupi..., ali valda ce slijedeci put biti bolje!
    daddy kaze da je on izvorni govornik isto ko i uciteljice tamo!!

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

za pjevanje pjesmica i recitiranje ne treba fakultet ili biti izvorni govornik engl. jezika...treba samo imat sluha i biti dobar pedagog tj. znati sa djecom....ne uči se tamo engleski kao u školi stranih jezika gdje sjediš u klupi i radiš bilješke....to je moje skromno mišljenje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •